4/4/17

Τεμπέληδες Γιαπωνέζοι

Αποδείχτηκε ότι μόνο η Ιαπωνία έχει -αναλογικά- λιγότερους δημόσιους υπαλλήλους από την Ελλάδα. Τελικά οι Έλληνες δουλεύουμε για να ταΐζουμε τους δημοσίους υπαλλήλους της Γερμανίας.

O τίτλος λογικά γεννά ένα εύλογο ερώτημα, αφού οι Γιαπωνέζοι έχουν χαμηλό ποσοστό δημοσίων υπαλλήλων στους οικονομικά ενεργούς κατοίκους της χώρας τους, γιατί να αποκαλούνται τεμπέληδες; Μα, επειδή αποκαλούνται και οι Έλληνες έτσι, για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Το κούρεμα χρέους δεν είναι το άλφα και το ωμέγα, είναι το άλφα που υπάρχει ή λείπει. Για παράδειγμα, από το 1953 το κούρεμα χρέους έκανε ένα θαύμα τη Γερμανία. Το μη κούρεμα στερεί το άλφα και κάνει ένα θύμα, την Ελλάδα.

Το ΔΝΤ απαιτεί το αφορολόγητο στην Ελλάδα να πάει σε ετήσια εισοδήματα από ένα εκατομμύριο και πάνω.

Ευρωβουλευτές έστειλαν επιστολή στον Ντάισελμπλουμ για τις προσβλητικές δηλώσεις του κατά των κατοίκων των χωρών του Νότου. Ο Ντάισελμπλουμ απάντησε ότι θα είναι πιο προσεκτικός στο μέλλον. Ποιο μέλλον εννοούσε, δεν ξέρει κανείς. Δικό του πάντως, όχι.

Η Ελλάδα διαμαρτύρεται γιατί προ ΔΝΤ της καταλόγισαν ότι είναι η τελευταία χώρα του υπαρκτού σοσιαλισμού και διορθώνει: του αρπαχτού σοσιαλισμού.

Τώρα η Ελλάδα είναι χώρα του αρπαχτού καπιταλισμού;

Δεν υπάρχουν σχόλια: