20/4/07

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Ο Πρωθυπουργός καταλογίζει λάθη στη ΝΔ

ΜΠΛΟΓΚΑΚΗΣ: Κύρε πρόεδρε, ας ξεκινήσουμε με τα τελευταία νέα. Θα αναγνωρίσετε τα κολέγια που λειτουργούν στη χώρα μας;
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Ελπίζω. Εδώ και χρόνια τα βλέπαμε τα κολέγια, κάτι μας θύμιζαν, αλλά δε μπορούσαμε να τα αναγνωρίσουμε. Ευτυχώς ξεκίνησε την εξακρίβωση στοιχείων η EUROPOL. (σ.σ. Ευρωπαϊκή Αστυνομία)
ΜΠΛΟΓΚΑΚΗΣ: Λένε ότι με τη διακυβέρνησή σας οι μισοί Έλληνες είναι πια δημόσιοι υπάλληλοι και οι άλλοι μισοί συγγενείς τους. Πώς απαντάτε;
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Ναι, Δημήτρη μου, παραδέχομαι, ότι το μεγαλύτερο λάθος μας ήταν που εξαφανίσαμε την ανεργία από τις στατιστικές και τώρα βρισκόμαστε μπροστά στο πρόβλημα, «Πώς θα λειτουργήσει ο ιδιωτικός τομέας χωρίς υπαλλήλους;» Τι να πω!
ΜΠΛΟΓΚΑΚΗΣ: Σχετίζεται αυτό με τις επικείμενες απολύσεις στη ΔΕΗ;
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Χαίρομαι για την ερώτηση, Μήτσο μου. Κάθε βράδυ εγώ κι ο Ρουσόπουλος σπάμε το κεφάλι μας στο Μαξίμου κι ούτε σοβά δεν καταφέρνουμε να ραγίσουμε. Αναρωτιέμαι ακόμα και στον ύπνο μου, πού θα βρουν υπαλλήλους οι επιχειρηματίες; Στη Βουλγαρία ή στα Σκόπια; Εμείς μένουμε πιστοί στα ελληνικά προϊόντα. Η ΔΕΗ, λέει, της περισσεύουν 7.000 εργαζόμενοι, αλλά αρκούν; Όλες οι επιχειρήσεις και υπηρεσίες του δημοσίου πρέπει να δώσουν εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.
ΜΠΛΟΓΚΑΚΗΣ: Τι έχετε να πείτε για τα αλληλομαχαιρώματα στη ΝΔ;
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Πράγματι, όλο γι’ αλληλομαχαιρώματα στο κόμμα ακούω κι εγώ, αλλά δε βλέπω πέφτει κανείς ξερός. Μάλλον τα παιδιά μου κάνουνε πλάκα. (Γελά)
ΜΠΛΟΓΚΑΚΗΣ: Μα, σας ικανοποιεί η εικόνα, να βγαίνουν δημοσία στελέχη σας και να διαφωνούν;
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Έχεις απόλυτο δίκιο, σύντεκνε. Όχι. Δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος ακόμα με τις δημόσιες διαφωνίες. Θέλω τα κανάλια να βγάζουν στα παράθυρά τους κάθε μέρα, μόνο δικούς μας που σφάζονται ανηλεώς. Πρέπει να σταματήσουμε στο κόμμα να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο. Δεν ξέρω αν το αξίζει κανείς αυτό. Κάποτε λέγαμε «Ελλάς, Ευρώπη, Ορθοδοξία». Τώρα λέμε: «Τσακωθείτε, τσακωθείτε, τσακωθείτε.» Μόνο έτσι θα πάψει ο κόσμος να βλέπει μπρος του την αντιπολίτευση, που κάτι λέει, δεν ξέρω ακριβώς τι και τον τρομάζει, ότι ίσως βγει πρωθυπουργός και ο Γιώργος. Καλό παιδί, δε λέω, αλλά... (Πίνει νερό)
ΜΠΛΟΓΚΑΚΗΣ: Θ’ αναλάβει κάποιος την πολιτική ευθύνη για τα ομόλογα;
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: (Πνίγεται, αφήνει το ποτήρι) Σε παρακαλώ, μη με πικραίνεις κι εσύ, Τζίμη μου! Εμείς είμαστε κυβέρνηση που δεν ασχολείται με την πολιτική και θα το τηρήσουμε αυτό, όπως υποσχεθήκαμε προεκλογικά.
ΜΠΛΟΓΚΑΚΗΣ: Πώς απαντάτε σ’ εκείνους που λένε ότι υπουργεία σας τρώνε λεφτά από τον κοσμάκη;
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Σ’ αυτό απαντά το πρόσφατο παρελθόν μας. Εμείς τηρούμε τις προεκλογικές μας υποσχέσεις και θυμίζω πριν τις εκλογές δεν είπαμε ποτέ ότι δε θα κλέψουμε χρήματα από τα ασφαλιστικά ταμεία. Όλα τα προγράμματά μας στη διάθεση του κάθε άπιστου Θωμά.
ΜΠΛΟΓΚΑΚΗΣ: Ακούγεται ότι επίκειται ανασχηματισμός. Ισχύει;
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Ναι άκουσα κι εγώ τις προάλλες το Θεό να με λέει: «Αβραάμ, θα σώσεις να πας στο βουνό γι’ αυτό που λέγαμε;» Κώλωσα! «Μα θυσίασα τον Ισαάκ» Του λέω. «Άσε τα σάπια», μου πετάει Εκείνος. «Είχες βάλει κατσίκι στη θέση του!» Δυστυχώς ο Κύριος τα βλέπει όλα. Τι να κάνω λοιπόν;
ΜΠΛΟΓΚΑΚΗΣ: Να διώξετε τον Τσιτουρίδη.
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Πάλι; Δεύτερη φορά; Και στο κάτω-κάτω, γιατί εγώ;
ΜΠΛΟΓΚΑΚΗΣ: Μα, νομίζω εσείς είστε πρωθυπουργός.
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Σωστά.
ΜΠΛΟΓΚΑΚΗΣ: Και τον Τσιτουρίδη ούτε ψηφοφόροι σας τον θέλουν.
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Βεβαίως και χαίρομαι γι' αυτό. Αλλά δε χωνεύει κανείς μας τον Τσιτουρίδη, ξέρεις γιατί; Διότι κανείς μας δε μπορεί να τον φάει. (Πιάνει το στομάχι του)
ΜΠΛΟΓΚΑΚΗΣ: Συζητιέται ότι τα κυβερνητικά στελέχη είναι χωρισμένα σε ομάδες. Πώς απαντάτε;
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Πώς απαντάω στα παιδιά; Καλά κάνουν και φτιάχνουν ομάδες για να παίξουν μπάλα. Η κυβερνητική βαρεμάρα, πιστέψτε με, είναι αφόρητη.