16/8/12

ΠΩΣ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ

Κάθε παροιμία έχει το λόγο της που μεταπλάθεται.

Η πρώτη σύζυγος της χώρας (πρώτες κυρίες υπάρχουν άλλες) κάτι άκουσε και τρόμαξε. «Όλο βρίζει κι αναθεματίζει τους υπουργούς του», εξήγησε ψιθυριστά στη Φιλιππινέζα, πριν τη στείλει τρέχοντας να κλείσει όλα τα παράθυρα του σπιτιού κοντά στο Μαξίμου για να μην ακούγονται οι φωνές του πρωθυπουργού από εκεί. «Πάλι έστειλε τηλεγράφημα ο Μηταοτάκης και δεν το πετάξατε;» Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια που ακούστηκαν από το γραφείο του πρωθυπουργού. «Μπήκε πάλι ο Διάολος μέσα του», είπε η σύζυγος και σταυροκοπήθηκε.
ΠΑΡΟΙΜΙΑ: «Δουλειά δεν είχε ο Διάολος κατέβαζε καντήλια»
Ο Βενιζέλος στενοχωρήθηκε πολύ. «Κρίμα! Κρίμα, κρίμα», είπε κλείνοντας το τηλέφωνο. «Και ήταν το καλύτερο παιδί πριν τις εκλογές ο Λοβέρδος.» Μετά από μία ώρα θ' ανακοίνωνε στα κανάλια ότι τον έδιωξε και από την Αττική.
ΠΑΡΟΙΜΙΑ: «Κάνε τον καλό και ρίξου στο ψητό»
Τ’ ασφαλιστικά ταμεία εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση για τα χρήματα θα χάσουν με το φημολογούμενο νέο κούρεμα των ομολόγων. Χαρακτηριστικά αναφέρεται: «Συμβιβαζόμαστε και με 5%, αλλά να φυλακιστούν οι υπαίτιοι»
ΠΑΡΟΙΜΙΑ: «Κάλλιο πέντε και στο χέρι, παρά να σου βάζουν χέρι»
Είδα καθαρά γραμμένο σε εφημερίδα: «Σε πολλά είναι μπλεγμένη με κυβερνητικά στελέχη η χρηματιστηριακή.... Δεν επιστρέφει τη μίζα στην...»
ΠΑΡΟΙΜΙΑ: «Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και τα κονόμησε»
Όλοι οι απλοί ψηφοφόροι του το το συζητούν και συμφωνούν στα καφενεία:: ο Αντωνάκης πηγαίνει με το σταυρό στο χέρι. Η αντιπολίτευση που κάνει στην κυβέρνησή του δεν αποδίδει ψήφους στη ΝΔ.
ΠΑΡΟΙΜΙΑ: «Το καλό το παλικάρι ξέρει πως τον λένε βλάκα»
-Με τόσα σκαμπανεβάσματα, καλά πάμε, μονολόγησε ο κυρ-Φώτης.
-Πού πάμε δεν ξέρουμε, ακούστηκε η συμπλήρωση από κάπου.
ΠΑΡΟΙΜΙΑ: «Κάποιο λάκκο έχει ο δρόμος»
Ξαφνικά ακούστηκε από κάπου το τελευταίο σουξέ για τη διαφθορά: «Όποιος νύχτα περπατεί / λάσπες και σκατά πατεί»
ΠΑΡΟΙΜΙΑ: «Χέσε μέσα Πολυχρόνη, σημάδευε καλά»
Η κ. Παπαρήγα ζήτησε τις εκλογές του Ιουνίου για να διορθώσει, είπε, ο λαός την ψήφο του σε σχέση με το ΚΚΕ κι έτσι έγινε. Πήγε να σώσει το ναυάγιο κι έπιασε πάτο.
ΠΑΡΟΙΜΙΑ: «Πήγε για μαλλί (της γριάς) και βγήκε αλατισμένος»
Σέρβιραν σε ασθενείς μεγάλου νοσοκομείου χαλασμένο ψάρι.
ΠΑΡΟΙΜΙΑ: «Απ’ έξω απ' το ψυγείο βρωμάει το ψάρι»

Δεν υπάρχουν σχόλια: