19/1/18

Μένουμε Ευρωμακεδονία

Συλλαλητήριο Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη: “Ο ΠΑΟΚ είναι πολίτικος”.

Πώς; Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ καλεί κόσμο στο συλλυπητήριο για τα Σκόπια; Μα ιδιοκτήτης είναι ο νέος διαπλεκόμενος με τον ΣΥΡΙΖΑ Σαββίδης. Άρα το συλλυπητήριο το κάνει ο Τσίπρας. Τι δε γκαταλλλαβαίνω;

Πολλοί από τους αλβανικής φύτρας Σκοπιανούς είναι μουσουλμάνοι. Ο Τζερόνυμο να διοργανώσει λαοσύναξη  με κεντρικό σύνθημα,  “Η Μακεδονία είναι χριστιανική”.

Το μόνο λογικό σύνθημα για το όνομα του κρατιδίου: “Έξω η Μακεδονία από τα Σκόπια”.



Υπάρχει λόγος εθνικός και μετά το συλλ-αλητήριο για τα Σκόπια θα πάω Γευγελή να βάλω μπεζίνα, θα ψωνίσω ουισκάκια από το σούπερ-μάρκετ, θα χάσω λίγα ψιλά στο καζίνο και μετά επιστροφή στην τιμημένη αγορά της πατρίς.

Μόνο η Μακεδονία είναι ελληνική; Συλλαλητήρια παντού. Η Θράκη είναι ελληνική. Η Πελοπόννησος είναι ελληνική. Η Κρήτη είναι ελληνική. Όλη η Ελλάδα είναι ελληνική. Ο Κώστας Μακεδόνας είναι πιλότος αερόπλανων. Η ΝΔ είναι δεξιά.

Το Σπυράκι τη μια λέει ότι δεν έχει νόημα η ενημέρωση για τα Σκόπια και την άλλη διαμαρτύρεται που ο Τσίπρας ενημέρωσε τον Τζερόνυμο, στον οποίο θυμίζουμε ότι οι μητροπόλεις (και) της Μακεδονίας υπάγονται στο Πατριαρχείο της Κων/πολης και όχι στην αυτοκέφαλη ελληνική εκκλησία

Οι ανώτεροι ρασοφόροι κληρονόμησαν εθνικό ρόλο στη Μακεδονία ήδη πριν τους τους Βαλκανικούς Πολέμους, όταν υπήρχε η "ανθρωποφάγος" αντιπαράθεση με το πατριαρχείο της Σόφιας. Ο ελλαδικός χώρος υπαγόταν στο Κωνσταντινούπολης. Τα "Μυστικά του Βάλτου" της -βασιλόφρονος- Πηνελόπης. Δέλτα ομολογούν σε ανύποπτο πολλά δυσάρεστα σε βάρος της τότε πολιτικής ηγεσίας. 

Οι ναζιστές είναι οι τελευταίοι που μπορούν να μιλούν για πατριωτισμό, ειδικά στη Μακεδονία. Θυμίζουμε, '41-'44 ο Χίτλερ είχε δώσει στη Βουλγαρία την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Μετά την συνθηκολόγηση της Ιταλίας, η σφαίρα επιρροής της Βουλγαρίας στα ελληνικά εδάφη μεγεθύνθηκε και ο βουλγαρικός στρατός προωθήθηκε και στην Κεντρική Μακεδονία, εξαιρουμένης της Θεσσαλονίκης και μιας έκτασης 20 μιλίων γύρω από αυτήν. Καλό θα ήταν για τους χρυσαβγάδες λίγη τσιμουδιά.

Τι νόημα έχει να λέω ότι η Μακεδονία είναι ελληνική; Για να το εκλαμβάνουν οι ξένοι ως “Η ΠΓΔΜακεδονία είναι ελληνική”; Αυτοί όταν ακούνε “Μακεδονία” το μυαλό τους πάει στα Σκόπια.  Έτσι τα καταφέραμε από το 1992 και κάποιοι συνεχίζουν. 
Η Ελλάδα είναι η χώρα που απειλείται;

Δεν υπάρχουν σχόλια: