13/6/18

Πρόποση δυσπιστίας

Μεταξύ σοβαρείου και αστείου
Δεν υπογράφει ως μειοδοτική τη συμφωνία ο εθνικιστής πρόεδρος της ΠΓΔΜακεδονίας, ο ΠΓΔΙ, Πρώην Γιουγκοσλάβος Δημοκόπος Ιβάνοφ. Πόσο ακόμα να ξεφτιλιστούν Κούλης, Σαμαράς, Σπυραντώνης Γεωργιάδης και τ' άλλα παιδιά;

Ο Σαμαράς μετά την επίθεση που έκανε στον Παυλόπουλος αποδεικνύει ότι δεν είναι μόνο ο χειρότερος πρωθυπουργός, αλλά και ο χειρότερος πρώην πρωθυπουργός.

ΜΑΚΕΔΟΝΟΒΛΑΧΟΣ
Ο Σαμαράς έριξε την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, θα ρίξει και την αντιπολίτευση του Κούλη Μητσοτάκη.

Μετά από αυτά μόνο πλάκα μπορούμε να κάνουμε. Εθνολάτρες μου, το συνταγματικό μας όνομα είναι Ελλάς και μεταξύ μας λεγόμαστε Έλληνες. Θέλω συλλαλητήριο για ν' αλλάξει η διεθνής μας ονομασία. Δεν είμαστε Γραικοί δεν ξέρουμε καμία Γραικία.


Κανένας εθνομαλάκας δεν διαμαρτυρήθηκε που στην Πέμπτη Δημοτικού μαθαίναμε το διήγημα του Δ. Καμπούρογλου “Γραικός, Γενίτσαρος και Βενετσάνος”. (αδέλφια) Κανείς δεν είπε, τι Γραικός, ρε; Έλληνας, Ελληνάρας!....

Ο Κούλης μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ζήτησε ακρόαση και από τον πρέσβη των ΗΠΑ, ο οποίος ζήτησε πρώτα το βιογραφικό του και σκέφτεται ημερομηνία να του δώσει βίζα για είσοδο στην πρεσβεία.

Βόρεια Κορέα, Βόρεια Ιρλανδία, Βόρειο Σουδάν, Βόρεια Καρολίνα, Βόρειος Ήπειρος, Βόρεια Αφρική, τώρα και Βόρεια Μακεδονία.  Από νότια έχουμε Νότια Αφρική, Νότια Κορέα, Νότιο Σουδάν, Νότια Καρολίνα, Χώρες του Νότου, αλλά ούτε Νότια Ιρλανδία, ούτε Νότιο Ήπειρος, ούτε Νότια Μακεδονία.

Πόσο λεβέντες είμαστε; Λέμε “Ανατολική Θράκη” και δεν φοβούνται οι Τούρκοι εθνικιστές. Λέμε “Βόρεια Μακεδονία” κι αντί να φοβηθούν οι γείτονές μας ότι θα διεκδικήσουμε εδάφη τους φοβόμαστε εμείς;

Ο ΠΑΟΚ λογικά, Βόρεια ΑΕΚ. 

Ο Κούλης συνεχίζει τις χάρες στον  Σαμαρά και μετατρέπει τη ΝΔ σε όλο και πιο ακροδεξιό κόμμα. Δεν καταλαβαίνει ότι αν συνεχίσει θα διώξει τους Καραμανλικούς, εκτός αν προλάβει ο Αντωνάκης και φύγει για νέο κόμμα με τον αντιπρόεδρο Σπυραντώνη Γεωργιάδη παραμάσχαλα και παλιές παρέες. Τίποτα καλύτερο δεν έχει να περιμένει. Θα 'χει πλάκα να δούμε τι θα γίνει μόλις οι δημοσκοπήσεις ρίξουν κι άλλο τη ΝΔ, με εκτίμηση ότι μάλλον δεν θα βγει πρώτο κόμμα.

Στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ έρχονται τα πάνω-κάτω με τη συμφωνία για το μακεδονικό και πάνε μπρος-πίσω. Ο Κουτσούμπας δεν θέλει ούτε τη λύση ούτε τη μη λύση.

Πόσο υπεύθυνη μπορεί να θεωρείται η στάση του Καραμανλή να μην ανοίγει ο στόμας του για το μακεδονικό;

Κουτσούμπα, αν γίνουμε Αργεντινή το ΠΑΜΕ θα γίνει ΒΑΜΟΣ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: