30/4/18

Κάθε σύστημα έχει τα ΜΜΕ που του αξίζουν

Όταν ένα σύστημα διανομής πλούτου και εξουσίας κατέχει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την επίδραση κάποιων ΜΜΕ, τότε πολύ απλά αυτά δεν ενημερώνουν, προπαγανδίζουν.

Τα ενημερωτικά τους συστατικά αλλάζουν πολύ συχνά, έχουν πολύ σύντομη διάρκεια ζωής, μοιάζουν με τα ψευτοσουξεδάκια που όταν πιάνουν σε παιδιά του Δημοτικού δεν έχουν κανένα μέλλον.

Η ποιότητα της ενημέρωσής που προσφέρουν τα συστημικά ΜΜΕ δε μπορεί να είναι ανώτερη των ανθρώπων που με την ψήφο τους διαιωνίζουν το σύστημα εις βάρος τους.

Τα συστημικά ΜΜΕ δεν είναι δυνατόν να πουν ότι λένε ψέματα, ούτε καν ότι τα λένε όλα, ακόμα και την αλήθεια. Ισχυρίζονται ότι λένε μόνο την αλήθεια τους, που είναι κουτσή, αλλά φτάνει στην κορφή.

Είναι σίγουρα συστημικό, λόγω θέσης, ένα ΜΜΕ που με πάμπλουτο ή μπατίρη ιδιοκτήτη είναι καταχρεωμένο, αλλά τη βγάζει με χαριστικά τραπεζικά δάνεια.

Δε μπορεί να μην είναι συστημικό όταν χρηματοδοτείται από οφσόρ μαζί με εταιρεία της κατά κόσμο συζύγου Μητσοτάκη ή δεν χρηματοδοτείται το ίδιο, αλλά δεν βγάζει άχνα επί του θέματος.

Όταν ένα ΜΜΕ δεν κρεμά στα μανταλάκια πρώην υπουργό Σαμαρά-Βενιζέλου, νυν αντιπρόεδρο της ΝΔ που είχε παράνομα οφσόρ, είναι συστημικό.

Συστημικό αποδεικνύεται δι' αποκαλύψεως ένα ΜΜΕ που διαψεύδει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι δέχτηκε μεσονύκτιο απειλητικό τηλεφώνημα από Μαρινάκη, αλλά αμέσως μετά διαψεύδεται από τον ίδιο. 

Κάργα συστημικό είναι ένα ΜΜΕ όταν μετά τη SIEMENS, τα Panama papers, το ΚΕΕΛΠΝΟ, τη NOVARTIS, τις offshore πολιτικών και επιχειρηματιών της ΝΔ, τα γερμένα υποβρύχια, τα εξοπλιστικά, το C4I και το διαχρονικό ρεσάλτο στο δημόσιο χρήμα... σιωπή.

Τι άλλο από συστημικός είναι ένας όμιλος ΜΜΕ όταν δεν βλέπει κατασπατάληση και κατα-κλοπή δημοσίου χρήματος επί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και απαιτεί την επάνοδό τους στην εξουσία τι καταλαβαίνεις; Εγώ ότι τρώνε και οι ιδιοκτήτες και τα στελέχη των ΜΜΕ αυτών από όσα μια ζωή καλούμαστε όλοι να πληρώσουμε.

Φυσικά ένα συστημικό ΜΜΕ προσφέρει σκουπίδια, αφού απευθύνεται σε φτωχούς.

ΑΠΛΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Τι ακριβώς δείχνει η κίνηση της οικογένειας Βαρδινογιάννη να έχουν το 60% και του τηλεοπτικού σταθμού Άλφα; Απλώς ότι έχουμε πολλά κανάλια για το μέγεθος του πληθυσμού μας και κατ' επέκτασιν το μέγεθος της αγοράς μας.

ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ
Ποιος έχει λόγους να στενοχωριέται πραγματικά για τον θάνατο του Γιώργου Κουρή; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: