11/3/17

Νταβα-τσαμπα-τζήδες

Η ΝΔ απ' το νταβατζηλίκι του Καραμανλή στο τσαμπατζηλίκι του Μηταράκη.

Άλλος ένας τσαμπατζής εργοδότης βγήκε στη φόρα. Ο Μηταράκης της ΝΔ βουλευτής και τομεάρχης Εργασίας.
  • Απασχολούσε μια μητέρα ανήλικου στο γραφείο του, όπου εκείνη εργαζόταν, ναι, οικειοθελώς για να τον βοηθήσει θεόπνευστο στο έργο του για το καλό της Ελλάδος. 
  • Ο Μηταράκης προσπάθησε να την προσλάβει, αλλά εκείνη αρνιόταν πεισματικά. 
  • Τι να κάνει ο τομεάρχης, σεβάστηκε την επιθυμία της θαυμάστριάς του και παρακάλεσε έναν φίλο του ιδιοκτήτη σούπερ-μάρκετ να την προσλάβει αυτός. 
  • Εκείνη αναπάντεχα δέχτηκε, αλλά με το ζόρι δεχόταν και τον παχυλό μισθό των 200 ευρών. (αμειφθήσεται) 
  • Αργότερα ο Μηταράκης είδε ότι δεν άντεχε να την εκμεταλλεύεται και της έκανε μια αύξηση με τα λεφτά του φίλου του μπακάλη, αλλά εκείνη, πιστή στο καθήκον ζήτησε να απολυθεί και μάλιστα χωρίς αποζημίωση. 
  • Τι να κάνει ο ιδιοκτήτης σούπερ-μάρκετ, δεν είχε δει και ποτέ από κοντά, το δέχτηκε. 
  • Ο Μηταράκης καταγγέλλει την όλη υπόθεση, ποιος ξέρει γιατί, όχι ο ίδιος.
Κανένα ιδιωτικό κανάλι δεν είπε για τη λαμογιά με τη γραμματέα του Μηταράκη, που υποτίθεται δούλευε και πληρωνόταν από σούπερ-μάρκετ, άρα είναι ψέμα.

Θα βγούμε από τον λαβύρινθο της διαφθοράς ακολουθώντας τον Μηταράκη της Αριάδνης.

Η ΝΔ καταγγέλλει την κυβέρνηση που δέχεται επαίσχυντα αντιλαϊκά μέτρα τα οποία θα δεχόταν μόνο εκείνη. Ο ΣΥΡΙΖΑς χαλάει τη μπιάτσα.

Η βοήθεια του ΔΝΤ είναι ένα πολιτικό πάρε-δώσε και αποκαλύπτει μια Ευρώπη αλά γκαρντ: πρώτη στο πάρε, απούσα στο δώσε. 


Ας μην ανησυχεί ο Σόιμπλε, κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν είναι δυνατόν να συγχέει το έργο του με εκείνο της μητέρας Τερέζας Λαγκάρντ.

Ο νεοφιλελευθερισμός δεν είναι επίκαιρα καλός για το σήμερα, αλλά γι' αυτό το δευτερόλεπτο. Γενικά στο τέλος κάνουμε ταμείο και βλέπουμε ότι κάνει ζημιά στην οικονομία, αλλά και απ' αυτό μπορεί να κερδίσει  κάνοντάς τον μετοχές που πουλάει στους πολύ αφελείς και στους πολύ επιτήδιους. 

Δεν έχουμε αντικειμενική ενημέρωση ούτε από τα καφενεία. Επί Σαμαρά-Βενιζέλου μου έλεγε ένας: “Μη χαλάτε λεφτά σε πίτσες και σουβλάκια. Εγώ τώρα ου θα πάω σπίτι μου, δεν έχω έτοιμο φαΐ, αλλά θα βράσω λίγο ρύζι κι είμαι εντάξει και από στομάχι και από υγεία και από κιλά”. Πριν από μια βδομάδα ο ίδιο τύπος μου είπε: “Πού λεφτά για πίτσες και σουβλάκια!.. Τώρα με Τσίπρα, πηγαίνω σπίτι και βράζω λίγο ρυζάκι”.

ΕΛΑΣ (ανεξάρτητη αρχή)
Ψεκάστε, χτυπήστε, συλλάβεται. (η ανορθογραφία επελέγη   για να τιμήσουμε το πολιτιστικό επίπεδο της εν λόγω αρχής)


Σε όσους θέλουν να μάθουν πού στέκονται πολιτικά οι χρυσαβγάδες χιτλερικοί, πάνω σε ποια πτώματα, απλώς να θυμίσουμε ότι ο νεοφιλελευθερισμός της ομάδας Σικάγου εφαρμόστηκε πρώτα από την αιμοσταγή δικτατορία της Χιλής του Πινο(τ)σέτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: