30/4/17

Ψωνισμένες Κυριακές

Τις Κυριακές είσαστε και πολύ ψώνια. Φοράτε παντελόνια και κυκλοφορείτε με ανοιχτά τα μαγαζιά.

Τα επίσημα, τα καλά μας ρούχα για να ξαναπούμε όπως οι γιαγιάδες “Κυριακάτικα” πρέπει να τα ψωνίζουμε Κυριακή.

Φέρε μου, μωρή, την κυριακάτικη τηλεόραση στο μπάνιο. (Μιλάμε, ο τύπος την “ψώνισε” την Κυριακή)

Θα βγω και θα το ομολογήσω σε μεσημεριανάδικο. Με λένε κυριακάτικο ψώνιο. Μπαίνω στο μαγαζί με τ' ακριβά ρούχα την Κυριακή παίρνω τσάμπα μια σακούλα με τη φίρμα του, ρίχνω μέσα την τσάντα μου και βγαίνω έξω γεμάτη περηφάνια που με κοιτάνε από τις απέναντι καφετέριες. “Κονομημένη η γκόμνενα, ψωνίζει τις Κυριακές”. (Ποιανού τα μασάει;)

Μήπως θέλουν ανοιχτά τα μαγαζιά τις Κυριακές, επειδή τις Κυριακές δεν γίνονται κηδείες; 


Οι διαπραγματεύσεις των τρανών δανειστών έχουν τώρα θέμα αν είναι δυνατόν το κατινίστικο άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους, μπας και κλείσουν μαγαζιά της γειτονιάς και ο κόσμος ψωνίζει περισσότερο από τις αλυσίδες των πολυεθνικών που ό,τι τους δώσεις το βγάζουν νόμιμα.

Κλείνουν σιγά-σιγά τα περίπτερα, σε λίγο στις γειτονιές θα ζοριζόμαστε να έχουμε ακόμα και μίνι-μάρκετ.

Και ν' αφήσουν τους εξυπνακισμούς κάποιοι, γιατί η αγορά στα εμπορικά δεν είναι πίτσες, δεν μπορεί να λειτουργήσει με ντιλίβερι.

Αν κυριαρχήσουν οι πολυεθνικές αλυσίδες που παράγουν και πουλάνε προϊόντα ο πελάτης θα έχει δίκιο, αλλά δεν θα έχει κανένα περιθώριο επιλογής, δεν θα λειτουργεί ούτε καν η ξεφτιλισμένη δήθεν δημοκρατία της αγοράς, αφού αν δεν σου αρέσει αυτό που πουλάει το γνωστό κατάστημα του εμπορικού κέντρου και θες άλλο που υπάρχει σε ειδικό κατάστημα θα πρέπει να πληρώσεις πολύ παραπάνω.

Ο Τόσα κι άλλα Τόσα Άδωνις Υγείας επιμένει: “Ανοιχτά τα εμπορικά μαγαζιά 24 ώρες μόνο τις Κυριακές”.

ΛΟΓΟΣ ΣΟΪΜΠΛΕ: “Τον γάιδαρο που πείθεται ευκολότερα, φορτώνουν περισσότερο”.

Η αλήθεια είναι μία: υπάρχουν πολλές αλήθειες. Λεφτά δεν υπάρχουν.

Εμείς ας υποθέσουμε ότι θέλουμε να ψωνίζουμε τις Κυριακές. Φυσικά με τη βοήθεια του Θεού, ψώνια τις Κυριακές με λεφτά απ' το παγκάρι, ψώνια τις Κυριακές το πρωί και το απόγευμα με ό,τι περισσέψει παίρνουμε εισιτήριο για το γήπεδο, ψώνια τις Κυριακές γιατί τότε έχουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο απ' όσο το Σάββατο. Τις καθημερινές δεν έχουμε χρόνο γιατί δουλεύουμε σε 4-5 εργοδότες και είμαστε και άνεργοι.

Ποιος είπε ότι η Μαίρη Παναγιωταρά έχει ελεύθερο για ψώνια χρόνο την Κυριακή, όταν πρέπει να κάνει το επίσημο φαγητό και να το φέρει στο τραπέζι όλης της οικογένειας, να βάλει επιτέλους πλυντήριο, να κάνει σιδέρωμα, να καθαρίζει το μπάνιο από τις πλημμύρες του κύρη που ξύπνησε με το ζόρι στις 11 κι έχουν και τα παιδιά διάβασμα για τις επαναλήψεις στα μαθήματα, έχει και τα ψώνια που βγαίνουν στις τηλεοπτικές εκπομπές με τα καλά τους και τις αδελφές σε απόγνωση;

Δεν υπάρχουν σχόλια: