11/4/17

Το πουλί του Ιούδα

Ο Ιούδας ζει. Δεν άντεχε να φιλήσει έναν κομμουνιστή, έτσι έβαλε ένα πουλάκι να μαρτυρήσει τον Χριστό στους Ρωμαίους. Εξού και η έκφραση: “Το πουλί του Ιούδα”.

Το ΔΝΤ περιμένει την Ελλάδα στην σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα γίνει στον κήπο της Γεθσημανής στους πρόποδες του όρους των Ελαιών και του ελέους. Οι ευρωπιστωτές θα παριστάνουν τις αδελφές του ελαίου.

Κάποιος πρέπει να δείξει φιλώντας την Ελλάδα πριν τη νέα σύλληψή της, προκειμένου να βγάλει το ΔΝΤ από πάνω του το τηλεοπτικό και ιστορικό κόστος. Ποιος όμως θα κάνει τον Ιούδα;

Δεν είναι τυχαίο ότι η λέξη Γεσθημανή  προέρχεται από τα αραμαϊκά ως Γαθ-Σμανή, που σημαίνει ελαιοτριβείο. Γι' αυτό τον Ιούδα θα τον παίξει ο Έλληνας εκπρόσωπος της οικογενείας που είναι πρώτη στο λάδωμα.

Αποκλειστικό: Συνελήφθη Εβραίος ακτιβιστής αυτοκτονίας στον κήπο της Γεσθημανής ζωσμένος με το ρωμαϊκό τραγούδι του Τσελεντάνο  “24 mila baci”.

Ο Κούλης ετοιμάζεται για τον κήπο της Yes-θύμα-Νι (Νέος στην οδήγηση χώρας υπό επιτροπεία)

Το ΔΝΤ ζητά της Χριστοπαναγιάς τα μάτια, αλλά μη σε αΠασχαλεί πια το θέμα των διαπραγματεύσεων. Σαν πρόβατο πας και πληρώνεις. Το αρνί 'σαι;

Ντάισελμπλουμ: “Οι Έλληνες χρεοκόπησαν γιατί το Πάσχα δεν τσούγκριζαν αβγά, αλλά αρνιά”.

Θα χαλάσει ο καιρός, όπως πολύ σωστά προβλέπει ο Γέροντας Πάει Ίσιος. “Με μπουνάτσες και μποφόρια, θα τουγκρίσουμε βαπόρια”.

Μεγάλη Παρασκευή θα έχουμε περιφορά πλοίων σε λιμάνια.

Μ’ εμάς στην κυβέρνηση”, είπε ο Μεμάς ο δεξιός, “...δεν έκανε τόσο κρύο ούτε τα Χριστούγεννα”.


Φτωχό τ’ αρνί παχιά ουρά, του φτωχού τ’ αρνί κριάρι δεν γίνεται.

Δεν είναι ακριβό το αρνί. Εμείς είμαστε φτωχοί.

-Μπαμπά, γιατί ακρίβυνε το αρνί αφού έχει πάνω-κάτω την ίδια τιμή με πέρσι;
-Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: