30/4/18

Αναθεματιστές

Μπαλέτο στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι της Βόρειας Κορέας
Ο Κούλης πρωθυπουργός είναι μια κακή ιδέα για πρόγραμμα σε πράιμ τάιμ. 

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός προτείνει γι' απλήρωτες τις οφειλές της σε, πρώην πια, παίκτες της ομάδας, ν' αφαιρούνται κάθε φορά τρεις βαθμοί τηλεθέασης από το τηλεοπτικό κανάλι Σκάι του Αλαφούζου.
   
Κατά τα συστημικά ΜΜΕ όλα καλά με τις οφσόρ της Μαρέβας και του Αδ-Όνειδος. Ο κακός κακό δε βλέπει.

Ο Κούλης έχει δίκιο. Πρέπει τα τηλεοπτικά κανάλια να αφεθούν ελεύθερα και να ανοίγει ο καθένας όποτε θέλει ό,τι θέλει, γιατί τα κανάλια είναι ούτως ή άλλων σούπερ-μάρκετ ιδεών, αξιών, απαξιών, αρχών, κλαπαρχών, αστέρων, καθότι ισχύει η ενδεκάτη εντολή, “ΟΥ διαΜΠΛΕΞΕΙΣ”. Άπαξ κι έμπλεξες με τη διαπλοκή, το πούλημα δεν έχει σταματημό. Μην ξεχνάμε και τα Media Super-Market των διαφημίσεων και των δημοσκοπήσεων, όλα επί πληρωμή.

Τα κανάλια είναι και κομμωτήρια. Κουρεύουν ανακοινώσεις, βίντεο, μισθούς, συντάξεις, αξιοπρέπειες.... Γιατί λοιπόν να μην ανοίξει κι ένα “Vagelas-Litsa coiffure Channel”; Τι έχει άλλωστε το πρωινό πρόγραμμα ενός σοβαρού καναλιού; Κομμώσεις, μανικιούρ, πεντικιούρ, άντε και μακιγιάζ, άντε και πωλήσεις ασημένιων κοσμημάτων.

Τα τηλεοπτικά κανάλια δεν είναι δωρεάν. Τα πληρώνουμε όλοι δίνοντας λεφτά στις τράπεζες που τα δανείζουν. Το λέμε ανακεφαλαιοποίηση. Θα μου άρεσε να μου δώσει ένα εκατομμυριάκι από τον προϋπολογισμό η κυβέρνηση και για να τα πάρει πίσω ας βάλει έναν ειδικό φόρο στους καναλάρχες.

Οι καναλάρχες παίρνουν ένα εξάμηνο από την επίσημη αδειοδοτημένη λειτουργία τους ώστε να προστατεύσουν τις θέσεις εργασίας υπαλλήλων τους. Θα ζοριστούν, γιατί δεν το ξέρουν το θέμα, μέχρι τώρα είχαν καταφέρει να διασφαλίσουν μόνο τις απολύσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: