30/3/17

Μάλτα, γιόκα του

Κατάλαβες, φίλε μου; Φεύγει από την ΕΕ ο απλωχέρης Εγγλέζος και θέλει να μας κουβαληθεί ο τσιγγούνης ο Σκωτσέζος.


ΝΕΑ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΔΝΤ: Φόρος Brexit στα καύσιμα, στα ποτά, τα τσιγάρα και τα τυχερά παιχνίδια για τις επιπτώσεις της εξόδου των Βρετανών από τη λεωφόρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έτσι αγαπάει ο νέος φόρος.

Μετά τη Σκωτία δημοψήφισμα ζητά και η Ανατολική Γερμανία για την αποχώρησή της από την ενιαία “Δυτική”. 

Στην άλλη ακτή του Ατλαντικού (και του Ειρηνικού) ο Τραμπ είναι ικανός να βγάλει τις ΗΠΑ και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν έχει σημασία που δεν είναι μέλος. Ουσιαστικά ούτε η Βρετανία ήταν κι έφυγε.

Η Βρετανία ετοιμάζει με Τουρκία, Ισραήλ και ΗΠΑ την ΝΑΤΟϊκή Οικονομική Ένωση.

Η αυτού μεγελοιότης κ. Σόιμπλε έδωσε προθεσμία μέχρι τις 15 Ιουλίου στους Βρετανούς πολίτες να φύγουν από τα εδάφη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από κείνη τη μέρα θα δέχεται μόνο τους Βρετανούς τουρίστες.

Στη Βρετανία μαζεύτηκαν τρία εκατομμύρια υπογραφές για νέο δημοψήφισμα: “Να φύγει η να μείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Ελλάδα;


Το μόνο αναπάντητο σχετικό ερώτημα στην Ελλάδα είναι, αν φύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, πού θα ζητήσουμε πολιτικό άσυλο;

Ό,τι BrExit ας κατεβάσει”, λέγαμε εμείς, “Και στα δικά μας” και ο φιλόσοφος ελέφαντας μίλησε: “Μετά από δημοψήφισμα η Ελλάδα ή θα φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή θα παραμείνει έξω απ' τα πράγματα”.

BrExit - GrExit: 1-0. Μας πρόκαναν οι Αγγλόπουστες, πουλημένη διαιτηCIA.

Γιούνγκερ: “Κανείς πια δε μιλάει σοβαρά για GrExit”. Πράγματι, με το που το λένε σκάνε στα γέλια.

Ούτε Ευρώπη, ούτε Βρετανία, εμείς πάντα θα μένουμε στην παραλία.

Οι μένουμε Αγγλία επιμένουν ότι σύμφωνα με το ΔΝΤ η Βρετανία έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει να πάθει ό,τι παθαίνει και η Ελλάδα που είναι μέσα.

Απίθανο: η Ευρωπαϊκή Ένωση συζητά ειδική σχέση με Βρετανία προκειμένου να μη θιγούν τα οικονομικά συμφέροντα της Γερμανίας. Προκειμένουμε Γερμανία. 

Η Βρετανία μας δείχνει εδώ και χρόνια ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σαν την ΑΕΠΙ: όποιος πιέζει παίρνει περισσότερα.

Ξέραμε τις διορθώτριες που ρωτούσαν: “Ιράκ ή Ιράν είναι το σωστό;” Τώρα δεν ξέρουμε πιο είναι πιο σωστό:  Brexit ή Grexit;

Μπρεξουτ ξεκινά κι επισήμως, αλλά το ότι η Βρετανία φεύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση ποιος το πήρε χαμπάρι; Μόνο ο Κάμερον που προσέφερε και κάτι στην κοινωνία: πολλοί Βρετανοί με το δημοψήφισμα έμαθαν ότι η χώρα τους είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Η Κομισιόν πριν το δημοψήφισμα της Βρετανίας είχε αποφανθεί: “Το Brexit θα αναγκάσει τις τράπεζες να φύγουν”. Εμείς καταλάβαμε ότι σε περίπτωση που επικρατήσει το BrExit ετοιμάζει η Κίνα απόβαση στη Βρετανία. Πέσαμε έξω και όχι μόνο εμείς.

Άλλοι φοβήθηκαν ότι αν επικρατήσει το BrExit αμέσως θα επιτεθούν στο Λονδίνο οι εξωγήινοι, θα τους έρθει μια (όχι ένας) Αρμαγεδδών και θα τους ρημάξει το ιαπωνικό δίδυμο κακών Κίνγκ Κονγκ και Γκοτζίλα.

-Σιορ Διονύση, οι Βρετανοί βγαίνουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
-Βρε τσι πούστηδοι!...


Ελπίζουμε ακόμα ότι άμα φύγει η Βρετανία επίσημα από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα πέσει αμέσως η λίρα 15-20% και όλοι θ' αγοράσουμε Τζάγκουαρ που θα έχουν φτηνύνει.

Ο Σόιμπλε είχε δώσει τη μεγαλύτερη αβάντα στο BrExit λέγοντας ελαφρά τη καρδία, “Η Βρετανία είναι μια πολύ μεγάλη αγορά για την οικονομία της Γερμανίας, ελπίζω να μην επικρατήσει στο BrExit.”

Και από Ρο: Ρε συ, αν αποδειχτεί σε όλους ότι οι τύποι τα κάνανε θάλασσα με την Ευρωπαϊκή Ένωση που παρέλαβαν πώς θα το πληρώσουν;

Το BrExit Poll έπεσε μέσα, αλλά έπεσε. Μετά το Brexit η Βρετανία παραμένει εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκτός σχεδίων, εκτός Σένγκεν, εκτός Ευρωζώνης κι εκτός κινδύνου.

Η Αγγλία θα εκδιωχθεί από την UEFA.

Το CITY δεν υπακούει στη λαϊκή βούληση και παραμένει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι #μενουμευρώποι δεν πηγαίνουν καλά ούτε στη Βρετανία, όπου έκαναν το ίδιο λάθος που έκαναν και στην Ελλάδα. Φώναξαν για συμπαράσταση πρώην πρωθυπουργούς, ακόμα και τον Μπλερ. Με τέτοια μυαλά, καλά να πάθουν.

Γέροντας πάει ίσιος: “Οι Βρετανοί δεν έλεγαν ποτέ ότι είναι Ευρωπαίοι, άρα γιατί να μη βγουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση;”

Πού πάνε ξυπόλητοι οι καημένοι οι Βρετανοί εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης; Επειδή έχουν πετρέλαια, έχουν τεράστια αυτοκινητοβιομηχανία, εργοστάσια υψηλής τεχνολογίας; Τι να κάνουν στις διεθνείς αγορές μόνοι τους οι Βρετανοί; Επειδή έχουν αλιεία που μπορεί να ταΐσει όλη την Ιαπωνία και την Κίνα μαζί; Ή επειδή διαθέτουν μαλλί προβάτων να ντύσουν όλη την υφήλιο; Ή επειδή είναι η μεγαλύτερη ναυτική δύναμη στον κόσμο; Μήπως επειδή στους 16 του Γιούρο 2016 διέθεταν τις τρεις από τις τέσσερις ομάδες τους; (Αγγλία, Βόρειος Ιρλανδία, Ουαλία) Συμπτωματικά απουσίαζε η Σκωτία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: