21/4/17

Οικο(μη)νομική Χούντα

21η Απριλίου του 1946 πέθανε ο Τζον Μέιναρντ Κέινς, o Άγγλος οικονομολόγος, που έκανε γνωστή την έννοια του κρατικού παρεμβατισμού στην οικονομία. Σήμερα για τους υποστηρικτές του κρατική παρέμβαση σημαίνει προστατεύω τα κέρδη των εργοδοτών με λεφτά των εργαζομένων.

Παράδειγμα φαεινής τραπεζο-ιδέας από αυτές που έδινε στην κυβέρνηση κάθε ευρωγιακάς, € για cash<: br="">
 

<: br="">Περάσαμε και από την τραπεζική δικτατορία με κυβερνήσεις μπακαλικής πρακτικής της ΕΕ που δεν μπορούσαν να ελέγξουν τις τράπεζες, γιατί πολύ απλά οι τράπεζες κατείχαν περισσότερη εξουσία. 
<: br="">Η οικονομία δεν έχει δημοκρατία, δεν υπάρχει δημοκρατία της αγοράς. Παλιά είχαμε το διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος να κάνει τον κακό μπάτσο και την κυβέρνηση να κάνει τον καλό. Ο τραπεζίτης μαζί με τον διοικητή της ΔΕΗ του πάλαι ποτέ ΟΤΕως και κάθε δημόσιου οργανισμού πρότεινε πολύ σκληρά μέτρα και κάθε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ έπαιρνε απλώς σκληρά μέτρα και κέρδιζε και ψήφους. Μέχρι την τελευταία ενιαία κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που μας πρόσφερε ο μεσαίων χώρος ό,τι και να έκανε έχανε ψήφους.

Τώρα τέρμα αυτά. Επίσημα, με τη βούλα της ΕΕ ο διοικητής της κάθε κεντρικής τράπεζας επιβάλλει στην κυβέρνηση της χώρας την οικονομική πολιτική που θ’ ακολουθήσει. Θυμίζουμε από την οικονομική πολιτική πηγάζουν όλες οι άλλες πολιτικές,. Ακόμα και η σχέση με το Θεό είναι σε μεγάλο βαθμό και οικονομική.


<: br="">
<: br=""><: br=""> Στην περίοδο της Χούντας είχαμε όραμα τη Δημοκρατία, κάτι είχαμε να λέμε ρε παιδί μου! Σήμερα τι όραμα έχουμε; Να βγούμε στην τηλεόραση;
 

Για πολλά χρόνια μετά το '74 δε μπορούσαμε ν’ ακούσουμε δημοτικά τραγούδια στο ραδιόφωνο ή στην τηλεόραση. Όλα μας θύμιζαν Χούντα. Τώρα μας γέμισε τσάμικο η τηλεόραση με πολιτικούς πρώτους πρώτους στα γλεντζέδικα σόου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: