8/12/17

Από έκθεση ανιδεών

Δικαστές μας δεν εξέδωσαν στην Τουρκία τους αξιωματικούς που μας ήρθαν από κει μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη χώρα τους. Δεν πρέπει να εκδίδονται εκεί γιατί τα βιβλιοπωλεία θα τους κάνουν χαρτομάζα.  Συμπέρασμα: Το πραξικόπημα είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την εμπιστευθείς σε στρατιωτικούς. Το απέδειξε ο Ερντογάν.

Μέχρι στιγμής κατάλαβα ότι τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπάρχουν για να φυλάνε τα λεφτά των πολύ πάνω. Γι' αυτό έχουμε και το Γιούρογκρουπ 4. Ο μπαμπάς αρνήθηκε να μου εξηγήσει πόσο σημαντικές αποφάσεις μπορούν να παίρνουν οι εκλεγμένοι όταν μαζεύονται όλοι μαζί στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν ξέρω ούτε τι όργανα είναι. Πάντως ζωτικά όργανα δε νομίζω. Αν κρίνω από τα δελτία ειδήσεων, τους πανηγυρισμούς και τα ρέκβιεμ κάθε φορά, μάλλον πρόκειται για μουσικά όργανα, που πουλάνε δηλαδή μούσι. Δε μιλάνε τυχαία συνέχεια για εκείνα τα πιο άσματα, τα πλέον άσματα.
 
Χθες το βράδυ η μαμά μου ρώτησε τον Κούλη της οθόνης τι σημαίνει, “Να μιλάει η κυβέρνηση με όρους αλήθειας.” Μάλλον ήθελε να πει “ορούς αλήθειας”, που χρειάζονται για να κρατάνε στη ζωή τις ασθενείς δημοκρατίες. Αυτό το τελευταίο το διάβασα στη σελίδα της παλιάς εφημερίδας που είχε κολλημένη ο μπαμπάς στην τηλεοπτική οθόνη για να ακούει μόνο αλλά να μη βλέπει τη φάτσα κάποιων. “Κούλη, τον Ανδρέα Παπανδρέου παριστάνεις. Σε λίγο θ' αρχίσεις να μιλάς για αιθεροβάμονες”, άκουσα τον μπαμπά να λέει μέσα στην τουαλέτα. Μετά άκουσα το καζανάκι.   Τον ρώτησα τι όργανα είναι αυτή η Χεσεβέ, η Χεσεέ που απεργούν και αν υπάρχει το ρήμα αδεδώ, αδεδείς, αδεδεί. Τότε ξανάκουσα το καζανάκι, για να μην ακούσω κάτι χριστοπαναγίες που συνηθίζει να επικαλείται ο μπαμπάς και να τις στέλνει στην κρεβατοκάμαρα.

-Μαμά, γιατί δεν μου απαντάτε;
-Για να μη στεναχωρηθούμε, παιδί μου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: