14/9/18

Συντάσσομαι Σύνταγμα για Σύνταξη

Πόσο έξυπνο είναι να λέει ο Κούλης ότι είναι υπέρ της μείωσης των συντάξεων όταν αυτό δεν εξαρτάται από το κόμμα του; Έκανε συντακτικό λάθος.

Θα μπορούσε ο Κούλης ν' απαιτήσει να μην ισχύσει το μέτρο αυτό και μάλιστα όχι με απλή αναβολή που πιθανώς θα το φέρει στα χέρια της επόμενης δικής του (;) κυβέρνησης. Θα μπορούσε άνετα να ζητήσει κατάργησή του, ώστε αν αυτή δεν γινόταν να καταγγείλει την κυβέρνηση Τσίπρα, αν γινόταν να έλεγε ότι αυτός το απαιτούσε.

Μήπως πιστεύει ότι ζητώντας μείωση των συντάξεων ικανοποιεί το ΔΝΤ; Και; Αυτό το ταμείο δεν ψηφίζει. Η στάση του ικανοποιεί και κάποιους ακόμα όμως θα δούμε παρακάτω.

Προφανώς η ΝΔ θέλει μείωση των συντάξεων ακόμα και δικών της ψηφοφόρων απλώς και μόνο για να δυσαρεστηθεί ο κόσμος και να χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Τόσο απλοϊκή σκέψη κι επακόλουθες κινήσεις με σκοπό μόνο το κομματικό όφελος και όχι το όφελος της χώρας, της οικονομίας, των κατοίκων της.

Αν δεν θέλουμε να το δούμε τόσο απλοϊκά, μήπως κάποιοι συμβούλευσαν τον φερόμενο ως ηγέτης της ΝΔ ότι αν καταφέρει τη μείωση των συντάξεων το ΔΝΤ θα χαρεί τόσο που θα του δώσει δάνειο για ν' αποπληρώσει τα χρέη της ΝΔ; Δε νομίζει κανείς ότι τον ενδιαφέρει το θέμα, θα τα διαγράψει τα χρέη ως πρωθυπουργός, άσε που παίζει και το μνημόνιο που θα του επιβληθεί, ένεκα συνήθειας. Από την άλλη όσο βλάκες συμβούλους και να έχει δεν θα έφτανε μέχρι εκεί, γιατί δεν θα ήταν πια ούτε αστείο.

Για να μην παρεξηγηθούμε όμως, μπορεί να δει το παρακάτω βίντεο όποιος θέλει να σιγουρευτεί ότι η ΝΔ του Κούλη θέλει κι άλλη μείωση συντάξεων.



Μα γιατί ο Κούλης θέλει περαιτέρω μείωση των συντάξεων; Ποιος έχει κερδίσει από αυτό; Ξέρουμε ότι η κατανάλωση στην Ελλάδα γίνεται σχεδόν αποκλειστικά με χρήματα συνταξιούχων, που όταν μειωθούν θα μειωθεί η κατανάλωση, θα την πληρώσουν τα μικρά μαγαζιά και θα κερδίσουν οι πολυεθνικές αλυσίδες.

Το επίπεδο ζωής στις γειτονιές χωρίς μαγαζιά θα πέσει κι άλλο, οι φτωχοί θα γίνουν πιο φτωχοί, η σύνταξη της γιαγιάς δεν θα φτάνει, δε νομίζω ότι όλα αυτά οδηγούν ψηφοφόρους στη ΝΔ. Και δε μιλάμε μόνο για τους συνταξιούχους. Υπάρχουν και όσοι ζουν από αυτούς, βάλε και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες....

Προτείνουμε εναλλακτική λύση ώστε να ξεμπλέξει ο Κούλης από την παγίδα που έστησε στον εαυτό του με τη μείωση των συντάξεων:
-Ν' απαιτήσει να παίρνουν όλοι από τα 60 συντάξεις, αυξημένες κατά 40%, αλλά να δίνονται μόνο για 10 χρόνια. Μετά από αυτή τη χλιδή ο 70ρης θα μπορεί πλέον να ξαναδουλέψει σαν πενηντάρης του Ζαμπέτα. Είν' ένας νέος της εποχής, που θ' ασφαλιστεί σε ιδιωτική εταιρεία και θα πάρει σύνταξη στα 90. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: