6/5/18

Κουλημπαλίκι

Ούτε Κούλης στον κόρφο σου
Έχουμε ακόμα καπιταλισμό, έχουμε ακόμα νεοφιλελευθερισμό, έχουμε ακόμα ύφεση, μόνο ο Κούλης πρωθυπουργός μας έλειπε για να γίνει η Ελλάδα ένα απέραντο Δελφινάριο.

Ο Κούλης σήμερα κατηγορεί τον Τσίπρα που κέρδισε τις τελευταίες εκλογές, η Φώφη κατηγορεί τον Σαμαρά που τις έχασε και τον Κούλη που δεν κάνει τις πρόωρες.

ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΓΑΛΑΖΩΟ
ΝΔ ΠΑΣΟΚ: “Εκλογές τώρα. Όχι άλλα σκάνδαλα στη φόρα. Η ΠΑΕ ΠΑΟ είναι Σκάινδαλο”.

Κούλης και Φώφη ξεκαθαρίζουν: Δεν θα μειώσουμε τόσο πολύ τις συντάξεις, όσο τους συνταξιούχους”. Θα μειώσουν τον αριθμό και τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων για ν' αυξηθεί η ανάπτυξη.

Η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση, είπε η Φώφη, να μας βγάλει από τα μνημόνια. Το Σύνταγμα αλλιώς τα λέει και οι δημοσκοπήσεις δεν είναι πάνω από αυτό. Άσε που μέχρι και την Κυριακή των τελευταίων εκλογών ο Σαμαράς μετριόταν ως  καταλληλότερος πρωθυπουργός. 

Ο ΣΥΡΙΖΑς δεν τρελάθηκε ακόμα να κάνει πρόωρες εκλογές, η Ελλάς δεν (ξανα)χρεοκόπησε ακόμα, ο Κούλης φέρεται ακόμα ως πρόεδρος της ΝΔ, το ΜΕΓΚΑ δεν έκλεισε και ακόμα δεν είδαμε νέα δημοσκόπηση όπου 20% προηγείται η ΝΔ μετά τις δηλώσεις του Κούλη ότι θα χαντακώσει την κερδοφόρα ΕΡΤ και τη δωρεάν περίθαλψη στα νοσοκομεία.

Ο Κούλη σκέφτηκε ότι πέφτει σε αδιέξοδο. Κανείς σύμβουλός του δεν τολμά να του πει με ποιον θα κάνει κυβέρνηση μετά τις εκλογές αν δεν μπει το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή. Και δεν του το λένε, γιατί τον θεωρούν ικανό να το μαρτυρήσει. 

Ο Κούλης exit-άρει με τα υστερομνημονιακά αχ-βαχ. Καταγγέλλει τις σπάταλες παροχές του Τσίπρα, οι οποίες δεν είναι έστω προεκλογικές. Τίθεται στο πλευρό της Μέρκελ, αλλά δεν τη βρίσκει. Μάλλον του κρύβεται.

«Να σταματήσουμε πια να είμαστε οι Καρυάτιδες που στηρίζουν την κυβέρνηση Κούλη, που δεν ορκίστηκε ακόμη», ακούστηκε από τη Χαριλάου Τρικούπη μια φωνή που πνίγηκε σε ηχηρά γέλια μονίμων εν αναμονή βολεμένων.

Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ
Διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την ανάδειξη αρίστων αντιπολιτευόμενων. Πολλά μόρια παίρνουν όσοι ομιλούν είτε την Γερμανικήν, είτε την ΠΑΣΟΚικήν, είτε κατέχουν υπεράκτια ή εξωχώρια εταιρεία.

Ευρεία σύσκεψη σήμερα στις Βρυξέλλες με Σπυράκη, Κούλη, Σαμαρά, Φώφη, Μαρινάκη και Θέμο για τον συντονισμό της αντιπολιτευτικής τακτικής.

Αύριο για τις εξελίξεις στην κερδοαριστερά ο Μαρινάκης συναντάται κι ενημερώνει Φώφη από το ΠΑΣΟΚ, Βενιζέλο από τη ΝΔ, Θεοχαρόπουλο από το πουθενά και Σταυροθοδωράκι από συνήθεια.

Στις τελευταίες διαπραγματεύσεις Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή η Ευρώπη  παίζει τη γάτα και το ποντίκι, Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο το ΔΝΤ παριστάνει το μαστίγιο και οι αγορές το καρότο. Κυριακή ο αποσυρμένος στο τζάκι Σόιμπλε διηγείται τον γάιδαρο του Χότζα. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι και η Δημοκρατία με πατάτες.

Ο Κούλης επιμένει: Έξω η Ελλάδα από τις διαπραγματεύσεις για την έξοδο από τα μνημόνια.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ
Η σύζυγος Παπασταύρου ήταν στέλεχος της Siemens, ανέστειλε την επαγγελματική της ιδιότητα όταν προσελήφθη στο Μέγαρο Μαξίμου Σαμαρά-Βενιζέλου, μέχρι που επανέκαμψε στην μητρική πολυεθνική μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ο Παπασταύρου είναι νυμφευμένος.

Ο Σπυραντώνης της Μπουμπουκίνας δεν απείλησε ότι θα βγάλει τα λεφτά του έξω αν κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ. Το είχε κάνει διακριτικά πριν εκείνες τις φαρμακερές εκλογές.

Ο Σαμαράς ψυχολογικά διαταραγμένος βρέθηκε στο Μαξίμου. Η ασφάλεια του κτηρίου έκανε αμάν για να τον βγάλει.

ΦΕΪΚΓΙΟΥ
Για ποιο λόγο στο γραφείο του Κούλη υπάρχει τηλέφωνο ενοικίασης ελικοπτέρων και ελικοδρόμιο στην ταράτσα του κτηρίου της Πειραιώς Μοσχάτου;

Τι θα γίνει με τη Χρυσαβγά; Φούντα είναι θα περάσει, αλλά ντουμανιάσαμε.

ΑΓΟΡΑ
Κλειστά όλα τα εμπορικά καταστήματα τις Κυριακές, ειδικά τα ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Ο Μπένι τέλος έκανε το ΠΑΣΟΚ νεοφιλελεύθερο που τώρα έγινε νεοΦωφηλεύθερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: