15/5/17

Όλα ΝΔ

Ακούγεται δυνατά-δυνατά: "Δεξιά/δεξιά/γίναν όλα δεξιά/τ' αδέξια"



Μου αρέσει η ΝΔ, δεσποινίς ετών 43 που στην πιάτσα το παίζει νέα και δημοκρατία.

Η ΝΔ είναι προοδευτικό κόμμα. Θέλει να μας πάει από την ελαστική στην εξευτελαστική σχέση εργασίας.

Η ΝΔ είναι υπέρ της επιχειρηματικότητας. Υπόσχεται στους φτωχούς μείωση της φορολόγησης των αφεντικών τους, ώστε να μπορούν να βγάζουν περισσότερο χρήμα έξω και να το επενδύουν.

Η ΝΔ είναι καθαρή από σκάνδαλα και λέει καθαρά: “Δεν θέλουμε τα θετικά μέτρα, γιατί είναι θετικά, τα αρνητικά δεν τα θέλουμε γιατί δεν τα φέρνουμε εμείς, όλα τα μέτρα θα τα εφαρμόσουμε, αλλά δεν το λέμε, γιατί δεν μας ενδιαφέρει το μέλλον, ατενίζουμε με αισιοδοξία το παρελθόν”.

Χαίρομαι τη ΝΔ επειδή όταν δεν είναι στην κυβέρνηση γίνεται αριστερή, φίλη των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων και οποιουδήποτε άλλου έχει τσακίσει. Ακόμα τότε γίνεται ακροδεξιά, φίλη του ΔΝΤ κτλ. Δεν είναι χαιρέκακη, όταν βρίσκεται στη θέση της αντιπολίτευσης ξεχνά ότι αυτή ήταν στην κυβέρνηση. Το ίδιο κι όταν είναι στην κυβέρνηση. Ξεχνά ότι ήταν αντιπολίτευση 

Η ΝΔ αξίζει, γιατί είναι συνεπής. Όταν αλλάζει αρχηγό δεν αλλάζει τίποτ' άλλο. Συμφωνεί με τις επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή και όπου αλλού, αλλά δε θέλει το πρώτο, το άμεσο επακόλουθο που θα φορτωθεί η Ελλάδα, τους πρόσφυγες.

Η ΝΔ είναι εθνικά υπερήφανη καλύπτοντας τους “πατριώτες” επιχειρηματίες που βγάζουν μαύρο χρήμα στο εξωτερικό.

Είναι κατά της ανεργίας, γι' αυτό κατηγορεί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι προσλαμβάνουν στα υπουργεία λιγότερους μετακλητούς υπαλλήλους από όσους η ίδια.

Η ΝΔ ως κυβέρνηση εξυπηρετεί τα υψηλά οικονομικά στρώματα, γιατί αυτή είναι η παρέα της, ως αντιπολίτευση όμως νοιάζεται για τα χαμηλά στρώματα, γιατί αυτά την ψηφίζουν.

Καταγγέλλει τον Τσίπρα ότι ακολουθεί τη δική της πολιτική και ακολουθεί τα προγράμματα “σωτηρίας' της οικονομίας.

Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι διαπραγματεύεται και καθυστερεί τον αφανισμό πτωχών και νεόπτωχων.

  • Τιμούν λένε τους ένστολους, αλλά τους έχουν πιο χαμηλόμισθους από αυτούς που δεν τιμούν.
  • Τιμούν τους πολέμους της ιστορίας μας, αλλά τα παιδιά τους τα στέλνουν φαντάρους σε γραφεία βουλευτών τους, στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης και σε όλες τις στρατιωτικές υπηρεσίες της Αττικής.

Θα ταίριαζε ν' αλλάξει όνομα η ΝΔ και να γίνει ΟΝΝΕΔ: “Οργάνωση Νέας ΝΕας Δημοκρατίας”.

Όχι φτηνά αστειάκια του στυλ: “Πήρε πόδι η ΝΔ από Συγγρού. Πού θα κάνει τώρα πιάτσα;

Θυμίζουμε, στις εκλογές του 1974 από τα γραφεία του ΚΚΕ (συμμετείχε στην “Ενωμένη Αριστερά”) κόρνες ξεκούφαιναν κόσμο συνεχώς με συγκεκριμένο απόσπασμα από τις αποφάσεις του -επί δικτατορίας- 9ου Συνεδρίου του ΚΚΕ: “...για τη νέα δημοκρατία και τον σοσιαλισμό”. Δεν είχαν πάρει είδηση ότι καλούσαν μέλη και οπαδούς τους να ψηφίσουν το νεοϊδρυθέν δεξιότατο κόμμα του Καραμανλή; Ακόμα δεν ξέρουμε αν επρόκειτο παιδαριώδες λάθος παντελώς ακατάλληλων τύπων της ηγεσίας. Αν δεν ήταν παιδαριώδες λάθος τα πράγματα χειροτερεύουν. Πάντα το ΚΚΕ έσπρωχνε ψήφους; του προς άλλα κόμματα π.χ. Ένωση Κέντρου επικαλούμενο ανώτερο σκοπό. 

Καλό είναι να ξέρεις τη ΝΔ, αλλά καλύτερα μην την μάθεις, γιατί αν την ψηφίζεις θα νευριάσεις, αν δεν την ψηφίζεις θα πεθάνεις από τα γέλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: