20/2/17

Ούτε Grexit ούτε ζημιά

Άκουσα από τον Σόιμπλε, “Δεν απείλησα ποτέ με Grexit” και μου είπαν ότι στην πραγματικότητα άκουσα από τον Κούλη, “Δεν ζήτησα ποτέ πρόωρες εκλογές”.

Αλλιώς 1: Για την πορεία των διαπραγματεύσεων ο Σόιμπλε είναι απελπιστικά αισιόδοξος.

Αλλιώς 2: Ακόμα και ο Σόιμπλε ισχυρίζεται ότι δεν απείλησε ποτέ με Grexit. Ο Κούλης μένει απελπιστικά μόνος, ο μόνος που απειλούσε την Ελλάδα, τη χώρα του, με Grexit. Αν γίνει και η αξιολόγηση τότε το προηγούμενο μόνος θα είναι πολυκοσμία μπροστά στο επόμενο.

Αλλιώς 3: “Ποτέ δεν απείλησα με Grexit”, είπε ο Σόιμπλε. Πολλά ερωτήματα που γεννιούνται μετά από αυτή τη δήλωση:

  • Ποιον δεν απείλησε ο Σόιμπλε με Gexit; Την Ελλάδα που θα το έπαιρνε σαν ευχή ή τις άλλες φτωχές ευρωπαϊκές χώρες που θα το έβλεπαν σαν δρόμο; Μήπως δεν απείλησε με Gexit τους πολιτικούς του αντιπάλους, οι οποίοι άλλο που δεν ήθελαν καθένας από τη δική του μεριά; Τη δεξιά και τους ακολούθους της δεν είχε λόγο να τους απειλήσει με Gexit ο Σόιμπλε. Μυστήριο.
  • Δεύτερο πεδίο ερωτημάτων, αν όχι ο Σόιμπλε, ποιος απείλησε με  Gerxit που το άκουσμά του μας έπρηξε τα συκώτια και η φήμη του έφτασε μέχρι τις ΗΠΑ και την Κίνα; Ποιος απείλησε λοιπόν με Grexit; Ο Τσίπρας; θα είχε έρθει δεύτερος. Ο Σαμαράς; Πάλι τον πρόλαβε ο ΓΑΠ που μάλλον δεν το βλέπουμε για τέτοια. Πάντως με   Grexit να απείλησε το εργατικό, λαϊκό, συνδικαλιστικό και λοιπό ερώτημα ούτε για πλάκα. Να τα ρίξουμε στον Σώρρα που ισχυρίζεται ότι είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη και του Γαλαξία να ησυχάσουμε;
Κάποτε θα καταλάβουν κάποιοι ότι κριτικάροντας μέσω Twitter απίθανα αποσπάσματα λόγου Αδ-Όνειδος, αναπαράγουν και επεκτείνουν την εμβέλεια της προπαγάνδας του που αρχικά απευθύνεται μόνο στους φανατικά δικούς του. Ό,τι μαλακία και να πει, δεν έχει σημασία αν την κοροϊδεύεις, σημασία έχει ότι τη στέλνεις και στους δικούς σου.
  • Οι τύποις δανειστές παίζουν καθυστέρηση στην αξιολόγηση, χωρίς να χρειάζονται τη βοήθεια κανενός, μέχρι να βγει ο Κούλης.
  • Οι καναλάρχες με τη βοήθεια του ΕΣΡ παίζουν καθυστέρηση στις τηλεοπτικές άδειες μέχρι να έρθει ο Κούλης.
  • Όσοι εκδότες και άλλοι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες έφαγαν γερά πρόστιμα αμετάκλητα παίζουν καθυστέρηση στην εφαρμογή της ποινής με τη βοήθεια δικαστικών μέχρι να βγει ο Κούλης.
  • Οι ΜΜΕδες γενικά καθυστερούν την αποπληρωμή των δανείων τους με τη βοήθεια των τραπεζιτών μέχρι να βγει ο Κούλης και να πάρουν κι άλλα δανεικά κι αγύριστα.
  • Ο Αλαφούζος συνεχίζει την καθυστέρηση στην ανάσταση του Παναθηναϊκού. Περιμένει με τη βοήθεια του Σκάι να έρθει ο Κούλης στα πράγματα για να πάρει ένα πρωτάθλημα.
  • Ο Σαμαράς δεν χρειάστηκε να κάνει καθυστέρηση για την αξιολόγηση που του έλαχε, απλώς με τη βοήθεια της μαύρης του της μοίρας επιτάχυνε τη διαδικασία (μη) εκλογής προέδρου του Δημοκρατίας, που έφερε πρόωρες εκλογές κι έτσι η αξιολόγηση έπεσε στον επόμενο.
Νομίζω η Φώφη στις επόμενες εκλογές αξίζει κάτι περισσότερο από την τρίτη θέση. Ας πούμε, την τέταρτη.

Δεν είναι τόσο δύσκολο να ρίξουν κάποιοι μολότοφ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και οποιουδήποτε άλλου κόμματος. Στην πολυκοσμία πολύ εύκολα χάνονται. Δεν είναι και μαγκιά. Δε σημαίνει τίποτα πολιτικά. Δεν έχει ξεκινήσει καμία επανάσταση έτσι. Ούτε κερδίζει, ούτε χάνει κανείς ψήφους. Δεν εναβαίνει το κυρος κανενός που έκανε τέτοια κουλαμάρα. Ακόμα και στο Λευκό Οίκο μπορεί να το κάνει κάποιος άνετα, αλλά δεν έχει λόγο να το κάνει. Γιατί διαβάζουμε και ακούμε βαρύγδουπες πολιτικές αναλύσεις πίπες για το γεγονός;

Ο Φιλαθλητικός της Α2 είναι η πιο πετυχημένη ομάδα μπάσκετ της Ελλάδας, γιατί έστειλε στο NBA έναν παίκτη που από πεντάδα Ανατολής του All Star Game υπόσχεται να γίνει ένας από τους θρύλους όλων των εποχών στις ΗΠΑ. Ποια ελληνική ομάδα κατάφερε να έχει παίκτη τέτοιου επιπέδου; Μόνο ο Φιλαθλητικός.

Αν αποτελεί είδηση το ότι η ΑΕΚ κέρδισε στην έδρα της 1-0 τον Ολυμπιακό...

Δεν υπάρχουν σχόλια: