5/12/17

Από Ψωροκώσταινα Ψωροκούλαινα

Ως χώρα ξεφτιλιστήκαμε πατόκορφα στην Ευρώπη, δικαίως λοιπόν η κακιά πεθερά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει που για πρώτη φορά δεν είμαστε θέμα στο Γιούρογκρουπ και στη θέση της ανημποριάς μας μας είναι η αντικατάσταση του ξεφτίλα του Ντάισελμπλουμ στη θέση του προέδρου.

Αυτό που τσαντίζει περισσότερο Κούλη, Φώφη και Σταυροθοδωράκι είναι ότι ως φαβορί κατέβηκε και βγήκε ποιος; Ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας, της χώρας που βγήκε απ' τα μνημόνια με αντιμνημονιακή κυβέρνηση που την υποστηρίζουν οι αριστεροί από οικολόγοι μέχρι και κομμουνισταί. Αίσχος!

Σοβαρή άμυνα κρατάει η Μέρκελ. Σε λίγο θα έχουν τον Τσακαλώτο επίτροπο Οικονομικών και θα εκλεγεί ο Καμμένος επικεφαλής της αμυντικής πολιτικής, που βλακωδώς πρότεινε ο Κούλης σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν έχει καν κυβέρνηση.

Η Ελλάδα δεν είναι μόνο η ξεφτίλα του Γιούρογκρουπ, αποτελεί πια και παγκόσμιο κίνδυνο. Μέσα σε δυο χρόνια από τότε που βγήκε ο Τσίπρας όλα άλλαξαν όχι μόνο στην Ελλάδα, όπου έθαψε τον Επίτιμο Μητσοτάκη και σχόλασε Σαμαρά, Βενιζέλο, Παπαρήγα, Μεϊμαράκη, τον ΓΑΠ τελειωτικά και από πρόεδρο τέως κόμματος ΚΙΔΗΣΟ, σχόλασε την Ντόρα από υπουργό και κανείς δεν ξέρει αν έχει λόπγο να βγει βουλευτής...

...αλλάξαν όλα στην Πορτογαλία, βγήκε από το πουθενά πρόεδρος στη Γαλλία, έπεσε η κυβέρνηση στην Ιρλανδία, το ίδιο και στη Μεγάλη Βρετανία, που βγήκε και από την ΕΕ, άλλαξαν όλα στην Ολλανδία, στην Ιταλία έπεσε ο Ρέντσι, στην Ισλανδία πάνε κι άλλοι, στην Αλβανία βγήκαν άλλοι, στην ΕΕ δεν έχουμε πια ούτε Σόιμπλε, ούτε Ντάισελμπλουμ, στην Πολωνία βγάλαν γυναίκα πρωθυπουργό, στη Γερμανία δεν μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση...

...στις ΗΠΑ βγάλαν πρόεδρο τον αλλοπρόσαλλο Τραμπ και θα τον ξεβγάλουν όπου να 'ναι, στον Καναδά αναστήθηκε ο Τριντώ, στην Κούβα πέθανε ο Κάστρο, στη Βενεζουέλα μεγάλη αλλαγή, σώθηκε ο Μαδούρο, στην Τουρκία βγαίνει υπόδικος ο Ερντογάν για εξαγωγή εκατομμυρίων σε οφσόρ, διαλύεται ο ISIS, φεύγει ο Άσαντ από τη Συρία, άρχισα να μη βλέπω πολύ καλά ούτε τον Κιμ Γιονγκ Ουν στη Βόρεια Κορέα.

Όταν ο Τσίπρας θα κλείνει τετραετία πώς άραγε θα είναι ο κόσμος; Δεν θα παραξενευτώ αν ο Πούτιν θα βρίσκεται σε φυλακές της Σιβηρίας και ο Ερντογάν πολιτικός εξόριστος στις ΗΠΑ και κάνει παρέα με τον Γκιουλέν.

Καλά αυτά, αλλά για την ώρα μου ανάβουν τα αίματα που δε μπορώ να ασκήσω αντιπολίτευση. Οι γελοίες οι τράπεζες που σώθηκαν από χρεοκοπία δυο φορές με λεφτά του λαού, δεν ενδιαφέρονται για τα σπιτάκια των φτωχών, αλλά για τα ακίνητα των στρατηγικών κακοπληρωτών που είναι πάνω από 100 χιλιάδες. Θυμίζουμε, οι τύποι έβαζαν στα χρωστούμενά τους ένα διαμερισματάκι στη θέση του αυτοφωράκια.

Κι αυτό δεν είναι τίποτα. Οι υπάλληλοι των δανειστών είναι καθάρματα. Δεν σκέφτονται τον Κούλη που από έξι μηνών πρόσφυγας θέλει να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας και πήγαν κι έκαναν με τον Τσακαλώτο και την Αχτσιόγλου την πιο σύντομη αξιολόγηση.  Είναι αγνώμονες οι δανεισταί. Ξεχνούν και καταστρέφουν αυτούς που τους κουβάλησαν στην πλάτη μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: