28/10/17

Παρέλα συ κι άσε τους άλλους

Η παρέλαση έγινε "παρέλα" ένεκα η παράταση έγινε "παράτα".

Ο Κούλης ζήτησε στη θέση της κλήρωσης για τον σημαιοφόρο της παρέλασης να γίνεται πλειστηριασμός ώστε να μαζεύονται χρήματα στα σχολεία και να μειώνονται οι δαπάνες για την Παιδεία από τον προϋπολογισμό.

Σε πολύ φτωχές περιοχές τα παιδιά μοίραζαν μεταξύ τους τα εθνικά παπούτσια για να μην παρελάσουν κάποια παντελώς ξυπόλυτα, αλλά μιλάμε για ημίμετρα.
Για την εθνική ημέρα της 29ης Οκτωβρίου το ΚΚΕ οργάνωσε παρέλαση στην Ομόνοια, την «Κόκκινη Πλατεία», σύμφωνα με τον ΓΓ του ΠΓ της ΚΕ του ΠΑΜΕ.

Η Χρυσή Αυγή θα παρελάσει έξω από το πολιτιστικό κέντρο “Μαύρα μεσάνυχτα” το οποίο προστατεύει και όπου δούλευαν "πόρτα" αξιόλογα κοινοβουλευτικά στελέχη της.

“Οι Γερμανοί ξανάρθανε” προέβλεψε κάποιος μετά Χριστόν Προφήτης Ηλείας και Αρκαδίας.

“Έρχεται νέο υποχρεωτικό κατοχικό δάνειο” προέβλεψε ο χορός της Ησαΐα.

►Αγήματα από ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑ ΜΗ και Αντιεξουσιαστές παρήλασαν μπροστά σε πρώην Μόμπολα, Βαρδινογιάννη, πρώην Ψυχάρη, Λάτση, Μαρινάκη, Αλαφούζο, Μπέο και άλλους που στέκονταν σε τηλεοπτική οθόνη. Η ατμόσφαιρα φορτισμένη με χαρτοπόλεμο από τις άρτι παρθείσες αποφάσεις του ΕΣΡ για τον διαγωνισμό καναλιών που σίγουρα κάποτε ίσως γίνει.

Το Ποτά Μη ζητά να γίνονται οι παρελάσεις με το βήμα της πάπιας και σημαιάκια από κοκτέιλ.

Mαμά, πανελάσεις είναι οι παρελάσεις με πανό ή με πάνελ;

Ζήτω η 25η Οκτωβρίου 1821. Μάρτυς μου ο Λάμπρος Κωνσταντάρας: "Τι ’21, τι ’40, τι ’41."

Η Ελένη Μενεγάκη σε τηλεοπτική δήλωσή της μεταξύ άλλων ανέφερε προς τιμήν των ημερών: Ζήτω η 25η Μαρτίου 1940 ή ταν ή την πατάν, Ελευθερία η Αρβανιτάκη. Το «Όχι» το είπε ο Θόδωρος Καραϊσκάκης και με τα λίγα περσικά που ήξερε συμπλήρωσε Μορών Σαβέ. Και τώρα η ροκ επιτυχία της εποχής, «Βάζει ο Γκούτσι τη στολή του».

Μαμά, την 28η Οκτωβρίου 1940 βγήκε ΟΧΙ με δημοψήφισμα;

►Τσίπρας: “Ό,τι βρέξει ας παρελάσει. Εν-δυο, εν-δυο, ένα τ’ αριστερό, ένα τ’ αριστερό.”

Συγκοινωνιακές ρυθμίσεις για την παρέλαση: κλείνει οριστικά ο μονόδρομος της μνημονιακής λιτότητας. Η ενωμένη αντιπολίτευση διαφωνεί και ζητά παρελάσεις παντού, ακόμα και στα στενά και τους πεζόδρομους, όπου θα γίνονται παρελάκια ήπιας κυκλοφορίας.

Σοφία Τούβλεψη: «Καλέ πού θα παρελάσουν οι ένοπλες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ;»



►Στην οδό Πειραιώς Μοσχάτου συνεχίζεται η παρέλαση υποψηφίων. Η μπάντα παιανίζει εμβατήριο με μια βυζαντινή νότα και τρεις δυτικές σε Πα-Ρε-Λα-Σι Ελασσόνα: “Μπλε-μπλε-μπλε, μπλε-μπλε-μπλε, πώς μας παν καλέ τα μπλε”.

Μπλε παρέλαση

Ο Κουλητάρχης απαγγέλλει: “Η παράταση παράτα κι η παρέλαση παρέλα. Παρ’ έλα συ κι άσ' τους άλλους στην παπαρέλαση”.

►Όλη η ηττημένη εθνική παράταξη στο χακί και στους ώμους αισιόδοξες μπλερέζες.

Κουλητάρχης: «Μπορεί να είμαστε λυπημένοι και να φοράμε όλοι μπλερέζες, αλλά επιτέλους γίναμε Ευρωπαίοι. Τη στρατιωτική παρέλαση της εθνικής εορτής στη λεωφόρο της Νέας Δημοκρατίας προσφέρει η οικογένεια Βαρδινογιάννη, επίσης χορηγός της εισβολής του κομματικού στρατού μας στα Σκόπια, να τους κατακτήσουμε και δικά μας παιδιά να γεμίσουν τις κρατικές υπηρεσίες τους, γιατί στην Ελλάδα…

»… και τώρα περνούν οι τιμημένοι ανάπηροι πολέμου, προσφορά των ιδιωτικών κλινικών Κοντομηνά. Η Παπακώστα περνά ανάποδα με το βήμα της πάπιας: "Δε μιλάω, αλλά...". Τώρα κατρακυλούν τα άρματα μάχης ευγενική προσφορά των διυλιστηρίων Λάτση Μήτσοι Κώτσοι. Τους αιθέρες μας διασχίζουν τα πολεμικά μας αεροπλάνα προσφορά της Ετζίαν που επιμένει: «Οι ουρανοί είναι δικοί μας». Να και τα οργισμένα μας νιάτα ΟΫΚ που κατεβαίνουν ποδοκροτούντες και τραγουδούν τσακίζοντας λευκούς, μαύρους και κίτρινους μετανάστες προσφορά του ευγενούς εφοπλιστού κόκκινου Μαρινάκη Νότιγχαμ Φόρεστα.

»Πρώτο άρμα εν μέσω νεφών με γαλανόλευκο χαρτοπόλεμο η γαλάζια γενιά της Ντόρας, τα Ντοράκια, με ντορείς να σε ντορώ, εν ντορώ τη δόξα, να Ντορής και ο Ψαρής, φιλελεύθερο αμάξι με δυο άλογα, το καρότο στο καλάμι καβάλα.

»Ακολουθούν τα γαλάζια παιδιά με τη φουστανέλα στους Γράμμους, τα Βίτσια και τη Σαμαριά στο φουρνέλο και λέμε το ψωμί Ψωμιάδη. Εν-δυο, εν-δυο φστανέλλα τσαρούχ’ φούντα φέσ’. Μας φεσώσανε, Μήτρο μουουουου! Η Ελλάδα ποτέ δεν μαθαίνει. Δεν την πνίγει αλήθεια καμιά. Λίγο μόνο δεν είν’ φεσωμένη και ξανά για τα χρέη τραβά.

-Εσύ τι ντύθηκες την 28η 8-βρίου, Άδωνη;
-Ό,τι και την 25η Μαρτίου: Αμαλία στη Συγγρού.

Ο Μεϊμαράκης κατήγγειλε τη φετινή επίσημη παρέλαση “της λιτότητας”, όπως τη χαρακτήρισε: “Τα άρματα μάχης και τα λοιπά στρατιωτικά οχήματα φέτος δεν κινήθηκαν με καύσιμα, αλλά τα έσπρωχναν νεοσύλλεκτοι φαντάροι, τα δε αεροπλάνα της παρέλασης ήταν της Βενεζουέλα Λάινς που έκαναν υποχρεωτικά μια μικρή παράκαμψη πάνω από το Σύνταγμα αφού απογειώθηκαν από τα Σπάτα.”
Το Κυρ-Μητσοτάκι απαίτησε για οικονομία να συγχωνευτούν 28η Οκτωβρίου με την 25η Μαρτίου και να εορτάζονται και οι δύο την Πρωτομαγιά ανήμερα.

►Ο Άδωνις ουρλιάζει από τη σκεπή του κτηρίου της Βουλής: «Το “ΟΧΙ δα” το είπε ο Μεταξάς επτά αστέρων, εμού, του Πλεύρη κι άλλων πέντε.»

Στην κεντρική παρέλαση οι επίσημοι θα βρίσκονται κάτω και θα βλέπουν προς το μνημείο του Α(να)γνώστου Στρατιώτου. Οι ρεπόρτερ αμύνης αναρωτιούνται: στροφή κεφαλής δεξιά ή αριστερά; Στο υπουργείο συζητήθηκε η περίπτωση της ελεύθερης επιλογής. Δηλαδή δεξιά να είναι το μνημείο, ο Παυλόπουλος και ο Καμμένος, ενώ αριστερά ο Τσίπρας. Στο κέντρο, στη νησίδα ο Καμίνης.

Ο φερόμενος ως πρόεδρος της ΝΔ, ονόματα δε λέμε, απαίτησε να δοθεί "επιτέλους" στη δημοσιότητα το όνομα του αγνώστου στρατιώτου. Αμέσως μετά ξεράθηκε στα γέλια με το αστείο του. Ακόμα τον ποτίζουν κι εκείνος επαναλαμβάνει, "Ναι, ποτίστε με να βγάλω φύλλα πορείας για τους κυβερνητικούς, χα, χα, χα, πώς τα λέω, πράματι".

Στην οδό(ς) Νίκης κάτω από το υπουργείο Οικονομικών έχουμε την αντισταθμιστικά ωφέλιμη εθνική ΦΠΑρέλαση

Προσοχή στις παρελάσεις, έχουν σημαιοφόρο και μην ξεχνάμε πως η λέξη τελειώνει με φόρο. Οι εφοριακοί σήμερα δεν έχουν αργία ούτε παίρνουν άδεια, αλλά φόρο από τη σημαία.

Από το υπουργείο Οικονομικών έκκληση αντί για στεφάνια στα ηρώα να κατατίθενται με δόσεις αποδείξεις τραπεζικών καταθέσεων φόρων.


Και τώρα αποδίδει τιμές το μηχανοκίνητο άγημα των φόρων ΔΟΫ-ΔΟΫ μάνα μου. Ο λαός ενθουσιασμένος πετά αποδείξεις στον αέρα.

Ακολουθούν θριαμβικά οι υποβρύχιες και υπόγειες αόρατες μυστικές δυνάμεις των φοροκλεπτών διαπασών των ουσιών λαθραίων νέων και ωραίων.

Από το Σύνταγμα καμαρωτά περνούν τα δανειάκια μας. Τα αεροπλάνα του ΝΑΤΟ μας ραίνουν με επιτόκια, όλη η Ευρώπη θαυμάζει του Έλληνα τον τράχηλο που σπρεντ όλο σηκώνει.

Ο Τσώρτσιλ παραλίγο να πει: Οι γενναίοι πληρώνουν σαν Έλληνες. Εν-δυο, εν-δυο, ένα το δεξιό, δύο το δεξιό, μέτρο-μέτρο τον καημό μου τον μετράω και χρωστώ.

-Εσύ τι ντύθηκες την 28η Οκτωβρίου, Μήτσο μ';
-Ηπειρώτισσα στη Συγγρού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: