21/3/17

Απαιτήσεις αν είναι ΔουΝουΤούν

Το ΔΝΤ απαιτεί και περικοπές της ΝΔ. Εκεί αντικειμενικά λέμε ΝΑΙ με χέρια και με πόδια.

Ζητούσε η κυβέρνηση τη θέση της ΝΔ για τις απαιτήσεις του ΔΝΤ. Τώρα τη ζητάει και το ίδιο το ΔΝΤ.

Είπαν να ζητήσουν τη σύμφωνη γνώμη και της (απ)αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα επόμενα μέτρα νομίζοντας ότι έτσι τους χρίζουν επόμενη κυβέρνηση. Κάποιοι όμως σκέφτονται ότι αυτό είναι δείγμα ότι κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά τον Κούλη και την παρέα του.   

Σε λίγο θα ζητήσουν τη γνώμη και του αξιωματικού λαού. Καμία αντίρρηση.

Τι να κάνει ο Κυριάκος; Αν πει ΝΑΙ στις απαιτήσεις χάθηκε. Αν πει ΟΧΙ ξεφτιλίζεται. Αν πει ΙΣΩΣ θα τον πάρουν για δύσκολη γκόμενα, από αυτές που πέφτουν πάντα.

Έτσι είναι, Κυριάκο μου. Έξω απ' το ΔΝΤ πολλά τραγούδια ξέρεις.

Νοιάζονται μόνο να γίνει δεκτή η θεμελιώδης απαίτησή τους: περισσότερα κέρδη στις μεγάλες εταιρείες. Απαιτούν να γίνει αυτό στόχος μιας χώρας ολόκληρης και αδιαφορούν αν ρίξουν την κυβέρνηση και ταυτόχρονα αν χαντακώσουν την αντιπολίτευση. Τόσο το καλύτερο γι' αυτούς, αφού είναι εχθρός τους η πολιτική, δηλαδή η δημοκρατία.

Όταν διαπραγματεύεται η κυβέρνηση διαπραγματευόμαστε όλοι.

Όταν διαπραγματευόμαστε με τέτοιους οικονομικούς δολοφόνους τι νόημα έχει η αντιπολίτευση; Κερδίζει η χώρα ή μήπως το αντιπολιτευόμενο κόμμα; Ας μη βιαστούμε ν' απαντήσουμε.

Και σε τι φάση είμαστε; Ο Σόιμπλε, ο Ντάισελμπλουμ, ακόμα και οι ευρωβουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης, κυρίως της ΝΔ, καταγγέλλουν τη χώρα τους που δεν ακολουθεί το δόγμα του νεοφιλελευθερισμού.

Για τον Ντάισελμπλουμ η χρεοκοπία της Ελλάδας οφείλεται στα ποτά και στις γυναίκες. Καλά τα ποτά, τις γυναίκες τι τις ήθελε να τις πει; Οι γυναίκες δεν κάνουν καταχρήσεις με άντρες; Αμ, θέλει η αδερφάρα να κρυφτεί κι η γυφτιά δεν την αφήνει.



Ο Ντάισελμπλουμ σύμφωνα με το τι ψήφισε ο Ολλανδικός λαός είναι ο πιο αποτυχημένος υπουργός Οικονομικών του κόσμου. Το κόμμα του εξαιτίας της οικονομικής πολιτικής που άσκησε έχασε το 80% της δύναμής του. Δε λέω άλλα μη με πούνε σίσι ράιντερ.

Από ΝΔ ο ένας μετά τον άλλο, τελευταία ζουρλομανθείτσα η Σπυράκη, αποκαλύπτουν ότι έχουν σκοπό να μειώσουν το κράτος, να διαλύσουν κρατικές δομές, με λίγα λόγια ν' απολύσουν δημοσίους υπαλλήλους. Και όμως υπάρχουν ηλίθιοι που λένε ότι αυτό είναι καλό για τους ίδιους επειδή δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Η ασχετοσύνη δεν αντέχει ούτε στην απλή σκέψη ότι όταν απολύεται ένας δημόσιος υπάλληλος τον χάνει από πελάτη ο ιδιωτικός τομέας.

Αθώο το εγκυκλοπαιδικό σκάνδαλο καιομένης Βατοπαιδείας. Κάθε Βατοπαίδι έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη.

Μεσίτης ο αγαπητικός. Με απάτησε, την είδα. Δίκιο κατέχω επαρκώς, πουτάνα Βιστωνίδα. (και Βιτσιονίδα)


"Κουτσά μείναν τα σκάνδαλα / κουλά και μονοσάνδαλα”.

Όσο και να μη σε μέλλει / στάσου δίπλα από το μέλι / Κι αν αντέξεις και δεν γλείψεις / θα σε κυνηγούν οι τύψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: