18/12/17

Κανονικότα

Το λάστιχο Πιρέλι είναι κανόνι δεν ξεφουσκώνει. Η κανονικότητα όμως είναι φούσκα. Λάστιχα Πιρέλι και το χέρι μες στο μέλι.

-Στην οικονομία πότε έρχεται κανονικότητα;
-Όταν οι επιχειρήσεις βαράνε κανόνι

Τόσα κανόνια που βαρούν και δεν είμαστε κανονική χώρα;

Κανονικότητα για τη Μαρέβα σημαίνει να βαράει κανόνι σε ατομικές επιχειρήσεις της που χρηματοδοτούν μυστήρια ή άγνωστα άτομα. 

Κανονικότητα στην ποδοσφαιρική οικονομία: όλα τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου στην Ελλάδα αναβάλλονται μέχρι την εκταμίευση της τελευταίας και φαρμακερής δόσης. Το στοίχημα συνεχίζεται κανονικά. Έτσι κι αλλιώς η διεξαγωγή των αγώνων εθεωρείτο τυπική διαδικασία.


Έχουμε και φοροκανονικότητα: η υπερφορολόγηση έχει μια αιτία, το ότι δεν φορολογούνται οι πολύ πλούσιοι, αυτοί που δεν θα πάθουν απολύτως τίποτα αν πληρώσουν κανονικά την εφορία.

Εορταστική κανονικότης: φθηνότερο κατά 1,29% το φετινό εορταστικό τραπέζι. Για τα φαγητά και τα ποτά δεν ξέρουμε. 

Τα κανόνια του να βαράνε. Για να βοηθήσουν τον Κούλη, κάποιες επιχειρήσεις προεκλογικά βαρούν ένα κανόνι να δουν τι θα γίνει.

Κανονικά λειτουργούν οι κινηματογράφοι: ντουβάρι το κανόνι. Ο ΕΝΦΙΑς βγαίνει από γκρεμισμένο τοίχο στο “Θησαυρό του μακαρίτη”.

Από το 2010 κάποια βλήματα μας αναγκάζουν να βαρέσουμε κανόνι

Τα κανόνια του Αγορόνε
Μας λέγανε “ΔΝΤ ή κανόνια”. Εμείς για να μη στεναχωρήσουμε κανέναν τα πήραμε και τα δύο.

Η λιτότητες φέρνουν εξαθλίωση στον κόσμο που αγοράζει και οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις όχι μόνο βαρούν κανόνι, αλλά γίνονται κανονιανιά.

Κανονικότητα, δύο τα συνθετικά της, το κανόνι και η κότητα, κανόνι-κότητα, γίνεσαι δηλαδή κότα και βαράς κανόνι. Λίγο κους-κους, κανονικότης και κανονικώτης, κανόνι ο κάτοικος της Κους, ωραία γενική έχει η νήσος Κως, ο αστυνομικός «Πουτ δε κοτ ντάουν», τα είπε κανονικοτηκά.

Ξέραμε από τη Χημεία: «Η κανονικότητα (Normality) σύμβολο N, είναι έκφραση συγκέντρωσης ενός υδατικού διαλύματος και δηλώνει τα γραμμοϊσοδύναμα (geq) μιας χημικής ένωσης ή ενός ιόντος που είναι διαλυμένα σε ένα λίτρο διαλύματος». Στη χημεία είμαι κανόνι.

Για την οικονομία μιας χώρας είναι πολύ κοντά το κανονικά με τα κανονικακά, όταν επιχειρήσεις βαράνε κανόνι και τα λεφτά γίνονται σκατά.

Όχι πια χοντρή λιτότης, κι ας μας βγει η κανονικότης. (Μη μας πουν κανονικότες ξεπουπουλιασμένες) Από τις αγοραπωλησίες στις αγοραξεπουπουλησίες;  

ΓΛΩΣΣΑ (ΝΑΑΑ)
Μεταρρυθμίσεις βιάζονται, δικαιώματα βι-άζονται, οι ιππότες του μέγιστου κέρδους βιάζονται και παραβιάζονται, δημοκρατικοί κανόνες παραβι-άζονται. Οι άθλοι και οι άθλιοι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: