14/9/17

Αγία Ζώνη 2 του Κουρουμπλή

Από τις πυρκαγιές στις πετρελαιοκηλίδες
Ιδιοκτήτης της βουλιαγμένης ΑΓΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΙΙ δεν είναι ο Μελισσανίδης του ΟΠΑΠ και της ΑΕΚ, αλλά κάποιος πρόεδρος του Περαμαϊκού. Αυτό δεν κάνει ενδιαφέρον το θέμα;

Και ποιο είναι το θέμα; Σε ποιον ανήκει (ακόμα κι ευρισκόμενο στον πάτο) το πλοίο ή γιατί και πώς έπαιρνε διαβεβαιώσεις ότι είναι αξιόπλοο ένα 45χρονο σαπάκι; Μήπως έχει μεγαλύτερη αξία το ότι οι εφοπλιστές μπορούν να διαπλέουν τις θάλασσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης –και πουθενά αλλού στον κόσμο- με μονοπύθμενα δεξαμενόπλοια; Γιατί απέπλευσε με 2 μόνο από τα 11 μέλη του πληρώματος; Και γιατί τα πλοία των ελληνικών θαλασσών να καίνε μαζούτ; (Λέμε τώρα)  

Μήπως η ΝΔ και το μικρό της ΠΑΣΟΚάκι απαιτήσουν να μην πληρώσει η εταιρεία που ασφάλισε το πλοίο τις ζημιές που προκάλεσε, αλλά τα λεφτά να τα βάλει το κράτος για να μην πληγεί η επιχειρηματικότητα;

Σκαΐκαμε να κατηγορούμε το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας για την περιβαλλοντική καταστροφή στον Σαρωνικό, αλλά ξεχάσαμε την καταστροφή της Ελντοράντο Γκολντ στη Χαλκιδική. Συμφωνούμε, γιατί το πλοίο ίσως ανήκει στον Κουρουμπλή, ενώ η Ελντοράντο σίγουρα όχι.

ΑΓΙΑ ΕΥΡΩΖΩΝΗ 2
Κατά τα λοιπά αστεία ο Σόιμπλε …συμφωνεί με την πρόταση του Γιουνκέρ για τη νέα Ευρωπαϊκή Ένωση. Και αυτό για κάποιους αποτελεί είδηση. Ότι το αφεντικό συμφωνεί με αυτό που κατ’ εντολήν του έκανε το δούλος του. 

Πράγματι, η Γερμανία θέλει το ESM να γίνει ευρωΔΝΤ και τις περικοπές αμοιβών και δικαιωμάτων να τις ελέγχει η ίδια απ’ ευθείας. Όποιος απορεί ας κόψει το ποτό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: