24/4/17

Γαλλική ζερβανάσταση

Εμπρος να φάμ' ντε λα πατρί
Η ριζοσπαστική Αριστερά αναστήθηκε και στη Γαλλία.

Τίτλος που ήρθε πρώτος, αλλά βιαστικός: "Η Αριστερά στα γαλλικά της".

Κούλη, ο δεξιός Φιγιόν πήρε ό,τι πήρε στις εκλογές επειδή είχε καταχραστεί δημόσιο χρήμα. Να το θυμάσαι αυτό κι εσύ κι η αδελφή σου και η κόρη της.

Να θυμάσαι ακόμα, Κούλη, ότι ο Φιγιόν είχε υποσχεθεί ν' απολύσει πεντακόσιες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους. 

Τι μέλλον να είχε ο κακομοίρης Φιγιόν, όταν από την πρώτη μέρα υποψηφιότητάς του ο Κούλης το υποστήριξε και είπε μάλιστα ότι δεν είναι τυχαίο που έχουν γενέθλια ίδια μέρα. Μετά το αποτέλεσμα μάλιστα ο Κούλης όρμηξε να πει ότι χαίρεται που νίκησε ο Μακρόν. Πίκρα.  Τον Μακρόν πριν από ένα χρόνο δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του που είναι μικρότερη από τη γυναίκα του.

Τα δυο μεγάλα κόμματα της Γαλλίας κατάφεραν με τους υποψηφίους προέδρους τους να βγουν τρίτη η Δεξιά και πέμπτο το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Φρίκη για τις παρατάξεις που μονοπωλούσαν τη θέση του πρόεδρου.

Πόσο αυτοδημιούργητος είναι ο Μακρόν; Όσο οι τράπεζες στη Γαλλία άφησαν πίσω Δεξιά και σοσιαλιστές κι έφτιαξαν έναν δικό τους υποψήφιο.

Ο Μακρόν είναι τραπεζικό δάνειο στην πολιτική


Ποια παράταξη ανέβηκε στις Γαλλικές προεδρικές εκλογές περισσότερο από την Αριστερά και μάλιστα τη ριζοσπαστική μαζί με τους κομμουνιστές; Από διάλυση με το ΚΚΓ στο 1% φτάσανε οι αριστεροί στο 19,5%. Είναι πρώτη δύναμη στους νέους με δεύτερο τον Μακρόν. Άρα δεν έχουν κανένα λόγο να σταματήσουν εκεί, αφού μπροστά είναι και οι βουλευτικές εκλογές. Εκεί αναμένουμε άλλα γέλια.

Τι έγινε παλικάρια; Η ακροδεξιά υποψηφία είναι σίγουρα χαμένη στο δεύτερο γύρο σύμφωνα με το ποσοστό που συγκέντρωσε στον πρώτο, ο δεξιός υποψήφιος δεν μπήκε καν στον δεύτερο γύρο, παραλίγο τέταρτος, τον έφαγε ένας εκατομμυριούχος πρώην τραπεζίτης χωρίς κόμμα και η ενωμένη αριστερά μαζί με τους κομμουνιστές πάτησε άσχημα τον σοσιαλιστή υποψήφιο και δεν ξεχνάμε, σοσιαλιστής είναι ο απερχόμενος πρόεδρος


Δεν έχει λόγο να πανηγυρίζει κανείς που δεν είναι αριστερός. Πόσο συμφέρει τον Κούλη που πρόεδρος της Γαλλίας θα είναι ένας πρώην σοσιαλιστής υπουργός Οικονομικών χωρίς κόμμα; Ίνας τύπος με πολίτικη γενικός και αορίστως, δηλαδή τίποτα, μάλλον διοικητής, της Γερμανικής επαρχίας που λέγεται Γαλλία.
H Δεξιά δεν ομιλεί πλέον καλά γαλλικά
Ποιος έχει να πανηγυρίζει που ο πιθανότατα επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας, ο Μακρόν, δεν έχει καμιά οικονομική πρόταση για να πάει μπρος η οικονομία της χώρας του και της Ευρώπης;

Κανείς δεν κατάφερε να καταλάβει τι είπε ότι θα  κάνει ως πρόεδρος ο Μακρόν. Το στοίχημα δεν είναι τι θα πετύχει ο Μακρόν, αλλά αν θ΄ απογοητεύσει περισσότερο και συντομότερα απ΄ όσο ο Ρέντσι στην Ιταλία.

Μήπως να πανηγυρίζει ο Κούλης που ο διεφθαρμένος Φιγιόν δεν εγκατέλειψε την κούρσα επειδή το δεξιό κόμμα των ρεπουμπλικάνων δεν έβρισκε υποψήφιο;
Ο Κούλης που μας αξίζει
Να πανηγυρίζει μήπως το ΠΑΣΟΚ που ο σοσιαλιστής υποψήφιος πήρε μονοψήφιο ποσοστό, λίγο πάνω από 5%, επιπέδου ΠΑΣΟΚ;

Τι να πει η Φώφη; ¨Νίκησε η Γαλλία, πώς λέμε, νίκησε το ποδόσφαιρο¨.

Το ΚΚΕ δεν έχει λόγο να πανηγυρίζει, αφού το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα δεν κατέβασε δικό του υποψήφιο, ψήφισε τον Μελανσόν που έσκισε.

Ο Μελανσόν μαζί με τους οικολόγους τους τροτσκιστές και άλλους σεβαστούς σε όλους αριστερούς σήμερα θα ήταν ο επόμενος πρόεδρος της μεγάλης Γαλλίας, της δεύτερης οικονομικής ευρωπαϊκής δύναμης μετά τη Γερμανία. Δίδαγμα: η Αριστερά οφείλει απέναντι στην κοινωνία να μένει ενωμένη, ειδικά  όταν βρίσκεται κοντά στην εξουσία πόσω μάλλον όταν είναι ήδη στην κυβέρνηση, όπως στην Ελλάδα.

Το μόνο που βρήκε να πει για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας ο Κούλης είναι που χάρηκε επειδή, λέει, ηττήθηκε ο λαϊκισμός και από δεξιά και από αριστερά. Και καλά η Λεπέν από δεξιά. Ο καθηγητής Μελανό είναι για τον Κούλη λαϊκιστής; Ας τον κατηγορούσε για κουλτουριάρη καλύτερα.

Πόσο να χαίρονται οι ακροδεξιοί που η Λεπέν από πρώτη  βγήκε δεύτερη; Μήπως επειδή δεν αναγνωρίζει την Χρύση Αυγή ως ναζιστική και αποκηρύσσει τον πατέρα της; Φυσικά ο τελευταίος που έχει λόγο να χαίρεται είναι ο Βορίδης.



Πώς να χαίρονται οι ακροδεξιοί από τις επιδόσεις της Λεπέν, όταν η κυρία δεν λέει ότι θα κλείσει σύνορα, ούτε ότι θα διώξει μετανάστες; Είπε μόνο ότι θα στερήσει τη Γαλλική ιθαγένεια απ' όσους έχουν διπλή και καταδικάστηκαν για σχέση τους με τζιχαδιστές.

Μήπως έχουν να χαίρονται οι ακροδεξιοί στην Ελλάδα που δεν ακούσαμε κανέναν να στέλνει συγχαρητήρια στην κόρη του Λεπέν για την όποια επίδοσή της;  Μην ξεχνάμε ότι ως έθνος είμαστε τρελοί. Τέτοιους ακροδεξιούς που έχει η Ελλάδα, όσο πρωτότυπους κομμουνιστές διαθέτει.

Ούτε ο Ολλανδός φασίστας, ούτε ο Αυστριακός χιτλερικός, ούτε η Γαλλίδα που κληρονόμησε το κόμμα του μπαμπά. Τελικά, οι μονοί ακροδεξιοί που κατάφεραν να κυβερνήσουν είναι ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας και ο άλλος μουλωχτός ο Σαμάρας της Πύλου. Κανείς ακροδεξιός δεν μπορεί να βγει με εκλογές ως ακροδεξιός. Οι Ουκρανοί δείχνουν ότι σήμερα οι ναζί μπορούν να βγουν μόνο με πραξικόπημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: