3/7/17

Αδειακοπές

Επίδομα αδείας στο αφεντικό
Αδειακοπές, άδειες διακοπές άνευ αδείας και σημαίας, δηλαδή εργασίας.

Ο άνεργος κι ο άφραγκος τα μπάνια τους στον πάτο. Ανακοπές, περικοπές, αποκοπές. Τουλάχιστον δεν έχουμε ανάγκη να μας δώσει άδεια το αφεντικό μας για να μην πάμε διακοπές.

  • Αποφασίσατε πού θα κάνετε τις διακοπές σας; 
  • Θα ξοδέψετε το ωραίο σας καλοκαίρι στις μαγευτικές Μπραχάμες; 
  • Θα κάνετε σάουνες στις Κουκουβάουνες; 
  • Ή θα πέσετε στη χλιδή και θα πάτε σαφάρι για καφέ στο Σχηματάρι; 
  • Θα χεστεί στο τάλιρο το παραδεισένιο Νέο Φάληρο; 
  • Καλά θα κάνετε. Εγώ πριν την κρίση πήγα για Μπαλί και βγήκα κουρεμένος. 

Ευτυχώς δεν πήραμε επήδημα διακοπών. Φύγαμε με δικό μας επιχειρηματικό ρίσκο για τα μπάνια, όχι μόνο στη θάλασσα, αλλά και στον ιδρώτα, για κάνα μεροκάματο στη συγκομιδή φρούτων, χαχανικών και φούντας, άρμεγμα ισχνών αγελάδων κ.λπ. 

Όχι μόνο για να πληρώσουμε τα έξοδα των διακοπών μας, αλλά και για να μας μείνουν τίποτα φράγκα να φέρουμε στην Αθήνα να τονώσουμε την αγορά της και την εφορία της.  Ως γνωστόν μέχρι σήμερα φόρο πλήρωναν μόνο οι φτωχοί Αθηναίοι.

Κλείνει η Βουλή και ξεκινούν τα μπάνια του λαού. Άλλοι στα Βοτσαλάκια, άλλοι Φάληρα, άλλοι Αλίμους, Γλυφάδες και οι βολεμένοι Βουλιαγμένη, Βούλα, Σούνιο. Πρώτο μπάνιο όλων μας μόλις λαμβάνουμε τ' αποτελέσματα δημοσκοπήσεων και και μας λούζει κρύος ιδρώτας.

Οι εμπρηστές αδιαφορούν αν καίνε και χιλιάδες στρέμματα δασών ινδικής κάνναβης. Καίνε τον τουρισμό μας και τις εξαγωγές μας.

Φοβάμαι ότι εκτός αυτού κάμψη της τουριστικής κίνησης θα επιφέρει και η αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Τουρκία. 

Ευτυχώς δεν έχουμε εκπροσώπους των θεσμών στην Αθήνα γιατί θα είχαμε δεκάδες χιλιάδες πανικόβλητους τουρίστες να φεύγουν για τα νησιά και δε θα μας σερβίριζε εκεί κανείς. Δωμάτιο δε θα βρίσκαμε επειδή τα δίνουν πιο ακριβά στους ξένους τουρίστες.

Τα είπαμε, διακοπές στις εκλογικές τους περιφέρειες τους πηγαίνουν οι εκλεγμένοι και μη διότι εκεί βρίσκονται οι ψηφοφόροι τους. Βουλευταί και γενικοτέρως πολιτευταί Αθηνών και περιχώρων δεν ξέρουν πού να κάνουν διακοπές. Πηγαίνουν μαζί με τους τραγουδιστές για να κάνουν κι αυτοί τις αρπαχτές τους στην επαρχία. Οι Πειραιώς ανήκουν σε τουριστική περιφέρεια, αν εξαιρέσει κανείς την ομώνυμη τράπεζα.

Η κατάρα που υπόκειται όποιος θέλει να συμμετέχει στα κοινά (δεινά): δε μπορεί να πάει Αύγουστο σε πανάκριβους τουριστικούς παραδείσους.

Τις μέρες που θα λείπουμε για μπάνια του λάου-λάου, μη μπατήσουμε αχινό, δεν προβλέπεται να χρεοκοπήσουν την Ελλάδα τα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια. Όλο και κάποιος Ευρωπαίος φοιτητής οικονομικών όμως θα μας βγάλει από την ευρωζώνη για λίγη ώρα.

Πάμε διακοπές; Πού;
Διακοπές στην Τουρκία. Φέτος νέα τουριστικά αξιοθέατα: εκατομμύρια πρόσφυγες, δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι δημόσιοι υπάλληλοι, απότακτοι αξιωματικοί και δικαστές στις φυλακές, μπορείτε να δείτε και δημοκρατία εκτεθειμένη σε ειδικό μουσείο.

Θα περάσουμε καλά κι αυτό το καλοκαίρι. Λίγο κρασί, λίγο θάλασσοδάνεια και το ΜΕΓΚΑ μουουουου!... Επ' αόριστον διακοπές άνευ αποδεκτών. 

Νεοφιλελέ τουρισμός. Δεν είναι μόνο το βραχιολάκι για να μην τρώνε και πίνουν έξω από το ξενοδοχείο οι πελάτες. Σε ξενοδοχείο αν κάνει το λάθος να βγεις στο μπαλκόνι πληρώνει εξτρά καθαρό αέρα. Με το που άνοιξες τα παντζούρια πλήρωσες θέα.

Συνελήφθη για φοροδιαφυγή χρήμα που μαύριζε στον ήλιο της παραλίας. (Σαν οφ δε μπιτς)

Δεν υπάρχουν σχόλια: