2/2/17

ΔΝΤ-Γερμανία, όλα τα λεφτά

Από συνέντευξη στην Χάψε τον πώς
Για να σταματήσει η καθυστέρηση στην αξιολόγηση πρέπει να δεχτούμε τα νέα απρογραμμάτιστα μέτρα που ζητά το ΔΝΤ. Θα τα πάρουμε, θα γίνει η αξιολόγηση, θα πάρουμε άριστα, θα καθυστερεί όμως η δόση. Θα έχουμε όμως πρωθυπουργό Μητσοτάκη.

❒  Έξυπνη σκέψη Κούλη: “Αν δεν κάνει εκλογές, θ' αναγκάσω τον Τσίπρα να πάρει τα μέτρα του ΔΝΤ, έτσι θα εξαθλιωθούν οι πάντες και θα βγάλουν εμένα πρωθυπουργό. Λένε ότι ψάχνω για μαλάκες και θα τους βρω, αφού βρήκα τόσο εύκολα τον Άδωνη”.

Δεν έχει σημασία να ξεκαθαρίσουμε αν ο Κούλης είναι με το ΔΝΤ θα ή με τη Γερμανία. Ξέρουμε ότι είναι κατά της ελληνικής κυβέρνησης, δηλαδή κατά της Ελλάδας. 

❒  Αλλά στην Ευρωπαϊκή Ένωση είμαστε όλοι ίσοι. Είμαστε όλοι Ευρωχρέοι. Για το χρέος της Ελλάδας έχουμε διαφορές άνευ συνουσίας. Ο Σόιμπλε λέει για μας τους Έλληνες “Να τους γαμήσουμε”, το ΔΝΤ, λέει “Ποιος τους γαμάει αυτούς, μωρέ;” Εμείς λέμε “Ρε, δε γαμιέται!...” Ο Κούλης είναι με το σκληρό ΔΝΤ, αλλά μπερδεύεται στις αγορεύσεις του: “Θα τηγαμήσουμε ψάρια”.

Τόσα δισεκατομμύρια που μας δώσαν δανεικά πού πήγαν; Στις τσέπες μας; Ποιες τσέπες μας, καλέ; Μετά το πορτοφόλι τις πουλήσαμε κι αυτές.

❒  Δυνατά-δυνατά μουσική ανάσα: “ΔΝΤ, ΔΝΤ, γίναν όλα ΔΝΤ τα ΔΝΤ”.

Αν είναι ποτέ ΔΝΤ. Και να δεχτούν και να μη δεχτούν διευκόλυνση του χρέους μας οι Γερμανοί πάλι τα τρία μας θα πάρουν. “Ουκ αν λάβοις παρά του three έχοντος.

❒  Αισιοδοξούμε, καλά μου παιδιά, γιατί αν χρειαστεί να ενεργοποιηθεί ο κόφτης, θα πάρει κεφάλια, όχι κεφάλαια και τότε δεν θα είναι αυτός το μεγάλο πρόβλημα.

Όλα καλά με τους δανειστές μου που έχουν λεφτά αισθήματα. Και συμβουλές μας δίνουν και επαίνους μάς δίνουν και προειδοποιήσεις και προθεσμίες... μόνο αξιολόγηση δεν κάνουν και λεφτά στο χέρι δεν μας δίνουν. Μην τα θέμε κι όλα!..

❒  “Αφού σου δίνω δάνεια, τι τα θες τα λεφτά; Θα τσακώνονται μεταξύ τους.”

Δε βαριέσαι! Τι να τα κάνεις τα λεφτά όταν δεν έχεις οικονομία, όταν δεν έχεις παραγωγική βάση, όταν δεν έχεις αγορά, όταν δεν έχεις εθνική ομάδα της προκοπής στο ποδόσφαιρο, όταν δεν έχεις ομάδες για την Ευρώπη...

❒  Θα πεις, γι' αυτό δεν τα έχεις αυτά, επειδή δεν έχεις λεφτά, αλλά τι τα ψάχνεις τώρα!... Αφού λεφτά δε θα μας δώσουν ποτέ και κάθε μέρα η χώρα μας θα έχει συνολικά όλο και λιγότερο χρήμα εντός συνόρων της.

Δανειστής: Καλέ μου Έλληνα, από την αρχή της συνεργασίας μας όταν μου ζήτησες βοήθεια τσακίστηκα, χαλί να γίνω να σε πατήσω. Τώρα θα σου ελαφρύνω το χρέος σου κι αν σου λέω ψέματα θα κάτσω να σε γαμήσω. 

❒  Υπάρχει άραγε ταμείο αξιοποίησης εθνικής αξιοπρέπειας; Πάλι σε οδηγό χάρτη για το χρέος μπλέξαμε και ποιος ξέρει πόσα διόδια θα έχει. Και θα καταλήγει κι αυτός στην οδό Δικαιοσύνης.

Μονομαχία στο Ελλ. Χρέος
Μόνο ο σκιώδης υπερκαγκελάριος Σόιμπλε αντιστέκεται πια στον κομμουνιστικό κίνδυνο. Ακόμα και το αμερικανικών συμφερόντων ΔΝΤ υπέκυψε στη γοητεία του Τσίπρα και ζητά νέα μέτρα για να τον απαλλάξει από την πρωθυπουργία.

Και μετά το ΔΝΤ ζητά περίοδο χάριτος για το ελληνικό χρέος, προφανώς με πρωθυπουργό Κούλη.

❒  Ας δούμε όμως πιο ψύχραιμα τα πράγματα. Το ΔΝΤ ουσιαστικά απαιτεί να τηρηθεί για την Ελλάδα η μεγάλη της παράδοση: χρωστάω - δεν πληρώνω. Η Ελλάδα ήταν μια άθλια εξαίρεση: μέχρι σήμερα πλήρωναν τα χρέη τους μόνο αυτοί που δεν είχαν περισσευούμενα χρήματα. Στην Ελλάδα έπρεπε να είσαι αποδεδειγμένα πολύ πλούσιος, ώστε να διαθέτεις την εξουσία που θα σου επιτρέπει να μην πληρώνεις τα χρέη σου. Αυτή την ελληναράδικη πλευρά της κουλτούρας μας τη μεταλαμπαδεύσαμε στην μεταπολεμική Γερμανία που όσο μεγαλώνουν τα πλεονάσματά της, τόσο δεν πληρώνει στην Ελλάδα ούτε το κατοχικό χρέος.

Ευχαριστούμε για την παρέα σας, γεια σας και κουράγιο, κάποτε θα τα θυμόμαστε και θα γελάνε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: