6/3/17

Σκάρτη-βι

Όταν από 8 κανάλια εθνικής εμβέλειας πηγαίνουμε στα 6 τι κάνουμε; Πολύ σωστά, περικοπές τσαμπατζήδων. Αυτό εν ξέρουμε αν είναι καλό για την οικονομία μας, αφού στην Ελλάδα για να είσαι τσαμπατζής πρέπει να έχει πολλά λεφτά.

Στο ΜΕΓΚΑ δεν πληρώνουν ούτε τις τράπεζες, κατάργησαν τις διαφημίσεις. Δηλαδή το κανάλι πλέον εκπέμπει μόνο για να κόβει θεατές από άλλα. 

Τα 4 κανάλια του “νόμου Παππά” θα έστηναν ένα θεσμικό τηλεοπτικό κουαρτέτο. Πάμε για σεξτέτο ή για δύο τρόικες. 

Πώς γίνεται έξι πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικά κανάλια να πληρώνουν κανονικά από τη θλιβερά μικρή διαφημιστική πίτα; Θυμίζουμε ότι δεν κονομάνε πια οι καναλάρχες τόσα πολλά από προμήθειες και κρατικά έργα ώστε να περισσεύουν για το κανάλι. Ούτε στον ύπνο μας πια.

Αντιγράφουμε σοβαρές χώρες, όπου ο τζίρος των καναλιών είναι πολύ μεγαλύτερος από εκείνον των κρατικοδίαιτων εργολάβων. Εκτός αν τα ελληνικά ιδιωτικά κανάλια πουλάνε στο εξωτερικό ακριβά παραγωγές τους. Τότε από το όνειρο περνάμε στο ανέκδοτο και ξυπνάμε από τα γέλια.

Πάνω κάτω έχουμε και έξι πανελλαδικής εμβέλειας κοινοβουλευτικά κόμματα. Τα τέσσερα είναι τηλεοπτικά.

Και ο Ψυχάρης τραγουδά ντουέτο με τη γάτα Ιμαλαΐων και βαράει το κεφάλι του στο τραπέζι, δίπλα στη μισοάδεια κανάτα κρασί: “Μα κανένας δε μου φταίει για το χάλι μου / σπάσιμο θέλει το κανάλι μου”.

Ο Ξυδάκης αποκάλεσε την ΕΡΤ τριτοκοσμική. Και; Δεν μένει αυτό που λέει ένας πολιτικός, αλλά αυτό που (δεν) κάνει.

Μα γιατί μόνο η Ζήμενς δεν έκανε αίτηση για κανάλι πάσης Ελλάδος;” αναρωτήθηκε ο Κούλης, αλλά κανείς εκεί στην Πειραιώς; (Όχι την τράπεζα) δεν μπόρεσε να τον παρηγορήσει. Είχαν όλοι ξεραθεί στα γέλια. Πράγματι, η Ζήμενς ανήκε στους τσαμπατζήδες ακόμα και στα πρόστιμα για διαφθορά. Γιατί να μην έχει κανάλι;

Ελλάς, χώρα τσα-τσάμπα.

Θέλουν τηλεοπτική πολυφωνία μιας πολιτικής γραμμής. Θέλουν άπειρα τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας ποιοι; Οι καναλάρχες που δεν μπορούν να πληρώσουν τους συνεργάτες και υπαλλήλους τους. Παρ' όλα αυτά θέλουνε να κόψουν το σήμα του ΜΕΓΚΑ και δεν εκπέμπουν μέσω Digea τα δύο κανάλια που πλήρωσαν και πήραν άδεια, επειδή, είπαν, ο διαγωνισμός έγινε βάσει αντισυνταγματικού άρθρου του νόμου Παππά, άρα η άδεια δεν ισχύει. Ναι; Και η άδεια η δικιά τους πού είναι;

Αν δε μπορείς να κόψεις τη μαλακία κόψε τουλάχιστον τους μαλάκες που σε περιτριγυρίζουν.

Κάθε πέρσι και απλήρωτα. Όποιος πληρώνει εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, μισθούς υπαλλήλων του, δάνεια από τράπεζες, χρέη σε προμηθευτές του και άλλα τέτοια κομμουνιστικά εκτός του ότι είναι μαλάκας, κάνει και ζημιά στην επιχειρηματικότητα, υποστηρίζει την κυβέρνηση των παλαιοκνιτών.

Η Ελλάδα καταστράφηκε επειδή κάποιοι πλήρωναν κανονικά. Όποιος πληρώνει είναι εχθρός της χώρας μας.

Οι ψόφιες γδύνονται μετρητοίς και ντύνονται με δόσεις. Ο εθνικά σκεπτόμενος επιχειρηματίας εισπράττει και χρεώνεται μετρητοίς και (δεν) πληρώνει με δόσεις.

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ξεφτίλα. Οι πάμπλουτοι Μαρινόπουλος και μέτοχοι ιδιοκτήτες του ΜΕΓΚΑ, όσο μέσα και να μπήκαν τα σούπερ-μάρκετ και το κανάλι, μπορούσαν άνετα να πληρώσουν τους εργαζόμενούς τους. Όσα και να τους χρωστάνε είναι φραγκοδίφραγκα γι' αυτούς, αλλά γιατί να το κάνουν; Αφού και μετά το υποτιθέμενο αυτό ξεφτιλίκι, πάλι για μάγκες θα τους έχουμε και θα τους προσκυνάμε. 

Κάποτε θα ήθελα ένας λαϊκός τραγουδιστής-τραγουδίστρια να ξεφτιλίσει αυτούς τους τσάμπα μάγκες. Μπορεί να τους πετάξει στα μούτρα τα λουλούδια ή τις σαμπάνιες που ανοίγουν οι “Πανάρες” και να τους πουν να πάνε να πληρώσουν πρώτα τους υπαλλήλους τους και μετά να κλείσουν τραπέζι για να σπαταλήσουν τη μαλακία που τους δέρνει. Απλά και λαϊκά. 

Όσοι γλείφουν παπούτσια και περιμένουν κόκαλο να ξέρουν ότι το πουρμπουάρ είναι αντιστρόφως ανάλογο του πλούτου. 

Ελλάς, μια χώρα τσα-τσάμπα.

Ο Τσίπρας κάνει ζημιά στην επιχειρηματικότητα. Πήγε Κίνα για να φέρει από κει επενδύσεις στην Ελλάδα και όχι για να κλείσει δουλειές εκεί για Έλληνες επιχειρηματίες. Θυμίζουμε, ο Σαμαράς πήγε στο Κατάρ κι έκλεισε να φτιαχτεί το μετρό της πρωτεύουσας της χώρας αυτής από τον Μπόμπολα. Αν κάποιος είδε Καταριανούς επιχειρηματίες να στήνουν δουλειές στην Ελλάδα ας μας το πει να ζητήσουμε συγνώμη.

Γι' αυτό είναι οι κυβερνήσεις. Για να εξυπηρετούν επιχειρηματίες, να πληρώνουν ακόμα και τα έξοδα μεταφοράς τους σε άλλες χώρες. Οι κυβερνήσεις δεν είναι για να αναγκάζουν επιχειρηματίες να εξυπηρετούν τη χώρα.

Γιατί ο Αναστασιάδης να πληρώσει στο ελληνικό δημόσιο 5 εκατομμύρια ευρώ που επιδικάστηκαν; Όχι άλλο κυνήγι της επι-χοίροι-ματικότητας. Η Ελλάδα να μείνει στον πλανήτη της αρπαχτής.

Δεν είναι εκδότης / είναι καταδότης.

Κούλης: “Η Ελλάδα χρεοκόπησε με αυτοδύναμες κυβερνήσεις, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Αυτές λοιπόν οφείλουν να την ξεχρεοκοπήσουν, δεν θέλουμε να φορτώνουμε τα βάρη μας σε άλλους”.

Πράγματι κυβέρνηση χωρίς ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι οικονομική ζημιά για πολλούς δικούς μας.

Οι τράπεζες έδιναν αμύθητα ποσά σε ΜΜΕ για διαφήμισή τους, την ώρα που τα ίδια ΜΜΕ είχαν δάνεια από τις ίδιες τράπεζες και δεν τα εξυπηρετούσαν. Παρ' όλα αυτά έπαιρναν και ζεστό χρήμα όχι με τη μορφή δανείου.

Έχω ένα τηλεοπτικό κανάλι, μία εφημερίδα, 2-3 ραδιόφωνα και κάτι site. Παίρνω από μια τράπεζα ένα δάνειο 10 εκατομμυρίων. Την άλλη μέρα η τράπεζα μου πληρώνει για διαφήμιση που της έκανα ακριβώς 10 εκατομμύρια και ξεχρεώνω το δάνειο. Γιατί πήρα δάνειο, αφού είχα να λαμβάνω τα 10 εκατομμύρια; Για να τα πάρω αφορολόγητα, ρε ηλίθιε, αφού τόσα ήταν και τα έξοδά μου.

Άσε που άμα είμαι και λαμόγιο παραβιάζω τη μυστική συμφωνία μου με την τράπεζα και δεν τους ξεχρεώνω το δάνειο. Γιατί να μην το κάνω; Θα μ' εκτιμήσουν μετά από αυτή την τολμηρή ενέργεια και θα μου δώσουν κι άλλο δανεικό κι αγύριστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: