20/3/17

ΝΑΙα Δημοκρατία

Ευτυχής ο νέος φέτος
Ο Τσίπρας καλό είναι ν' απαντήσει: “Πρόωρες εκλογές με ταυτόχρονο δημοψήφισμα υπέρ της παραμονής μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή ΟΧΙ”.

Αξιο(μο)λόγηση της ΝΔ: “Πείτε ΝΑΙ στο ΔΝΤ και πάρτε τα μέτρα εσείς”.

Στην Ελλάδα η δεξιά όσο περισσότερο μιλάει, τόσο περισσότερες βλακείες λέει και κάνει. Τελευταία η άρνησή της να υπερψηφίσει την παροχή ιθαγένειας σε απογόνους Ελλήνων θυμάτων του ολοκαυτώματος. (Για το θρήσκευμά τους δεν μας πέφτει λόγος, είναι ανθρώπινο δικαίωμα)

Ζητά σταμάτημα των διαπραγματεύσεων, αλλά δεν ξέρει από ποιον. Το ζητά από την κυβέρνηση, ενώ την καθυστέρηση την κάνει το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει την πάπια. Τρώει την Ελλάδα με τη δίαιτα της πάπιας.

Ζητάει η ΝΔ να πούμε ναι; Καταγγέλλει τα αντιλαϊκά μέτρα που ζητά το ΔΝΤ και τα ρίχνει στην κυβέρνηση. Δηλαδή για τις κτηνωδίες των Ναζί στην κατοχική Ελλάδα φταίει η εθνική αντίσταση που τους νευρίασε. Άβυσσος.

Ο Κούλης εγγυήθηκε ότι “Αν ο Τσίπρας λέει ψέματα θα τον αντιμετωπίσουμε με την αλήθεια”. Αν λέει αλήθειες όμως, πώς θα το αντιμετωπίσει;

Η ΝΔ δεν έδειξε ικανή να λύνει προβλήματα, ούτε καν προβληματισμούς στελεχών της που διαφωνούν, τα λάθη της τα ρίχνει στην εκπαραδρομή. Έτσι βοηθά να συμπεράνει ο ελληνικός λαός ότι κατάλληλη για κάτι που κανείς δεν ξέρει τι.

Επιτέλους η καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ κινείται κατά του Μητσοτακέικου πανηγυριού. Ο Κώστας Καραμανλής κατεβαίνει υποψήφιος επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ.

ΤΑ Ν€ΥΡΑ ΜΟΥ
Μόνος ευτυχής ο Άδωνις, αντιμέτωπος με απιστία για ζημιά 93 εκ. στο δημόσιο και απαντά: “Δεν φταίω εγώ, το ήξερε η ΝΔ και η Βουλή”. Αθώος και ο Σώρρας, γιατί το ξέραμε όλοι ότι είναι απατεώνας. Ακόμα και η πλειονότητα των “μελών” του. Εκεί ακριβώς πόνταραν.


Από το 2010 κάποια βλήματα μας αναγκάζουν να βαρέσουμε κανόνι

Νεοφιλελέ πολιτική είναι η τέχνη να προστατεύεις τα λεφτά των πλουσίων από τις ψήφους των φτωχών, με το πρόσχημα ότι προστατεύεις τους δε από τους μεν.


Για ποιο λόγο στην Ελλάδα να έχουμε νεοφιλελεύθερους, αφού αυτοί κατάργησαν την επιχειρηματικότητα;

ΚουΚουΕτσούμπας: “Μια επιλογή έχει ο ελληνικός απέναντι σε ΕΕ και ΝΑΤΟ: να ρίξει τον Τσίπρα”. Την “γάγγραινα του κινήματος”.

Η δεξιά γενικά δεν περνάει καλά στην Ευρώπη, αλλά την πληρώνουν οι συνοδοιπόροι της σοσιαλιστές.

Στην Ολλανδία πανηγυρίζει ο δεξιός πρωθυπουργός που έχασε το 1/4 των δυνάμεών του. Οι συνοδοιπόροι του (ΠΑΣΟΚ)Εργατικοί έχασαν το 80% του ποσοστού τους. Ο “σίγουρος” δημοσκοπικά ακροδεξιός έχασε τα μισά ποσοστά από αυτά που του έδιναν οι προπαγανδιστές δημοσκόποι.

Στην Ισπανία το Σοσιαλιστικό κόμμα θεωρεί λιγότερη ξεφτίλα να βγάλει τον παντελώς διεφθαρμένο δεξιό Ραχόι πρωθυπουργό, παρά να συνεργαστεί με την αριστερά.

Στη Γερμανία με τον Σουλτς είναι ορατή μια κυβέρνηση Σοσιαλιστών, Πράσινων και Αριστερών.

Στη Γαλλία, όσο ξεφτιλίστηκε ο Ολάντ τόσο έπρεπε να κρύβεται ο Σαρκοζί που έχασε από τέτοιον ξεφτίλα πρόεδρο, τον πρώτο που δεν τολμά καν να δηλώσει υποψήφιος για επανεκλογή.

Η Λεπέν -όπως και ο πατέρας της- περιορίζει τις προεδρικές εκλογές στον ένα γύρο. Όποιος βγει πρώτος ή δεύτερός της είναι πρόεδρος. Ο δεύτερος γύρο γίνεται τυπική διαδικασία.


Οι αντίπαλοί της, όπως και ίδια κρίνονται όχι για το τι λένε πως θα κάνουν, αλλά για το πόσο δημόσιο χρήμα καταχράστηκε ο καθένας της. Μόνοι καθαροί ο Μελανσόν και ο Αμόν, που δε λένε να συνεργαστούν και να πάρουν τη Γαλλία από τα σκατά.

Αυτοί που είναι εναντίον της πολιτικής είναι υπέρ της πολιτικής που τους επιβάλλεται. (Bertolt Brecht)

Η πολιτική είναι μεγάλη τέχνη. Πείθει τους ανθρώπους να πληρώσουν γι’ αυτά που τους κλέψανε. (Andrzej Majewski, 1963-, Πολωνός συγγραφέας και σκηνοθέτης)

Καλέ σε ποιο ρεπορτάζ είναι ο Σώρρας; Στο αστυνομικό; Ξεφτίλα για τον πολιτικό αυτόν αρχηγό. Δεν είναι όμως στο πολιτικό γιατί θ' αποτελούσε ξεφτίλα για το ρεπορτάζ. Στο οικονομικό δεν είναι γιατί δεν έχει μία. Αν έφυγε στο εξωτερικό είναι στο κόσμος. Μήπως με το βίντεό του που δε λέει τίποτα είναι στο ΜΜΕ; Σίγουρα δεν είναι ακόμα στ' αθλητικά, γιατί δεν έστησε αγώνες με αποσυρμένα δηνάρια Κουβέιτ.

Με τον εκπρόσωπό του ΣΕΤΕ οι μεγαλοξενοδόχοι είναι θρασείς. Δε φτάνει που σχεδόν το 100% των εισπράξεών τους γίνεται σε λογαριασμούς του εξωτερικού, ζητάνε και μείωση των φόρων για τα λίγα που εισπράττουν στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: