22/2/18

Δέκα Νοβαρταίοι

Δέκα Νοβά / σ' ένα δωμά / Πού να τ' απλώ / ν' αρπάξ ευρά. / Εφτά νομά / και τρία παιδιά, / τρία παιδιά βολιώτικα /  μας κλέψαν τη μιζούλα, / μιζούλα μας γλυκιά.

Μετά το ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τώρα κατά της διαφθοράς και η τσακισμένη παγκοσμίως από τα πρόστιμα Νοβάρτις: “Παιδιά, όχι άλλες δωροδοκίες. Δεν φτάνουν για όλους”.

Δεν υπάρχει σκάνδαλο, δεν υπάρχει σκευωρία, υπάρχει μόνο η Νοβάρτις, που άντεξε στον πόλεμο που κάποτε της κήρυξαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, γι' αυτό τώρα η σκληρή εταιρεία στέλνει φωτισμένα στελέχη αυτών των κομμάτων στα δικαστήρια. Ελλάς φαρμακωμένη τιμωρεί τους σωτήρες της.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι δέκα μικροί Μήτσοι και οι δέκα μικρές κάλπες. Όπου υπάρχει βουλή υπάρχει και φωτιά. Το σκυλάκι το κανίς / ποιος το άρπαξε; / κανείς. Οι μάσκες έπεσαν. Οι κουκούλες όχι. Προσκαταρκτική εξέταση ούρων.

Αφού βουλευτές που φέρονται ως εμπλεκόμενοι στις μίζες της Νοβάρτις θέλουν, όπως είπαν, να πάνε στο δικαστήριο, γιατί δεν πήγαν στις κάλπες;

Τεράστιες πια οι διαφορές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Οι βουλευτές της ΝΔ δεν πήγαν στις δέκα κάλπες, οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ πήγαν κι έριξαν άκυρο.

Ο Σπυραντώνης Γεωργιάδης κάθε φορά που ακούει τ' όνομά του στη Βουλή ζητά τον λόγο επί προσωπικού. Άρα τον προσβάλλει τ' όνομά του. Κάτι άλλο άξιο λόγου από την τηλεοπτική του εμφάνιση στη Βουλή δεν βρήκαμε. 

Τη μπουτσίσαμε
Για τον Σαμαρά φυσικά δεν υπάρχει σκάνδαλο, για τον Βενιζέλο δεν υπάρχει Νοβάρτις. Για τον Κούλη υπάρχει σκάνδαλο, αλλά στο εξωτερικό της χώρας και του κόμματός του, για τον Λοβέρδο φταίει η διαιτησία.

Και σκάνδαλο υπάρχει και σκευωρία για τη Φώφη, δηλαδή για να στήσει τη σκευωρία ο αρχισυμμορίτης Τσίπρας έπρεπε πρώτα να βάλει τη Νοβάρτις να κάνει σκάνδαλο. 

Έξω η Νοβάρτις του θανάτου μας είπε ο Κουτσούμπας που κατάλαβε ότι ζούμε σε καπιταλιστικό σύστημα, άρα τίποτα δε θα γίνει τελικά. Αν μόνη λύση για όλα είναι ο σοσιαλισμός που θα φέρει ο Κουτσούμπας, θα γίνω λαμόγιο ν' αρπάζω απ' όπου βρω.

Η Δεξιά γνωρίζει και τιμά μόνο τους κουκουλοφόρους της κατοχής.

Τίποτα δεν είδε καμιά τους, τίποτα δεν ξέρουν για τη Νοβάρτις.


Θα το ξαναπούμε γι' άλλη μια τελευταία φορά: πρώτα πρέπει να καταργηθεί υπ. αριθμ. 86 άρθρο του Συντάγματος και μετά ο εφαρμοστικός του νόμος περί ευθύνης υπουργών./ και τα δύο έργα του Μπένι Βενιζέλου. Αν απλώς καταργηθεί ο νόμος, τότε όλα τα πολιτικά πρόσωπα που εμφανίζονται σε δικογραφίες για διαφορά θα προσφεύγουν σε αυτό το άρθρο του Συνάγματος και θα φεύγουν σαν κύριοι ή κυρίες, δικό τους θέμα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: