31/1/11

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ

-Ειδική επιτροπή της Βουλής θα φέρει τον Μουμπάρακ στην Αθήνα.
-Για να του φορτώσουνε τα σκάνδαλα της Ζίμενς και του Βατοπαιδίου;
Οι επιτροπές της Βουλής για τα σκάνδαλα μου θυμίζουν τις επαναλήψεις των σίριαλ. Δεν τις παρακολουθώ γιατί αργά ή γρήγορα θα γίνει κι άλλη επανάληψη. Ούτε την πρώτη μετάδοση είδα.

Διαφημίσεις δε βλέπω για τον ίδιο λόγο.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου έφερε μπρος μας τον «Γάμα» δρόμο για το Σοσιαλισμό. Ο Γιώργος πρόσθεσε στην υπόθεση ένα άρθρο και φτάσαμε στον «Γάμα τα» δρόμο και καλά πάμε. Πού πάμε δεν ξέρουμε. 

Αφού προσπαθήσω να καταλάβω γιατί βγαίνουν τα πορίσματα των επιτροπών της Βουλής, αισθάνομαι πιο σοφός. «Καλύτερα..», σκέφτομαι, «…να μην είχα απαντήσεις, παρά τώρα που δεν ξέρω τι να ρωτήσω.»

Η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα είναι ένα γλυκό μπέρδεμα. Οι μόνοι που γλυκαίνονται όμως είναι ο ένοχοι. Το πρόβλημα δεν είναι που δεν την πληρώνουν οι ένοχοι, αλλά που κάνουν όλους τους υπόλοιπους να αισθάνονται ένοχοι και να την πληρώνουν.

Αν η χώρα μας δεν είχε καθόλου στρατιωτικές δαπάνες δεν θα είχε ούτε οικονομικό πρόβλημα, ούτε ανεργία.

-Ναι, αλλά τότε θα την κατακτούσαν οι εχθροί της.
-Και τι να την κάνουν;       

Μας προστατεύουν από εισβολές η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Αν δεν μας προστατεύουν αυτοί οι δύο οργανισμοί τότε γιατί τους πληρώνουμε και δεν παίρνουμε ιδιωτική προστασία;

Αν δεν έχουμε στρατιωτικές δαπάνες, δεν έχουμε καμία θέση ούτε στην ΕΕ ούτε στο ΝΑΤΟ.  Τι να μας κάνουν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί αν δεν αγοράζουμε τα όπλα τους;

Δε με νοιάζει που δε θα πληρώσει ποτέ ο Μπερλουσκόνι για τα ηθικά του σκάνδαλα. Ήδη την πλήρωσε ακριβά τη Μαροκινή.

Πώς να πάω στο γιατρό αφού απεργούν στα ΜΜΜ; Με το ΙΧ μου; Μα, δεν έχω λεφτά να του βάλω για βενζίνη, που και να είχα, τότε θα απεργούσαν οι βενζινάδες, οπότε δεν θα είχε ούτε ταξί αν φυσικά δεν απεργούσαν οι ταξιτζήδες;

Άσε που δεν είμαι πια ασφαλισμένος, αλλά και να ήμουν δεν έχω λεφτά να πληρώσω το γιατρό, που και να είχα λεφτά για το γιατρό, κάνει απεργία, που και να μην έκανε απεργία ο γιατρός, θα έφταναν τα λεφτά και για τα φάρμακα; Που και να έφταναν τα λεφτά, αφού οι φαρμακοποιοί κάνουν απεργία.

-Κι αν ήταν ανοιχτά τα φαρμακεία;
-Τότε δεν θα ήμουν άρρωστος. Οπότε γιατί να πάω στο γιατρό;

Γιατί μια ζωή να πληρώνει ο λαός τα σπασμένα; Γιατί να μην τα πληρώσουν μια φορά οι αλλοδαποί; Δυο χρόνια καταναγκαστικά έργα για πολιτικό άσυλο και ισόβια για άδεια παραμονής.

Ξεκινάει νέα 24χρονη απεργία στα ΜΜΜ. Διατίθεται μόνο στις ενημερωμένες στάσεις εργασίας.

Ο Μπερλουσκόνι έβαλε χέρι σε όλες τις Ιταλίδες, σε κάμποσες ανήλικες Μαροκινές, Μαλτέζες, Τυνήσιες, Αιγύπτιες... Δε μπορεί να βάλει χέρι και σε καμιά Ελληνίδα; Τη Διαμαντοπούλου, ας πούμε.

-Ο φετινός Ιανουάριος είχε 5 Δευτέρες, 5 Σάββατα και 5 Κυριακές, κάτι που συμβαίνει κάθε 823 χρόνια.
-Μαλάκες σαν εμάς όμως δεν θα γεννηθούν ούτε σε χίλια χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: