25/2/18

Χάπι eΝΔ

Η Δεξιά μπήκε στο χρονοντούλαπο του φαρμακείου.

Το άρθρο 86 του Συντάγματος του Βενιζέλου (το άρθρο μόνο) και ο εφαρμοστικός νόμος περί ευθύνης υπουργών κατασκευάστηκαν για να τ' αρπάζουν οι υπουργοί χωρίς ποινικές ή ανύπαρκτες ηθικές αναστολές. Αυτό όμως εφαρμόζεται μόνο σε καθεστώς ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, πότε ο ένας, πότε ο άλλος ή και οι δύο ταυτοχρόνως κυβερνούν.

Απλά, όταν εισαγγελέας σε υπόθεση διαφθοράς πέφτει σε όνομα πολιτικού σταματάει την έρευνα και στέλνει τη δικογραφία, χωρίς δεύτερη κουβέντα, αμελητί, στον υπουργό Δικαιοσύνης για να τη στείλει αυτός στη Βουλή. 

Θα κάνω μήνυση και στον μαλάκα
τον εαυτό μου, γαμώ το κεφάλι μου
Ο υπουργός μπορεί να βρει δικαιολογία, πχ επικαλούμενος ασάφεια και να την ξαναστείλει πίσω στην εισαγγελία κι άντε πάλι απ' την αρχή, πώς λέμε, “ροκανίζει το χρόνο”.

Αν τελικά ο υπουργός Δικαιοσύνης δεήσει και τη φέρει στη Βουλή θα πρέπει να παρθεί απόφαση από την ολομέλεια και να συσταθεί αρμόδια επιτροπή. 

Όταν την πλειοψηφία την έχουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ η επιτροπή σε ρόλο εισαγγελέα μπορεί πολύ απλά να θέσει την υπόθεση στο αρχείο, αλλά ίσως δεν χρειαστεί καν αυτό, αφού αν κλείσει η Βουλή με την επόμενη σύνοδο έχει παραγραφεί πιθανή τέλεση αδικήματος. Αυτό αλλάζει μόνο με αναθεώρηση του Συντάγματος.

Όπως φάνηκε τώρα με το σκάνδαλο Νοβάρτις, ως ύστατη λύση είναι τα ίδια τα δικαστικά όργανα να την πάρουν απ' τα χέρια πιθανού επίμονου εισαγγελέα, κάτι που γεννά υποψίες για την ανεξαρτησία ή το αμόλυντο της Δικαιοσύνης από τη διαφθορά. 

Τόση προστασία δεν δηλοί ότι δημιουργήθηκε για να προστατεύσει την αθωότητα κανενός υπουργού.

Πάει Ίσιος: “Ο Σπυραντώνης Γεωργιάδης γυρνά και σκούζει για την αθωότητά του από κελί σε κελί”. 

ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ


Η πιθανότητα να αποτελεί η Ελλάδα προτεκτοράτο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι άλλος ένας λόγος να μη θέλω να κυβερνούν οι δωσίλογοι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Σε καταλαβαίνω όταν λες “Τι Νοβάρτις, τι Ζήμενς, στο τέλος δεν θα βγει τίποτα”. Αν όμως βγει; (Αν όμως σου κάτσει;)

Δεν υπάρχουν σχόλια: