11/5/09

ΤΣΑΜΠΑ ΒΟΥΛΗ

Ορίστε. Τι καταλάβατε; Φωνάζατε, φωνάζατε, βρίζατε, βρίζατε, να καεί, να κλείσει η Βουλή, τους δώσατε ιδέες, την κλείσανε και τι καταλάβαμε; Τα λαμόγια τη γλυτώσανε. Όλοι αθώοι σ’ αυτή την κατάσταση.

Πάμε Βουλή: «Κλείσαμε και σας περιμένουμε στις ευρωεκλογές. Όλοι μαζί, 11 εκατομμύρια στο ίδιο παραβάν για να μη βλέπουμε τι μας κλέψανε. Αν το δούμε θα πάρουμε είδηση τι άλλο μας ετοιμάζουν».


ΚΩΣΤΙΚΑΣ: «Εντάξει, έκλεισα τη Βουλή για να παραγραφούν οι πολιτικές ευθύνες για τα σκάνδαλα που δεν έφτασαν ακόμα. Είμαστε σκανδαλιάρηδες, τι να κάνουμε; Θα προτιμούσατε να παραγραφούν τα σκάνδαλα με ανοιχτή τη Βουλή;. Υπάρχουν τρεις τρόποι παραγραφής. Ο σωστός, που δεν τον ξέρω, ο λανθασμένος, με κλειστή τη Βουλή και να παραγραφούν τα σκάνδαλα και ο τρόπος Παυλίδη, να παραγραφούν τα σκάνδαλα με ανοιχτή Βουλή».

Άλλο το τσάμπα, άλλο το δωρεάν. Δεν έχουμε δωρεάν παιδεία, έχουμε τσάμπα παιδεία. Έχουμε τσάμπα εθνική άμυνα, αλλά όχι δωρεάν. Η υγεία μας δεν είναι ούτε τσάμπα ούτε δωρεάν, είναι όμως δημοσία. Δυστυχώς η υπόθεση Παυλίδη μας θύμισε πως δεν έχουμε δωρεάν υπουργούς, αλλά τσάμπα υπουργούς.

Έχουμε και δωρεάν εργασία και τσάμπα εργασία, όπως φυσικά και τσάμπα οικονομία. Συγκυβερνά ευτυχώς δωρεάν ο Καρατζαμπαφέρης, αλλά πώς καταφέραμε ανάθεμα την ώρα, κατάρ τη στιγμή, κατάρ συνείδηση, να βαράμε φαλιμέντο, με την οικονομία της χώρας μας να πηγαίνει να βουτήξει στο Φάληρο, φούντο, καλέ φούντο καλέ φάτο, επιχειρήσεις να καλούν τους εργαζόμενούς τους να πληρώνονται μόνο το 50% του μισθού τους αλλιώς απολύονται, μικρές επιχειρήσεις η μια μετά την άλλη να κλείνουν νύχτα. Έχουμε και τσάμπα σκάνδαλα που όμως για μας δεν είναι δωρεάν.

Έχουμε και τσάμπα Βουλή που κλείνει για να κρύψει η γάτα το σκατό της.
Πώς τα καταφέραμε έτσι Πολυχρόνη;
-Euro made us the three two.
-Ξέρω, το Ευρώ μας έκανε τα τρις δις.
Γιατρέ μου, ο γιος μου τρώει σα χοίρος. Αν κολλήσει τη γρίπη τι να του κάνω; Δίαιτα!
Όταν πρωθυπουργός μας στη θέση του Κωστίκα γίνει ο Γιωρίκας, τότε επιτέλους θα πάψουν να λένε την Ελλάδα μας Ψωροκώσταινα, θα τη λένε Ψωρογιώργαινα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: