9/4/18

Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει δημοσκόπια

Πάει και το Πάσχα, μας έμεινε η Πρωτομαγιά και το Δεκαπενταύγουστο. Ανάμεσά τους οι πρόωρες δημοσκοπήσεις.

Δημοσκομαζώματα, εκλογοσκορπίσματα. Όσα φέρνει η κάλπη δεν τα φέρνει η Alco. Κάλλιο δημοσκόδενε, παρά δημοσκογύρευε. Στις εκλογές τα στερνά νικούν τα πρώτα. 

“Τα ξερά σκατά στον τοίχο δεν κολλάνε”, έκφραση που βγαίνει από το αποτέλεσμα των εκλογών που ρίχνει έξω τις δημοσκοπήσεις που δεν μπορούν να σταθούν πουθενά.

Βάλανε Μητσοτάκη για πρόεδρο στη ΝΔ, επειδή στους στραβούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος. Στους ίσιους δεν ξέρουμε. Πάντως, στραβός βελόνι εγύρευε μέσα στην αχυρώνα και ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ψάχνουν αντιπολίτευση και πέφτουν σε δικά τους σκάνδαλα. Δηλαδή, στραβός στραβόν οδήγαγε κι ηύραν κι οι δυο το βράχο.

Ήδη ο Κούλης όρκισε σκιώδη κυβέρνηση, γιατί όποιος έχει πολύ πιπέρι ρίχνει και στα λάχανα. Η σίγουρη δημοσκοπκή νίκη εφησυχάζει κατά το “Πέσε πίτα να σε φάω”.

Η δικαιολογία είναι σαν την κωλοτρυπίδα του δημοσκόπου: όλοι έχουν από μία.  Έτσι, όταν σχολάει η κάλπη ο δημοσκόπος τα κουκουλώνει σαν τη γάτα. Ο Κούλης είναι από τώρα δημοσκοπικός πρωθυπουργός, γι' αυτό καυχιέται, αφού ο παπάς εκλογάει πρώτα τα γένια του.

Κατά τα λοιπά
Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο Ερντοτάν και οι κεμαλικοί ασκούν αντιπολίτευση στον Καμμένο. Ο Σταμάτης της ΝΔ έχει, είπε, μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στα λόγια του Ερντογάν, παρά στα λόγια του Τσίπρα.

Κανείς δεν ξέρει ποια απ' όλες είναι σήμερα η θέση της ΝΔ για Σκόπια, ελληνοτουρκικά, αναθεώρηση του Συντάγματος, σκάνδαλα, γιατί Κούλη στο μπόι σου βρίσκεις, στην γνώμη σου δε βρίσκεις. 

Ο Κούλης αμέριμνος υποστηρίζει τα συστημικά ΜΜΕ, γιατί δεν ξέρει ότι όποιος κεντάει το γάιδαρο μυρίζει τις πορδές του. Δεν διδάχτηκερ από το πάθημα του ΓΑΠ που πιάστηκε σαν τη ΜΚΟ στη φάκα. 

Όποιος κρύβει τον φασίστα του πάει με δ' αύτον. Όλα τα 'χε ο Άδωνης, ο φερετζές του έλειπε.

Η Ντόρα υποστηρίζει την κρατικοδίαιτη επιχείρηση της κόρης της, γιατί “Του παιδιού μου το ευρώ, δυο φορές ευρώ μου”.

Η εφορία αισιοδοξεί γιατί, ΦΠΑ που κρύβεται κολαούζο δε θέλει.