12/3/14

Κλάδοι ελαίας

Ο Τόμσεν μίλησε: "Όχι μετά, Αντωνάκη, τα μέτρα να τα πάρεις τώρα, πριν τις ευρωεκλογές. Έτσι κι αλλιώς θα φας που θα φας τα μούτρα σου, σιγά μη σου δώσουμε την ευκαιρία ν' αρχίσεις μετεκλογικά να μας το παίζεις και αντάρτης. Όχι ότι έχεις τη μαγκιά να το κάνεις, αλλά δε μας πιάνει κανείς από το λαιμό να το διακινδυνεύσουμε. Ο,τι και να κάνεις εσύ, ό,τι και να κάνουμε εμείς, ό,τι και να γίνει, ο Τσίπρας θα είναι σύντομα πρωθυπουργός στην πατρίδα σου. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε με σένα είναι να  τον δεσμεύσουμε από τώρα. Για σένα δε μπορούμε ούτε μας ενδιαφέρει να κάνουμε τίποτα. Εμείς δεν είμαστε υπουργοί σου να κρατάμε ψήφους που έτσι κι αλλιώς θα σου φύγουνε. Γιατί να κάνουμε ενημερωτικά κολπάκια, αφού δεν πρόκειται να σε σώσουμε έτσι που τα κατάφερες; Άσε που δε μας ενδιαφέρει.
Ας έκανες παζάρια μαζί μας τότε που μπορούσες. Θες παράτα στη θητεία σου; Τσίμπα την: παράτα μας. Το μόνο που σε συμβουλεύουμε είναι παρακάλα να κόψει το τσερβέλο του χοντρού που έχεις συνεργάτη στην κυβέρνηση να σταματήσει να σε στηρίζει, μπας και σώσεις κάτι από τις ψήφους σου. Αλλά αυτός μάλλον την ψώνισε. Δεν καταλαβαίνει ότι κύριο θέμα γι' αυτόν δεν είναι η επιβίωση της κυβέρνησής σου, αλλά του κόμματος όπου νομίζει ότι είναι πρόεδρος. Κάποιος να τον ενημερώσει ότι απλώς προεδρεύει. Στην κυβέρνηση ούτε καν αντιπροεδρεύει. Νομίζει ότι θα σώσει την Ουκρανία από την πτώχευση. Πηγαίνετε στο ΔΝΤ, είπε του ναζιστή που έχουν για πρωθυπουργό. Θα δώσει, είπε ο χοντρός, την τεχνογνωσία του στο ξεπέρασμα κρίσης. Χα-χα-χα, συγνώμη, χα-χα-χα....Α στο διάλο...χα-χα-χα, τι έπαθα; Χα-χα-χα...."

Άλλα ωραία νέα: Μετά το ΝΕΟΚΚΕ πτώχευσε και το εμπορικό τέκνο του η NEOSET. Ελπίζουμε η τρίτη, η πτώχευση των ΝΕΟΝΑΖΙ να μην τους δώσει το δικαίωμα να μην εξοφλήσουν όσα οφείλουν.

Η Μέρκελ σκέφτεται να βάλει τη Γερμανία στο άρθρο 99 για να γλυτώσει την καταβολή πολεμικών επανορθώσεων στην Ελλάδα, την καταβολή αποζημιώσεων στα θύματα της πρώτης κατοχής και τα έξοδα του Φούχτελ.

Με εντολή Τόμσεν η διανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος θα ξεκινήσει από το Πάσχα αποκλειστικά σε τουρίστες από τη Δανία και τη Γερμανία.

Με εντολή Σαμαρά η ανάπτυξη της Οικονομίας θα έρθει το αργότερο την Κυριακή του Θωμά. (δεν ξέρουμε ποιου) Αν καθυστερήσει κι άλλο η ανάπτυξη τη θέση της θα πάρει η ύφεση.

Ο Σίμος Ρεντίκογλου με ανακοίνωσή του κατακεραυνώνει τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν καταγγέλλει σαφώς την τρομοκρατική καθυστέρηση του ερχομού της ανάπτυξης.

Ο ΜΕΓΚΑς πρίγκιπας της πτωχής -πλην όμως τιμίας- Αγίας Βαρβάρας ζήλεψε τον μικρό Δούκα της Γκράβας που κατάφερε να περάσει και να τελειώσει το Πολυτεχνείο κι ετοιμάζεται να κυβερνήσει την Ελλάδα. "Θα φτιάξω κι εγώ κόμμα", βρόντηξε ο στόμας του και χτύπησε το χέρι του στο ντεσκ του δελτίου ειδήσεων. Μετά ζήτησε ακρόαση από τον ΓΓ του ΟΗΕ για να του καταθέσει σχέδιο για τη λύση του Κυπριακού. Το σχέδιο είναι απλό: "Ένα κράτος που δεν θα αδικεί ούτε τους Τούρκο- ούτε τους Ελλήνο- Κύπριους. Η πράσινη γραμμή της Λευκωσίας θα γίνει τεχνητό ποτάμι όπου θα πλέουν όλοι οι φελλοί". Σιγά μην κατέβει στις ευρωεκλογές. Τσε ό,τι είπαμε, ψωμί κι αλάτσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: