7/4/18

Από τώρα κατόπιν εορτής

Η ζωή εν μπάφω
Ο Άγιος Γιώργος ούτε φέτος εορτάζεται τη Δευτέρα του Πάσχα, προσοχή λοιπόν, ο δράκος θα κυκλοφορεί ελεύθερος μέχρι τις 23 Απριλίου.

Τη ζυγαριά την τρώμε 2-3 μέρες μετά το Πάσχα, το αρνί το τρώμε για τέσσερις μέρες, τα κόκκινα αβγά τα τρώμε επί μια βδομάδα μετά, το “Χριστός Ανέστη” το τρώμε στη μάπα λίγο παραπάνω.

Φέτος σκέφτηκα να σουβλίσω το έλατο, γιατί τη σούβλα τη στόλισα τα Χριστούγεννα. Τελικά έκανα την πάπια. Στη σούβλα.

Φέτος αρνιά υπάρχουνε. Πέρσι ο άλλος πήγε στην αγορά για αρνί και βγήκε σουβλισμένος.

Απαγορεύτηκε το δώρο του Πάσχα σε είδος όπως μελομακάρονα, κουραμπιέδες και βασιλόπιτες που κατασχέθηκαν στις προηγούμενες γιορτές και πωλήθηκαν σε λαϊκές αγορές. Όχι δώρο του Πάσχα σε χαλβά και ταχινόσουπα από την Καθαρή Δευτέρα.  

Μεγάλο κυνήγι φοροδιαφυγής ανήμερα το Πάσχα. Η επομένη θα είναι η Τεφτέρα του Πάσχα.

Η Δευτέρα του Πάσχα μεταφέρεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη που θα κυκλοφορεί μέχρι τις 8 μμ με ανοιχτά μαγαζιά.

Ο Χριστός φοβάται κατάληψη από αντιεξουσιαστές και σκέφτεται να φύγει με ελικόπτερο.

Ο Σαμαράς ξεκινά πάλι την εβδομάδα των παθών του. Ζήτησε εξεταστική για το μνημόνιο από το 1981, για να πιάσει και τον Μητσοτάκη και τον Κώστα Καραμανλή. Ήδη στην Πειραιώς, όχι την τράπεζα,  στήσανε σταυρό.

Κούλης: “Στην περιφορά του Επιταφίου οι άθεοι συμμορίτες έριξαν πρόστιμα για συμβολική κηδεία, για πορεία χωρίς άδεια από την αστυνομία, πρόστιμο στις Μητροπόλεις για καταλήψεις πεζοδρομίων, πλατειών και άλλων κοινόχρηστων χώρων. Στην Ανάσταση όλοι οι κληρικοί θα μετάγονται στα κοντινά αστυνομικά τμήματα για πρόκληση τρομοκρατικών ενεργειών με τα βαρελότα”.

Για το λιβάνι στους ναούς παίζει η παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου, μην πούμε ότι θα κλείσουν οι ναοί για χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Αν ανήμερα το Πάσχα πιαστείς να σουβλίζεις αρνί χωρίς να διαθέτεις τιμολόγιο αγοράς και δελτίο μεταφοράς με φορτηγό ψυγείο κονόμησες πρόστιμο να φαν κι οι κότες κι οι γαλοπούλες τα Χριστούγεννα.

Μετά την ανάσταση ναός που θα λειτουργεί μετά τις δύο θα πηγαίνει για παράβαση ωραρίου.

Ο Χριστός θα πάει στο μπουντρούμι για προβολή θεάματος άνευ αδείας.

Όποιος πει «Χριστός Ανέστη» πηγαίνει για αναμετάδοση φήμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: