6/4/18

Καλό Πάσχα νούμερο 2 μετά το Καθολικό

Νίπτω τας χείρας μου πριν το μεγάλο φαγοπότι
Οι εφημερίδες, τα ραδιόφωνα και όλα τα τηλεοπτικά κανάλια μας προειδοποιούν πού θα περάσουν τις το Πάσχα οι πολιτικοί αρχηγοί, ώστε να λαμβάνουμε τα μέτρα μας σε συνάρτηση με το τι ψηφίζουμε. Μέρες που 'ναι, ας αποφύγουμε να συναπαντήσουμε τον αρχηγό του κόμματος που ψηφίσαμε.

Η τέως πρόεδρος της Νότιας Κορέας καταδικάστηκε σε 24 χρόνια φυλάκιση για διαφθορά. Όταν κατηγορούσατε Σαμαρά και Πικλαμμένο σας το 'λεγα: “Γίναμε Βόρειος Κορέα”. Κοντά έπεσα.

Η πρώτη γυναίκα που εκλέχτηκε πρόεδρος της Νότιας Κορέας κλείστηκε στη φυλακή πριν ολοκληρώσει την θητεία της. Σας το έλεγα, γίναμε Βόρειος Βενεζουέλα. 

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Άμυνα χωνί η Βραζιλιάνικη Δημοκρατία. Δικαστικά έριξαν τον πρόεδρο Λούλα, αλλά εκεί δεν είναι Ελλάδα. Έριξαν με τον ίδιο τρόπο και τη διάδοχό του. Κι αυτό δεν είναι τίποτα, στέλνουν φυλακή ξανά τον Λούλα, επειδή θα έπαιρνε τις επικείμενες εκλογές. Δεν τους χρειάζεται καμία ερεχούνταπου. Γιατί η ΝΔ δεν χαρακτηρίζει ως πολιτική τη δίωξη του Λούλα και της διαδόχου του;

Όποιος πλησιάζει το τείχος θα πυροβοληθεί”, λένε οι Ισραηλινοί στρατοκράτες στους Παλαιστίνιους. Γιατί οι αναστενάρηδες πατριώτες μας δε μας λένε ότι γίναμε Ισραήλ, Γάζα, Δυτική Όχθη;

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ
Καλά να πάθει. Δεν έμοιασε πουθενά στον πατέρα του Ιωσήφ και αντί να πάρει το οικογενειακό ξυλουργείο, πήγε κι έγινε διδάσκαλος και σωτήρας της ανθρωπότητας. Τι κέρδισε; Μια βραδιά στο Γολγοθά. 

ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΘΕΤΟ
Πουτζντεμόν ουκ άνευ
Ελεύθερος με εγγύηση στη Γερμανία, αλλά γιατί να υποστηρίζω τον Πουτζντεμόν; 

Ευαγγελίζεται μεγαλύτερη αυτονομία της Καταλωνίας μόνο και μόνο για να πληρώνουν λιγότερους φόρους οι πλούσιοι. Όπως όλοι χρησιμοποιεί ιστορικές αναφορές για να δώσει “εθνικό” χαρακτήρα στο αίτημα. 

Ο Πουτζντεμόν νίκησε στις εκλογές, αλλά δε μπορεί να διοικήσει την περιφέρειά του, ούτε να σχηματιστεί τοπική κυβέρνηση. 

Το ότι ο Ραχόι αντιμετωπίζει το κίνημα αυτό με τον χειρότερο τρόπο δεν κάνει άγγελο τον τύπο που ανοίγει την πόρτα γεωγραφικών φοροαπαλλαγών. 

Σε λίγο και σε μία χώρα, χωρίς αυτονομιστική διάθεση κάποιοι θα ζητούν να μην πληρώνουν φόρο οι πλούσιες περιφέρειες για χάρη των φτωχών. 

Η αδελφοσύνη-αλληλεγγύη της Γαλλικής Επανάστασης είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των νεοφιλελεύθερων που ούτε νέοι -στην πιάτσα- είναι. ούτε φιλελεύθεροι.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: