20/10/17

(Υπο)Μένουμε Ευρώπη. Στη μια χώρα μετά την άλλη κυβερνούν ακροδεξιοί

Ευρώπα-ώπα-ώπα-ώπα / σ’ αγαπώ μα δε σου το 'πα.

Η Ευρώπη των ανάποδων ευκαιριών πίστεως. Ο Μπαρόζο από αριστεριστής, Μαοϊκός ακτιβιστής, έγινε δεξιός  πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, απέτυχε παταγωδώς και για τιμωρία τον έκαναν πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κομισιόνας. Αφού τα κατάφερε κι εκεί πήρε δυσμενή μετάθεση για θέση με παχυλό μισθό στην  Goldman Sachs. Δηλαδή πραγματοποιήθηκε επιτέλους το μεγάλο του όνειρο κι έγινε τραπεζικός υπάλληλος.

Το αντίθετο έπραξε ο Μακρόν που από τραπεζικός υπάλληλος –τα βλήματα τον λένε πρώην τραπεζίτη- υπέπεσε σε πρόεδρος της Γαλλίας, αντί της Κομισιόν. Κάνει υπομονή.

Η Σπυράκη τα κατάφερε καλύτερα. Από ευρωβουλευτής κατάφερε να γίνει εκπρόσωπος τύπου ενός αντιπολιτευόμενου κόμματος της ιδιαιτέρας πατρίδος της. Έγινε και φτιαξοχωρίστρα, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Ο Παπουτσής θριάμβευσε. Από ατυχής υπουργός του ΠΑΣΟΚ και επίτροπος της Κομισιόνας διορίστηκε στην Παγκόσμια Τράπεζα. 

Ο Ντομπρόβσκις (στο λιβάδι) από φυσικός έγινε υπουργός Οικονομικών της Λετονίας, αλλά δεν του έφτανε αυτό, απέτυχε και ως πρωθυπουργός της χώρας και για τιμωρία τον έκαναν αντιπρόεδρο του Γιούρογκρουπ. Σκέφτεται για μετά την Γιούρομπανκ, από σύμβουλος και πάνω.

Τι συμπεραίνουμε από τα παραπάνω; Ότι Σαμαράς και Βενιζέλος δεν απέτυχαν αρκούντως παταγωδώς ώστε να τους πάρουν σε ευρωπαϊκό όργανο με προοπτική να προσληφθούν σε τράπεζα.

Φόβοι Γεννηματά: Ο Τσίπρας μας έκλεψε το ΠΑΣΟΚ και δεν μας το επιστρέφει.

Από τα δύο άκρα περνάει στα δύο (μη) γνήσια.

Πρά(γ)ματι, γνήσια Δεξιά είναι μόνο οι ναζιστές. Το λέει και ο Μιχαλολιάκος.

Τι πλάκα μας κάνουν;
Και Λεβέντης: «Τη Δευτέρα θα υποβάλω οικουμενική παραίτηση».

Ο Τσίπρας ιδρύει κυβερνητική ανθρωπιστική οργάνωση «Κούλης φορέβερ πρόεδρος ΝΔ». Δεν πηγαίνει το μυαλό μας γιατί.

Προσοχή, προσοχή, αέρα χολέρα στο άσυλο αΝΔιάτων της Πειραιώς Μοσχάτου γωνία. Την υγειά μας να ‘χουνε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: