27/4/17

Επιχαιρότητα

Βαθιά ανάσα για την τηλεοπτική ηγεσία της ΝΔ, που επιτέλους σιγά-σιγά απαλλάσσεται από την πολιτική φασίνα που δεν της ταιριάζει.

Οι διαπραγματεύσεις Ελλάδος -τύποις- δανειστών ουσιαστικά τελειώνουν, οι τεχνικές λεπτομέρειες δείχνουν να οδηγούν το χρέος από το χρέος στο τέλος των εκλογών της Γερμανίας τον Σεπτέμβριο, η εκταμίευση υπέρ της Ελλάδας θα γίνει πριν τον Ιούλιο, άρα στη ΝΔ βλέπουν με χαρά ότι εγκαταλείπουν την στείρα πολιτική αντιπαράθεση που δεν την κατέχουν κι επιστρέφουν στο δικό τους γήπεδο στην αντιπολιτευτική κριτική για την Γιουροβίζιον.

Κοινή συνεδρίαση των υψηλών οργάνων της ΝΔ με θέμα τις εξελίξεις που φέρνουν επιτέλους το καλοκαιράκι να ησυχάσουν κι αυτοί κι εμείς από τις τηλεοπτικές τους τρακατρούκες που μας τρυπάνε τ' αυτιά. Στο μπάσκετ αποκλείεται κι ο Ολυμπιακός από την μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση, στο ποδόσφαιρο η ίδια ομάδα πήρε το πρωτάθλημα κι έχασε το κύπελλο, θα γίνει και ο διαγωνισμός της Γιουροβίζιον, θα ρίξουμε τα γαλλικά μας κι εκεί... επιτέλους ηρεμούμε.

Λίγο η προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τα εξοπλιστικά προγράμματα, λίγο η άλλη επιτροπή για τη γερή μάσα στην Υγεία του Άδωνη και του Βορίδη, αλλά η ΝΔ είναι πια κοπέλα της παντρειάς, δεν ασχολείται με την πολιτική.

Το οικονομικό τμήμα της ΝΔ, σε μια τελευταία συμπερασματική απόφαση, σημειώνει ότι κανείς δεν τίμησε κάποιους  Έλληνες που δίνουν ό,τι έχουν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της Ελβετίας, του Λιχτενστάιν και άλλων παραθαλάσσιων παραδείσων. Τους ζητάμε και φόρο στην Ελλάδα αντί για πουθενέσχες. Πόθεν αίσχος!...

Η Ραχήλ Μακρή δεν εξυλοδάρη. Πρόσφατα παραπονέθηκε ότι την ενοχλούν. Πέρσι ανήγγειλε την αποχώρησή της από την πολιτική επειδή έχασε τον πολύτιμο χρόνο της. Ως γνωστόν, όποιος αποχωρεί από την πολιτική ιδρύει νέο κόμμα. Ο Λοβέρδος αποχωρώντας από το ΠΑΣΟΚ ίδρυσε δύο.

Στη Χαριλάου Τρικούπη έχουμε σε λίγο ολική έκλειψη Ηλίου.

Μόλις χθες έμαθαν στη Χαριλάου Τρικούπη ότι στη λίστα Λαγκάρντ βρέθηκε κρυμμένη η -εξ αδελφού- νύφη του Σαμαρά. Η Φώφη του Γεννηματά έσπευσε και δήλωσε σε έντονο, όπως πάντα, ύφος: “Μετά από αυτό πότε επιτέλους θα παραιτηθεί η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου;” Βαρύς βήχας σαν σύννεφο σκόνης κάλυψε το ακροατήριό της.

Σήμερα εορτάζεται το κλείσιμο δύο χρόνων από την έναρξη της δίκης των χρυσαβγάδων οι οποίοι    της εύχονται να τα εκατοστίσει.

Αυτό που μου τη σπάει με τις ιδιωτικοποιήσεις που ζητά η ΝΔ είναι πως γίνονται από κρατικές, κυρίως γερμανικές, επιχειρήσεις.

Για την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων ισχυρός “μνηστήρας” ανάμεσα στους δύο που έχουν δείξει ενδιαφέρον, είναι η εταιρεία του γερμανικού δημοσίου “Κράους Μάφεϊ”. Θα μας τρελάνουν;

Έπρεπε να κλείσουν οι ελληνικές δισκογραφικές εταιρείες, εξαιτίας παγκόσμιας πτώσης των πωλήσεων cd κι εξαιτίας κλοπής των μητρικών τους για να καταλάβουν όλοι οι δημιουργοί τραγουδιού ότι πραγματικός κλέφτης ήταν πάντα η ΑΕΠΙ της οικογένειας Ξανθόπουλου. Και αν κλέβουν τώρα με μηδενικές πωλήσεις και λοιπά δικαιώματα μπορεί να φανταστεί κανείς τι έκλεβαν την εποχή της δισκογραφικής φούσκας;

Όσο η Άγκυρα μιλάει για το Αγαθονήσι που μας έδωσε η μετά Μουσολίνι Ιταλία το 1947-48 στο σύνολο της Δωδεκανήσου, τόσο καταλαβαίνουμε γιατί νευριάζουν με τη Συνθήκη της Λοζάννης που τους στέρησε τη Βασόρα του Κουρδικού Ιράκ και τα πετρέλαια. Τα υπόλοιπα είναι για τους ηλίθιους που επικαλούνται την ιστορία χωρίς να τη γνωρίζουν από κοντά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: