31/5/18

Απεργώ, απερσύ και μιλ μερσί

Αυτή την απεργία την καταλαβαίνω και τη σέβομαι
Τεράστια επιτυχία της κυβέρνησης η χθεσινή απεργία. Την απεργία μου μέσα.

Όταν απεργούν οι δημοσιογράφοι χαίρεται η ΝΔ, γιατί δεν μαθαίνει ο κόσμος τι λέει και τι (δεν) κάνει ο Κούλης.

Επιτέλους η ΓΣΕΕ μπορεί να κάνει μια απεργία της προκοπής. Έπρεπε να φύγουν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ από την κυβέρνηση για να προκόψουν οι συγκεντρώσεις της. (Πάνω από 65 άτομα) 

Αν την 24ωρη απεργία τη λέγαμε μονοήμερη θα φαινόταν λίγη. Πάλι φάνηκε λίγη αφού η τροφαντή ΕΣΗΕΑ δεν έδωσε άδεια μετάδοσης ειδήσεων ούτε για την απεργία.

Ελλάδα, Τρίτη 30/5/18 ώρα 18 μμ. 
Η πετυχημένη απεργία μας κλείνει 12 ώρες και συνεχίζει. Η λιτότητα τρέμει από το φόβο, όπως και ο νεοφιλελευθερισμός τον οποίο υπηρετεί. Ζητά απεγνωσμένα από τη μαμά των εργατών ΓΣΕΕ να αναστείλει αυτή την κινητοποίηση που λήγει στις έξι το πρωί της Τετάρτης, κανείς όμως δεν ξέρει αν μέχρι τότε θα έχουμε καπιταλισμό.

Κινδυνεύουμε να πεθάνουμε στα γέλια ακούγοντας τη ΓΣΕΕ να λέει "Οκτώ χρόνια λιτότητα, φτάνει πια...”

Τέλος πάντων, αφού απεργήσαμε κατά της Μέρκελ βιαζόμαστε να κερδίσουμε τσάκα-τσάκα κάνα λαχείο ώστε να επιστρέψουμε στις αγορές, αρκεί πρώτα να φύγουμε από τις πωλήσεις.

ΕΚΠΤΩΤΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: Απεργούμε. Πέσαμε στο επίπεδο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ”.

Η λιτότητα κινδυνεύει την καριέρα της. Της καταλογίστηκε ότι χειρίστηκε αμελώς την κρίση, έτσι οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι, έριξε δεξιές κυβερνήσεις όπως Ελλάδα-Πορτογαλία και το χειρότερο, δεν πρόβλεψε και δεν έκανε τίποτα απολύτως για να ματαιώσει την επαναστατική 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

-Ποιος ανεύθυνος έκανε φασαρία και ξύπνησε τη ΓΣΕΕ; 
-Ο η λιτότητα.
-Ντροπή της.

Ατίθαση νεοφιλελεύθερη αντιπολιτευτική δύναμη η ΓΣΕΕ καλούμενη χαϊδευτικά και ΧΣΕΕ. Χαρούμενη Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος. Πήγε αλλού το μυαλό σας;

Η απεργία μας συμπλήρωσε τις 24 ώρες της. Ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά μας;

Το δημοψήφισμα δεν δίχασε, αντιθέτως ένωσε, αφού για παράδειγμα ΓΣΕΕ και ΣΕΒ μαζί υποστήριζαν το ΝΑΙ στη λιτότητα. Το ίδιο ΟΤΟΕ – ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ. 



Το κακό με τις απεργίες που θυμάμαι είναι ότι όσο πιο πολύ μιλάμε γι' αυτές τόσο λιγότερο τις κάνουμε.

Όπως κάθε χρόνο, απεργί(τσ)α κόντρα στον προϋπολογισμό με τελικό σκοπό την επανάσταση και την δικτατορία του προλεταριάτου. Αψού-Απεργίτσες

Άντε να εκπληρώσουμε το επαναστατικό μας καθήκον με τις θεσμικές απεργίτσες κι έπειτα να στείλουμε τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ πίσω στην Ελβετία για να υπερασπιστεί τα δίκια της εργατικής τάξης, δηλαδή της αστικής, αφού μόνο αυτή εργάζεται.

Οι εργατοπαππούδες της ΓΣΕΕ δεν ανησυχούν, έχουν βαθιά πίστη ότι θα τους υπερασπιστεί στη Βουλή ο μέγας εργατοπατέρας Μητσοτάκης, ο οποίος δήλωσε: “Όταν γίνω πρωθυπουργός το δικαίωμα στην απεργία θα το υπερασπιστεί ο Άγιος Πέτρος στον άλλο κόσμο”.

Μετά τις τελευταίες υποσχέσεις του Κούλη στον ΣΕΒ για τα εργασιακά το συνδικαλιστικό κίνημα βρίσκεται σε δύσκολη θέση, από τα ζόρια στα ζάρια: “Απεργοσπάστα και ξαναρίχτα”.

Ξέρω μια απεργία σε εργοστάσιο, η οποία ήταν σύννομη αν κι έγινε έγινε χωρίς πλειοψηφίες, χωρίς καν σωματείο, είχε καθολική συμμετοχή και πέτυχε. Καλύφθηκε μάλιστα ζωντανά από την “Κόρη μου τη σοσιαλίστρια”.

Κατά καιρούς έχουμε χάπενινγκ στου Περαία το λιμάνι που το λένε ΠιΝιΟ με απεργίες εκ του Περισσού. Σήμερα η 24ωρη-μονοήμερη απεργία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.

ΕΚΤΑΚΤΟ
Απέργησε και η αξιωματική αντιπολίτευση. Η ΝΔ με προσωπικό ασφαλείας. Η υπαξιωματική αντιπολίτευση ΠΑΣΟΚ και ΣΙΑ δεν απεργεί, είναι άνεργη.

Η ΝΔ δεν κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των απεργιών. Αυτή η μη κίνηση προβληματίζει επαγγελματίες της ΓΣΕΕ.

Μυστήριο τραίνο: “Απεργία της ΓΣΕΕ και ανακοινώσεις της κατά των μνημονίων”.

YES, EE - Άδε δη. Όταν απεργεί η YES, EE γίνεται της εργατομάνας το κάγκελο.

Επί Σαμαρά-Βενιζέλου, η ΓΣΕΕ έκανε απεργία σ' όλη την Ελλάδα τη μέρα που ο πρόεδρός της είχε φροντίσει να λείπει στο εξωτερικό για συνδικαλιστική δράση.

Δε θα δεις τον πρόεδρο ποτέ, ΓΣΕΕ, ΓΣΕΕ / Ούτε και η άλλη δηλαδή, η ΑΔΕΔΥ, η ΑΔΕΔΥ.

ΑΛΛΟ ΣΥΝΘΗΜΑ
ΓεΣΕ-ΓεΣΕ-Ε το κόμμα σου λαέ.

ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ χτίζουν το σοσιαλισμό στην Ελλάδα τους. Τους έφαγαν τα σαλόνια και οδηγήθηκαν σε λάθος στο διαφημιστικό: “Ξεκινάμε με το αλφαλιστικό”. Στην επόμενη απεργία τους θα πολεμήσουν το βηταλιστικό. Το ασφαλιστικό κατάφεραν χωρίς δυσκολία και το τσάκισαν με τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Από τη ΓΣΕΕ: Η 24ωρη, απεργία μας με αφορμή την κατάθεση του προϋπολογισμού ήταν απόλυτα πετυχημένη, γιατί δεν κερδίσαμε τίποτα, έτσι είμαστε ελεύθεροι να συνεχίσουμε και θα ξεκινήσουμε την επόμενη απεργία μετά την Πεντηκοστή. Καλά μπάνια και πάν' απ' όλ' απεργία”.

Οι όλο και περισσότερες από συνήθεια ή κατά παράδοσιν διαδηλώσεις και οι απεργίες, κάτι σαν ανεπίσημες αργίες, άδεια από τη σημαία, απέδειξαν ότι δεν κάνουν τελικά απολύτως τίποτα. Θα τις λέγαμε υπαργίες. Είναι σαν την ερώτηση στον φαρμακοποιό:
-Το Βιάγκρα δεν είναι υπόθετο;
-Όχι, κύριε.
-Α, γι' αυτό δεν έπιασε!

Η ΓΣΕΕ έγινε δυναμικός εκπρόσωπος της εργατικής τάξης. Με κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ήταν μια παρέα με ευρωπαϊκή κουλτούρα και στο δημοψήφισμα και κάθε μέρα, Yes, E.E.

Άλλο ένα κακό που έκανε η κυβέρνηση Τσίπρα είναι που μετέτρεψε τις ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ γνήσιους εκπροσώπους της εργατικής τάξης. Απεργίες και συγκεντρώσεις όχι για αυξήσεις μισθών, αλλά για να παραιτηθεί η κυβέρνηση που υπηρετεί τον καπιταλισμό. Η λαϊκή βούληση, όπως και ο Θεός, είναι αλλαχού παρών.

Η Ελλάδα ως γνήσια νεόπλουτη χώρα ήθελε και Ολυμπιακούς Αγώνες. Τώρα ως νεόπτωχη χώρα φιλοξενεί συνδικαλιστικούς αγώνες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. 
Αγώνας και θυσία για την εργοδοσία

Δεν υπάρχουν σχόλια: