2/4/17

ΔΝΤ – Βρυξέλλες οι ίδιες μπαγκατέλες

Και οι πρόωρες εκλογές στα προαπαιτούμενα.

Μια γερμανική κίτρινοφυλλάδα καλοβλέπει πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα μέσα στην τουριστική περίοδο, κάτι που θα ρίξει τις τιμές στα μπαρ, λόγω κερασμάτων υποψηφίων. Κωστής Παλαμάς κι εμάς, έτσι αγαπάει ο Παναμάς. (Υπονοούμενο)

ΣΕΧ
Μετά το BrExit θα έχουμε GrExit. Θα πάρουμε από πίσω τη Βρετανία.

Κάθε καναλόρχις ανησυχεί που η χώρα μας βρίσκεται στο παρά πέντε. Δεν ανησυχούσε κανείς τους όμως, όταν ήμαστε στο παρά δέκα με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

ΠΑΙΔΕΙΑ
Ναι, μειώνονται οι εισακτέοι στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, γιατί μέσα στην κρίση τα παιδιά είναι καλύτερα να μάθουν μια τέχνη.

-Μάνα, θα γίνω κουρέας.
-Κουρέας χωρίς πτυχίο, παιδί μου;


Μειώνονται οι μαθητές, η αύξηση των εισακτέων μέχρι σήμερα ήταν προεκλογική παροχή, έτσι θα φτάναμε ο αριθμός των εισακτέων να είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των υποψηφίων. Και τα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα χωρίς λεφτά πάλι τέχνη θα μάθαιναν στους φοιτητές τους.

Ως γνωστόν στον Καπιταλισμό λογικά σπουδάζουν μόνο τα παιδιά των πλουσίων και δεν χρειάζεται να το αποφασίσει κανείς, γίνεται μόνο του, αφού οι φτωχές οικογένειες μπορούν να δίνουν λεφτά μόνο για το πρώτο πτυχίο που δεν φτάνει για να βρει κάποιος θέση.

Την καθαρεύουσα -γλώσσα- άλλωστε την προστάτευσε η δεξιά, γιατί η δημοτική, η γλώσσα του λαού, της καθημερινής ζωής, επέτρεπε και στα φτωχαδάκια να τελειώσουν το σχολείο.

Μην ξεχνάμε ότι το 1829 εμφανίστηκε μια Ελλάδα όπου μόνο τα παιδιά των πλούσιων μιλούσαν ελληνικά.

Στις σημερινές εποχές κάποιος έκανε το παιδί του τρίπτυχο, με τρία πτυχία εξωτερικού και θέλει να του δώσει και μια δουλειά που αυτός κατάφερε κι έκανε παλιά για λίγο, ούτε για τρία χρόνια.


Γύρισες από τη Μάλτα, γιόκα μου;
(Γύρισες από την Ινδία, γιόγκα μου;)


Ο Κούλης συνεχίζει να πιστεύει ότι οι απαιτήσεις Σόιμπλε-ΔΝΤ θα ήταν μικρότερες αν ήταν αυτός πρωθυπουργός, γιατί τον γουστάρουν.  Όπως γούσταραν και τον Σαμαρά με τον Βενιζέλο και δεν τους ζητούσαν να κόψουν πολλά και να στύψουν πολύ τους φτωχούς και νεόπτωχους, γι' αυτό το λόγο το αχτύπητο δίδυμο έκανε προκαταβολικά περισσότερα απ' όσα του ζητούσαν. Από κει και η ιδέα για το προληπτικό μνημόνιο.


Οι δανειστές χαλάρωσαν. Δεν ζητούν πια άμεσα μέτρα κατά του λαού προκειμένου να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις, ζητούν απλώς άμεση παραίτηση της ελληνικής κυβέρνησης Τσίπρα και την ανάληψη της εκτελεστικής εξουσίας από ευρωπαϊκή κυβέρνηση Κούλη και αν γίνεται χωρίς εκλογές.

Το ΔΝΤ συνεχίζει τις παράλογες κι αναπάντεχες απαιτήσεις του με μοναδικό σκοπό να πέσει αμέσως η κυβέρνηση Τσίπρα, γιατί αλλιώς ο Κούλης θα βαρεθεί και θα φύγει από την Ελλάδα.

Ο Ηρακλής κρατούσε τη Γη στην πλάτη του, είπε στον Άτλαντα ότι έχει ένα σφάχτη στη μέση, ο Άτλας προθυμοποιήθηκε να κρατήσει για λίγο αυτός τη Γη κι ακόμα την κρατάει. Στην Ελλάδα, είναι να μην κρατήσεις για λίγο βάρος αλλουνού. Ο Σαμαράς τελικά φόρτωσε στον Κούλη τη ΝΔ. Ο Κούλης δεν ξέρει σε ποιον να τη δώσει, μην την αφήσει να πέσει κάτω να σκάσει σαν καρπούζι. Ούτε ξέρει τι από τα δύο τον συμφέρει καλύτερα.

Ο Κούλης από την πρώτη μέρα εκλογής του στην προεδρία της ΝΔ άρχισε να βαριέται, γι' αυτό από τότε ζητά άμεση παραίτηση Τσίπρα, που αν δεν φύγει θ' αναγκαστεί να φύγει ο ίδιος ο Κούλης -για Παρίσι φυσικά- έτσι θα στερηθεί η Ελλάδα τις υπηρεσίες του.

Οι μειώσεις μισθών, συντάξεων, κοινωνικών παροχών και η αύξηση φόρων κυρίως έμμεσων θα γίνεται πια όχι από κυβέρνηση, αλλά από μηχανισμό αυτοματαίως. Ναι, ναι, μην μπλέκουμε τη Δημοκρατία με αντιλαϊκά μέτρα.

Εντάξει την πιστέψαμε τη ΝΔ: δεν θα υπερψηφίσουν τα νέα μέτρα για την ολοκλήρωση της συμφωνίας του 20015 που υπερψήφισαν. Ας πουν όμως και ότι δεν θα τα εφαρμόσουν έτσι και σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και βρεθούν στην κυβέρνηση.

Ο Κούλης σε νέες περιπέτειες ζήτησε την (μονο)πώληση σε ξένα funds των κόκκινων προσφύγων, των κομμουνιστών, αλλά και των πράσινων, των μουσουλμάνων. Και συνεχίζει:

Οι φτωχοί πρόσφυγες θα παίρνουν πράσινη κάρτα για να δουλέψουν στα χωράφια και οι εύποροι θα παίρνουν κόκκινη κάρτα και θα παραδίδονται ως ομόχρωμα δάνεια σε ξένα funds.”

Οι ψιθυριστές του '85 βγαίνουν από το χρονοντούλαπο και βοηθούν του δημοσκόπους. Πλευρίζουν γονείς χρυσαβγάδων να ψηφίσουν στις επόμενες βουλευτικές ΝΔ, γιατί, όπως ισχυρίζονται, αν ξαναβγεί ο Τσίπρας θα στείλει τα παιδιά τους εις τας φυλακάς και τας εξορίας.

Βέβαια, οι χρυσαβγάδες κόβουν κάποιες ψήφους από τη ΝΔ, αλλά δεν της αποκλείουν το ενδεχόμενο νίκης, αφού οι περισσότεροι που την ψηφίζουν έρχονται από άλλα κόμματα. Όμως οι γνήσιοι δεξιοί φοβούνται ότι με όσα κάνουν ο Κούλης και πολιτικά πιτσιρίκια όπως το Αδ-Όνειδος Βαρβιτσιωτάκι οδηγούν τον Μιχαλολιάκο αντί στον Κορυδαλλό, στο Μαξίμου.

Δεν είμαι με τον έναν / ούτε με τον άλλο / ούτε με τον μικρό / ούτε με τον μεγάλο / Δεν είμαι με τους λίγους / ούτε με τους πολλούς / ούτε με τους κακούς / ούτε με τους καλούς / Με ποιον είσαι / με ποιον είσαι / με τους άλλους ή με μας; / Μ' εσάς / μ' εσάς / Μα γιατί βαράτε πάλι; / Γιατί 'μαστε οι άλλοι / οι άλλοι /  οι άλλοι / Δε θέλω να ανήκω / δε θέλω πια κανένα / δεν είμαι ούτε μ' αυτούς / δεν είμαι ούτε με μένα. 
Κατάλαβες, γιατρέ μου;

Το θράσος των αριστεραίων δεν έχει όρια. Δε φτάνει που πήραν την κυβέρνηση θέλουν και να κυβερνάνε κιόλας.


Με τη δεξιά στην κυβέρνηση θα γίνουμε Βόρεια Παραγουάη.

Τα ευρωκόμματα ΠΟΤΑ ΜΗ – ΠΑΣΟΚ – ΝΔ όλα μαζί με μια φωνή: “Εμπρός να γίνει η Ελλάδα Νότια Κορέα”.

Επενδυτής στην Ελλάδα σημαίνει αυτός που τρώει λεφτά από το κράτος έχει μια ποδοσφαιρική ομάδα (ΠΑΕ την λένε) κι ένα ΜΜΕ. (αυτό δε λέγεται) Έχει οικότροφους και εισαγγελείς και δικαστές, είναι χορηγός βουλευτάκων. Αυτή η ανάπτυξη, ευτυχώς δεν δείχνει να συνέρχεται από το σοκ. Το “δεξιός εισαγγελέας κοράκου μάτι δε βγάζει”, παραβιάζεται επικινδύνως.

Η εξυπνάδα σε βαθμό Στουρνάρα: Για την ύφεση φταίνε οι πλουσιοπάροχες συντάξεις των Ελλήνων. ( Η Άντζελα Δημητρίου καταθέτει μεγαλοφώνως τα όπλα και τα μικρόφωνα)

Ο καπιταλισμός στο τελευταίο -μέχρι στιγμής- στάδιό του κρατικομονοπωλείται.

Οι συγχωνεύσεις ξεκίνησαν: “NΔΝΤ”.
ΝΔ: “Τα ΔΝΤ είναι φίλοι μας”.


ΠΑΣΟΚοπουά
Ο Ολάντ έσβησε το κατόρθωμα Μιτεράν και έφερε (δημοσκοπικά) το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Γαλλίας κάτω από την Αριστερά.

Ο Μαρσέ ήταν αυτός που κατάφερε να ρίξει το ΚΚΓ κάτω από το Σοσιαλιστικό. Τώρα ο Μελανσόν είναι πάνω από τον Αμόν με πρόεδρο Ολάντ. Τρέλα.   

Ο Φιγιόν απείλησε ότι η Γαλλία θα γίνει σαν την Ελλάδα. Η Ελλάδα όμως σύμφωνα με ομοϊδεάτες και συνοδοιπόρους του θα γίνει Βενεζουέλα ή Βόρειος Κορέα. Αν αυτές οι δύο χώρες γίνουν σαν άλλες τότε μπερδευόμαστε άσχημα. Μέχρι τώρα βέβαια στην παγκόσμια ιστορία καμία χώρα δεν έγινε σαν άλλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: