20/8/14

Ελλάς - Ευρώπη - Χαμένοι Κόποι

ΑΡΧΑΙΑ ΠΑΤΕΡΑ
Ανακαλύφθηκε στη Χαλκιδική τάφος του Μεγάλου Ναπολέοντα. Ως κατ' όγκον, συγνώμη καθ' ύλιν αρμόδιος σπεύδει εκεί ο φερόμενος ως υπουργός Εξωτερικών Βαγγέλας Βενιζέλος εκμεκ-ταλλευομενος και τους πόνους στη μέση του επίσης φερόμενου -ως πρωθυπουργού- Αντωνάκη Σαμαρά. Δεν έγινε αποδεκτό το σύνθημα, «Καλά κι ωραία για  μια Ελλάδα αρχαία».

ΕΜΕΙΣ
Ομολογία των δύο μεγάλων ηγετών του ελληνικού έθνους, Βαγγέλα και Αντωνάκη: "Το κράτος εμείς το θέλαμε για να διορίζουμε εκεί ψηφοφόρους και κομματάρχες μας. Δεν θέλαμε το κράτος για να υπηρετεί την κοινωνία, αλλά για να εξυπηρετεί εμάς και το πολιτικό μέλλον ημών και των τέκνων ημών. Αφού δε μπορεί πια η κρατική μηχανή να βολεύει, δεν είναι θα τη φτιάξουμε, απλώς θα την αποσύρουμε χαρίζοντας τα ανταλλακτικά σε πολιτικούς και φυσικούς φίλους και συγγενείς ημών και αυτών. Τα παιδιά μας θα τα στείλουμε όχι στην (κρατική) Βουλή αλλά σε κάποια τραπεζική είτε ευρωπαϊκή θέση".

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΧΩΡΑ
Οικονομικές ζώνες. Οι εργαζόμενοι δεν θα έχουν ωράρια, ρεπό, ασφάλιση, άδειες και άλλα τέτοια πεπαλαιωμένα προνόμια. Λόγω της ελεύθερης απασχόλησης για όπου, όσο και οπότε χρειαστούν υποχρεούνται οι απασχολούμενοι να διαμένουν κοντά στους χώρους εργασίας. Η στέγη αλλά και η σίτιση τους θα παρέχονται δωρεάν, έτσι θα απασχολούνται χωρίς ν' απαιτείται να πληρώνουν, προνόμιο που απολάμβαναν οι δούλοι, αλλά ο άκρατος καπιταλισμός τους στέρησε. Έτσι θα απαλλαγεί η χώρα μας από το εξευτελιστικό σημερινό φαινόμενο να καθυστερούν μέχρι και δεκαπέντε μήνες οι καταβολές αποδοχών κάτι άκρως αναχρονιστικό. (Οι αποδοχές)

ΡΟΔΑΚΙΝΑ
Κανείς μην ξαναπεί απόσυρση. Έχουμε αξιοποίηση των ροδάκινων. Στο παιχνίδι μπαίνει και ο ΟΑΕΔ. Κάθε άνεργος θα πάρει από ένα τόνο ροδάκινα.

ΡΟΔΑΚΙΝΑΡΙΟ
Υπάρχει σκέψη τα αδιάθετα ροδάκινα να μπουν στο πρωτογενές πλεόνασμα ως φρέσκο πλεόνασμα. Δίνονται σε κάθε οικογένεια ως κοινωνικό μέρισμα. Χάρη στα ροδάκινα μεγαλώνει το πλεόνασμα και η διαπραγματευτική ικανότητα της κυβέρνηση στο Παρίσι απέναντι στην Τρόικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: