4/5/09

Είμαι βουλευτής της συμπολιτεύσεως

Αλλά δε σας λέω ποιανής. Ή της τωρινής είμαι, δηλαδή της ΝΔ ή της χθεσινής και αυριανής δηλαδή του ΠΑΣΟΚ. Δεν έχει καμία απολύτως σημασία τώρα.

Η δικαιοσύνη όπως και ο έρωτας είναι τυφλή, δεν είναι κουφή, αλλά μας κουφαίνει όλους. Ξεχνά ότι είναι τυφλή μόνο στην απονομή της. Δε βλέπει την τύφλα της ότι την κοροϊδεύουμε κάθε μέρα.

Ως βουλευταί της γαλάζιας συμπολιτεύσεως σιγά μην ψηφίσουμε υπέρ της παραπομπής Παυλίδη. Αν πάρει 150+1 η παραπομπή, αμέσως θα πέσει η κυβέρνηση και θα πάψουμε να είμαστε κυβερνητικοί βουλευταί, ίσως γίνουν και βουλευτικαί εκλογαί, οπότε οι μισοί εξ ημών θα πάψουν να είναι και βουλευταί.

Βέβαια και να παραπεμφθεί ο Παυλίδης δεν πρόκειται να πέσει η κυβέρνηση γιατί έχει κάτι πολύ σπουδαιότερο γι’ αυτήν να κάνει. Να μείνει. Άντε λοιπόν να ρίξουμε ένα λευκό και καθαρίσαμε.

Μαζί θα προχωρήσουμε, εμείς μόνο θα νικήσουμε. Οι πράσινοι συμπολιτευόμενοι βουλευταί τώρα, λέμε: «Θέλω να παραπεμφθεί ο Παυλίδης για να πέσει η κυβέρνηση». Το λέμε γιατί δε θα πέσει η κυβέρνηση, οπότε δεν θα το χρεωθούμε. Θα μπορούσαμε να πούμε, θέλω την παραπομπή και ψηφίζω υπέρ της για να αποκαλυφθεί το σκάνδαλο και ν’ αποδοθεί δικαιοσύνη. Αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, λέμε σαχλαμπούχλες εις βάρος της γιατί είμαστε σίγουροι ότι κατάφερε να κουφάνει τον εαυτό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: