12/4/17

Προαπαιτούμενη κυβέρνηση

Με τον ΣΥΡΙΖΑ γίναμε Βόρεια Κορέα; Δηλαδή έχουμε και πυρηνικά όπλα;

Το μόνο κοινό μας με τη Βόρεια Κορέα είναι ότι ψηφίζουμε από τα 17 και δεν πολυγουστάρουμε τον στρατό των ΗΠΑ.

Καθόμαστε και ασχολούμαστε με δήλωση του δικτάτορα τρίτης γενιάς της Βόρειας Κορέας ότι και καλά είναι έτοιμος για πυρηνικό χτύπημα στις ΗΠΑ. Γιατί ασχολούμαστε, αφού όλοι ξέρουμε ότι οι πύραυλοι από τη Βόρεια Κορέα μπορούν να φτάσουν μόνο μέχρι ελάχιστα μίλια από τις ακτές της στην Θάλασσα της Ιαπωνίας, ούτε καν στον Ειρηνικό Ωκεανό;

Γιατί ασχολούμαστε με επιθετικές δηλώσεις Ερντογάν εναντίον μας όταν ξέρουμε ότι την Κυριακή έχει το δημοψήφισμά του;

Το ΔΝΤ μας φέρνει τη Μεγάλη Πέμπτη και κάνει τα 12 ευαγγέλια 13. Δεν το ζήτησε ακόμα, αλλά δεν κόβω και το κεφάλι μου.

Μου μένει μια (ακόμα) απορία: Αν το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης που έληξε είναι κακό, γιατί να θέλει εκλογές ο Κούλης; Για το καλό του ιδίου που θα κληθεί να εφαρμόσει κάτι κακό όχι. Για τοκαλό της χώρας σίγουρα όχι με δεύτερη φορά Μητσοτακιά.

Αν εγώ ήμουνα για μια μέρα  νεομνημονιακός θα έσωζα την αγορά. Δεν θα καταργούσα καμία αργία, αλλά θα συγχώνευα μερικές που μοιάζουν. Π.χ. η εορταστική τρόικα Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά-Φώτα θα αποφασίσω και θα διατάξω να εορτάζεται μαζί με το Πάσχα και το Δεκαπενταύγουστο την 28η Οκτωβρίου που θα μετατεθεί στην 25η Μαρτίου και αργότερα στο Σουφλί, γιατί σίγουρα θα κάνει το λάθος να εκφράσει διαμαρτυρία.

Όλες οι αργίες που πέφτουν Δευτέρα μεταφέρονται την Κυριακή, όσες αργίες πέφτουν Παρασκευή μεταφέρονται Σάββατο. Έτσι θα κερδίσει η οικονομία μια ενεργή μέρα και θ' αποφύγουμε τον κίνδυνο αυθαίρετου τετραήμερου. Εξαίρεση η Καθαρά Δευτέρα που μεταφέρεται στη Δευτέρα του Πάσχα.

Οι εκλογές θα γίνονται σε εργάσιμη ημέρα, όπως Αμερική. Τις Κυριακές των εκλογών δεν θα είναι ανοικτά μόνο τα εμπορικά καταστήματα, αλλά και όλες οι υπηρεσίες, όλες οι επιχειρήσεις, όλα ανοικτά. Όταν ψηφίζουμε πρέπει να βρισκόμαστε στο κλίμα της οικονομικά ενεργής ζωής και όχι της ανάπαυλας και της κραιπάλης. Ενότητα κραιπάλη.

ΠΑΣΟΚ 1981: "Νικήσαμε την αστική τάξη. Εντάξει, δεν καταφέραμε να πάρουμε τα λεφτά των πλούσιων, πήραμε όμως τα χρέη τους".

Η Ελλάδα νόμιζε ότι χρωστούσε μόνο τα φώτα της στην ανθρωπότητα και όχι το λογαριασμό ρεύματος.
 Πόθεν έσχες, σημαίνει “Από πού κρατάει το αίσχος σου;”


Στην Ελλάδα κάθε Σοϊμπλεξικός θεωρεί τον εαυτό του ικανό ν’ ασκεί επαρκώς αντιπολίτευση στο εξωτερικό. Τι να πούμε; Δε φταίμε εμείς που ο Σόιμπλε δεν είναι τόσο ικανός όσο νόμιζαν κάποιοι. Ό,τι και να κάνει δεν καταφέρνει να ρίξει τον Τσίπρα. Κάποιοι θα ζητήσουν τα λεφτά τους πίσω.

Αν στη δεκαετία του ’70 έλεγες σε παλιό κομμουνιστή ότι κάποτε στην Ελλάδα θα έκλειναν τα εργοστάσια που παράγουν Κόκα-Κόλα και θα κάναμε εισαγωγή του αναψυκτικού αυτού από τη Βουλγαρία πώς θα σ' έβριζε;

Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι αν πας στη Βουλγαρία ΔΕΝ θα θες να πιεις νερό από τη βρύση, όμως εδώ στην Ελλάδα πίνεις Κόκα-Κόλα. Είναι πολύ έξυπνο, τι να σου πω;

Φανερώθηκαν οι αληθινές προθέσεις κάποιων. Από τους επ-εν-δυτές περάσαμε στους απ-εκ-δυτές του δημοσίου.

Η λέξη Απρίλιος του Πάσχα ετυμολογείται από το λατινικό Aprillis, από το ρήμα aperire, που σημαίνει «ανοίγω».  Καφενειακά θα λέγαμε “ανοίγω τα πόδια” καθώς στο αττικό ημερολόγιο στη θέση του Απριλίου ήταν ο Μουνιχιών

Απορώ CIA με αγάπη.
Έρχονται τουρίστες Ρώσοι, κι είναι, μάνα μου, καμπόσοι.

-Παρακαλώ, μια μερίδα κοντορούβλι.
-Με Ρωσίδα ή σκέτο;

Είμαστε μια παράξενη χώρα. Έχουμε ένα κομμουνιστικό κόμμα που δεν αναγνωρίζει επίσημα κανένα άλλο στον κόσμο, έχουμε κι ένα ναζιστικό κόμμα που δεν το αναγνωρίζει κανένας άλλος επίσημος ακροδεξιός στον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: