10/2/17

Οι φτωχοί δεν είναι απαραίτητοι, είναι βαρίδια

Ποιος δε θέλει να ζει σε μια χώρα που έχει μόνο πλούσιους; Η Ελλάδα είναι θαυμάσια, διαθέτει πολύ καλό κλίμα και τοπίο... Μόνο της πρόβλημα ότι έχει 99% φτωχούς κατοίκους.

❒ Παρακάτω θα πάρετε μια γεύση σε τι μπελάδες βάζουν τη χώρα οι φτωχοί. Μην ξεχνάμε, στη γλώσσα μας υπάρχει ο όρος “φτωχοδιάβολος” και όχι ο “πλουσιοδιάβολος”. Φτωχομπινές και όχι πλουσιομπινές, φτωχαδάκι και όχι πλουσιάκι. Στο φτωχός λοιπόν το κακό και τι υποτιμητικό.

Δεν θέλουμε φτωχογειτονιές, δε θέλουμε να βλέπουμε κακοντυμένους ή και ζητιάνους στο δρόμο. Δεν θέλουμε να παθαίνει κανείς από την πείνα. Γι' αυτό πρέπει να εξαφανίσουμε τη φτώχεια, που ως γνωστόν την αποτελούν οι φτωχοί.

❒ Για να ξεπεραστεί αυτό υπάρχουν δύο τρόποι: ή θα δώσεις χρήματα στους φτωχούς ώστε να τους ανεβάσεις ταξικά ή θα τους φτωχύνεις κι άλλο και θα τους εξαφανίσεις. Φυσικά η δεύτερη λύση είναι η καλύτερη γιατί είναι κάτι παραπάνω από δωρεάν, είναι κι επικερδής.

Η  λαϊκή σοφία μας, άλλωστε, το λέει καθαρά, “Τα λεφτά πάνε στα λεφτά”. Γιατί λοιπόν να πηγαίνουν στους φτωχούς; Είναι αντιλαϊκό. Πολύ σωστά λοιπόν ο Κούλης ζητά εξαθλίωση των φτωχών. Όταν εξαφανιστούν οι φτωχοί, η Ελλάδα θα μπορεί να εξυπηρετεί τα δάνειά της. 

❒ Πράγματι, χωρίς φτωχούς δεν χρειάζεσαι δημόσια νοσοκομεία, δημόσια σχολεία ή πανεπιστήμια. Δεν χρειάζονται καν ασφαλιστικά ταμεία. Όλοι θα στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά, θα νοσηλεύονται σε ιδιωτικές κλινικές, θ' ασφαλίζονται σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Χώρα χωρίς φτωχούς δεν χρειάζεται αστυνομία, που όπως φαίνεται υπάρχει για να τους δέρνει. Για τον ίδιο λόγο δεν χρειάζεται ούτε δικαστήρια, αφού τους πλούσιους δεν τους κυνηγάει κανείς, ό,τι και να έχουν κάνει.

❒ Αν εκλείψουν οι φτωχοί θα αποσυμφορηθεί και το έργο της Βουλής. Μέχρι σήμερα οι νόμοι βγαίνουν για να ξεζουμίζουν και να περιορίζουν τους φτωχούς και για να ταΐζουν και ν' απελευθερώνουν τους πλούσιους. Η μισή δουλειά δε θα χρειάζεται πια. Βέβαια, αφού δεν θα υπάρχουν φτωχοί δεν θα υπάρχουν ούτε διαφωνίες. Όλα για τους πλούσιους που ξέρουν να μοιράζουν τις αγορές μεταξύ τους. Άρα η Βουλή δεν θα χρειάζεται να συνεδριάζει, θα λειτουργεί μόνο ως υπηρεσία.

Ως γνωστόν οι πλούσιοι δεν πληρώνουν φόρους, άρα δεν χρειάζεται ούτε η εφορία, ούτε καν για πληρωμή δημοσίων υπαλλήλων, αφού εδώ που τα λέμε ποια δημόσια υπηρεσία χρειάζονται οι πλούσιοι; Καμία. Όλες λειτουργούν και χρεώνουν τη χώρα για τους φτωχούς.

❒ Θα πεις, χωρίς εφορία πώς θα μαζέψει το κράτος λεφτά να πληρώσει τους δανειστές; Και γιατί παρακαλώ να τους πληρώσει; Τι θα της κάνουν; Θα της κόψουν τα χρήματα; Ε και; Τι να τα κάνει τα λεφτά μια χώρα που δεν έχει φτωχούς; Άμα εδώ μένουν μόνο πλούσιοι αυτοί έχουν λεφτά, σιγά μη ζητήσουν από το κράτος.

Και μην αναρωτηθεί κανείς πώς θα εξυπηρετούνται οι πλούσιοι που θ' απομείνουν στην Ελλάδα χωρίς φτωχούς. Αυτοί πάντα έχουν υπηρέτες αλλά γιατί ν' ασχολούμαστε με αυτούς; Σιγά μην τους μπλέκουμε και τους πολιτογραφούμε κιόλας. σιγά μην τους δώσουμε και ταυτότητες, λες και δεν τους γνωρίζουν τ' αφεντικά τους, σιγά μην τους δώσουμε και δικαίωμα ψήφου. Κάτι τέτοια είναι που μείωσαν την απόδοση της εργασίας στη χώρα. 

❒ Για λόγους ανθρωπιστικούς δεν λέμε να εξαφανιστούν οι ανάπηροι. Δεν είναι σωστή αυτή η οπτική μεριά, γιατί ανάπηροι υπάρχουν και φτωχοί και πλούσιοι. Κριτήριο προγραφών μόνο το ταξικό.

Όπως καταλάβατε αυτό θα πει γνήσια αριστερή πολιτική.

❒ Εμείς επικροτούμε την κυβερνητική πολιτική, αλλά νομίζουμε ότι κατέχεται από τη γραφειοκρατική καθυστέρηση. Δεν είναι ανάγκη μέτρο-μέτρο να προσπαθούμε να λιώσουμε τους φτωχούς. Θα ήταν πολύ πιο απλό να τους συλλάβουμε όλους σε μια βραδιά, να τους κλείσουμε σε στρατόπεδα και να τους βάλουμε να δουλεύουν μέχρι να πεθάνουν. Το να γίνει; κάποιοι πρέπει να θυσιαστούν για να σωθεί η πατρίδα. Και η ιστορία δείχνει ότι πάντα θυσιάζονται οι φτωχοί, σε κάθε χώρα, σε κάθε αιώνα.

Εγώ στη Μύκονο πλήρωσα ξαπλώστρα με χαρτονόμισμα 725€ και πήρα ρέστα κέρμα 710€, την ξαπλώστρα κι έφυγα για Ραφήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: