13/4/18

Ορχίδα

Καραμανλής-Σαμαράς βαριούνται. Ο Κούλης κάνει πλάκα
Λιμνάζουν τα ύδατα στο ΠΑΣΟΚ, που με πρώην ΠΑΣΟΚτζήδες φτιάχνει το Κίνημα Αλλαγής του ΠΑΣΟΚ, του κινήματος που ήδη έχει αλλάξει από την κυβέρνηση Παπαδήμου-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ με αποτελείωμα την απίθανη Σαμαρά-Βενιζέλου με κομμένη ουρά ΔΗΜΑΡ.

Οι ψύχραιμοι ΠΑΣΟΚοι δηλώνουν από δω κι από κει ότι δεν πρέπει να μείνουν άλλο εκτός κυβερνήσεων και αφού δεν είναι σίγουρο ότι θα νικήσει η ΝΔ του Κούλη, ας μη χαλάνε τις γέφυρες με τον Τσίπρα.

Ακόμα πιο ψύχραιμος ο Σαμαράς ζητά να προσλάβει η ΝΔ Βενιζέλο Λοβέρδο και άλλους τέτοιους ήρωες, ώστε να βγει αυτοδύναμη στις επόμενες εκλογές. 

Το θέμα είναι τι δουλειά έχει ο Σαμαράς με πιθανή νίκη της ΝΔ. Μόνη απάντηση, ο Σαμαράς θέλει Μητσοτάκη πρωθυπουργό για να ξαναρίξει την κυβέρνησή του.

Καλού-κακού φτιάχνεται άλλο ένα ακροδεξιό κόμμα, ίσως κι ένας καραμανλικός σχηματισμός, ώστε να έχει άπλετη δυνατότητα η ΝΔ μετά τις επόμενες γενικές εκλογές να σχηματίσει αυτοδύναμη αντιπολίτευση. 

Κάποιοι εδώ και χρόνια αναρωτιούνται: Είναι καλό που άνθρωποι όπως ο Σαμαράς ασχολούνται με την πολιτική; Από μια άποψη ναι, γιατί τουλάχιστον έτσι δεν ασχολούνται με την οικονομία. 

Παράδειγμα ο Στουρνάρας που σίγουρα θα ήταν πολύ καλύτερο για την κοινωνία ν' ασχολείται μόνο με την πολιτική, καλύτερα να είναι άλλος ένας βουλευτάκος της αντιπολίτευσης, παρά διοικητής της -ιδιωτικής- Τραπέζης Ελλάδος.


Βέβαια όσο μένει διοικητής της ΤτΕ ο Στουρνάρας σκάβει τον πολιτικό του λάκκο, με τις απίστευτες δηλώσεις του που δείχνουν μια εμμονή του στη μνημονιακή υποδούλωση της Ελλάδας. Ποιος θα τον ψηφίσει αύριο-μεθαύριο;

Θα πεις, θα τον βάλουν τον Στουρνάρα τους στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ, αλλά ποιος θα πρωτομπεί εκεί; Κι αν για ν' αποφευχθούν συγκρούσεις επιλεγεί η αλφαβητική σειρά στο ψηφοδέλτιο επικρατείας ποιος θα εκλεγεί μετά τον Ααβόρα και τον Αβάδιστο; Ο Αβενιζέλος και ο Αλοβέρδος. Ακόμα κι έτσι ο Αστουρνάρας έρχεται τελευταίος, άντε προτελευταίος αν συμπεριληφθεί και ο ανερχόμενος Αώος.

Ας κρατήσουμε όμως μια πισινή, αφού ακόμα δεν ξέρουμε αν τις δηλώσεις του ο Στουρνάρας τις κάνει ως πρώην τραπεζίτης ή ως πρώην πολιτικός.

Το επόμενο ερώτημα που προκύπτει είναι ως τι κάνει δηλώσεις και γράφει άρθρα ο Σαμαράς. Ως πρώην πρωθυπουργός; Ως πρώην πρόεδρος της ΝΔ; Ως μέλλων πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως συνηθίζεται με τους αποτυχημένους; Άραγε μιλάει ο Σαμαράς ως μέλλων καταδικασμένος για διαφθορά; Μήπως ως επόμενος ξανά πρόεδρος της ΝΔ; Ή άλλου κόμματος; Πάντως, καλό στον Κούλη δεν κάνει και από αυτή την πλευρά κάνει καλό στην κοινωνία.

Είναι πια καθαρό ότι οι σκέψεις των στερημένων από κυβερνητικές θέσεις λιμνάζουν στη λίμνη της Αρχίδας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: