24/7/17

Τυφλή Δεξιοσύνη

Τι υπονοάει ο άθρωπας; Ότι πλούσιοι ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις, γιατί είναι πάνω από τη Δημοκρατία; Καλέ άντε!

Ποιος κονομάει αυτό τον τόπο;

Και έλεος! Απέναντι από την Κω είναι η Αλικαρνασσός, άντε Μποντρούμ που τη λένε οι Τούρκοι. Σε καμία περίπτωση “Μπόντρουμ”, όπως τη λένε τα τουριστικά γραφεία της Βρετανίας. 

Όχι μόνο η δικαστική, αλλά και η εκτελεστική εξουσία είναι ανεξάρτητη, άρα απαγορεύεται κάθε κριτική στη δράση της ως παρέμβαση στο έργο της.

Ποια ΓΣΕΕ; 
  • Ο Άρειος Πάγος είναι υπέρ των εργοδοτών και βάζει τους εργαζόμενους υπόχρεους ν' αποδείξουν ότι το αφεντικό τους δολίως δεν τους πληρώνει. 
  • Μέχρι τότε πρέπει να δουλεύουν τσάμπα, Σε περίπτωση που κάνουν επίσχεση εργασίας, δηλαδή, “δεν με πληρώνεις, δεν σου δουλεύω”, ο εργοδότης όχι απλώς δεν επιβαρύνεται να πληρώνει μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, αλλά παίρνει την επίσχεση -με βούλα- ως παραίτηση και είναι θεός.
  • Αυτό λέει ο Άρειος Πάγος. Η ΓΣΕΕ όμως τι λέει; 
  • Γιατί δεν καλεί κόσμο σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ανώτατο αυτό δικαστήριο; 
  • Γιατί δεν βγάζει, έστω, μία ανακοίνωση υπέρ των εργαζομένων; 

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Δικαστικών και Εισαγγελέων ασκεί αντιπολίτευση, ήταν σύμβουλος του Αθανασίου, υπουργού Δικαιοσύνης επί Σαμαρά και πρώην εισαγγελέα. Μετά ξαναπήγε στη θέση δικαίου του και βρίζει την ανεξάρτητη εξουσία που λέγεται εκτελεστική.

Ναι, οι δικαστικοί είναι υπέρ των εργοδοτών, γιατί πολύ απλά και αυτοί ανήκουν στην καλή κοινωνία. Ποιες είναι οι παρέες τους; Ο μπετατζής ή το τσαγκάρης της γειτονιάς; Ποιοι θα τον καλέσουν για σύμβουλο στις επιχειρήσεις τους; Ο ψιλικατζής της γειτονιάς; Και για τους επίορκους δικαστές και εισαγγελείς, ποιοι είναι οι πελάτες τους; Το σωματείο κοπτοραπτούδων της Δυτικής Αθήνας ή το φροντιστήριο Αγγλικών της Κάτω Παναγιάς;
 
Τι; Ο κοινωνικός αυτοματισμός του νεοφιλελευθερισμού οδηγεί στην ηλιθιότητα; Από την αρχή, ειδικά άμα κάποιος τη διαθέτει από πριν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: