8/2/17

Αδωνοησίες και πάσης Ευρώπης

Η Θάτσερ επαναλαμβάνεται και στη Γαλλία ως φάρσα
Είδε κι έπαθε η επίσημη δεξιά στη Γαλλία μέχρι να επιλέξει τον χειρότερο που μπορούσε και μετά όπου Φιγιόν-φυγειόν.

❒ Εμάς δεν μας ενοχλεί ο Φιγιόν. Διόρισε τη γυναίκα του στο δημόσιο και για λίγο δύο ανήλικα τέκνα τους, αλλά θ' απέλυε μισό εκατομμύριο, έτσι το κράτος θα έπαιρνε πάνω-κάτω τα λεφτά του πίσω.

Από την άλλη τα μέλη της οικογενείας του ήταν αργόμισθοι, δηλαδή δεν πήγαιναν στις υπηρεσίες του να τις επιβαρύνουν με φθορά καρεκλών, νερά, καζανάκια, χαρτιά υγείας και λοιπά. Ρωτήστε και τον Επάτιμο και τη Ντόρα και τον Κούλη. Ποιος ξέρει πού θα βρεθεί διορισμένη η Μαρέβα με αυτόν πρωθυπουργό. Ίσως και στο Σουφλί, ευτυχώς αργόμισθη. Ευτυχώς όχι για μας.

❒ Από την παράλλη ο Μακρόν κατηγορήθηκε ότι τον ψιλοπαίρνει, ως ελαφρά πισωγλέντης, αλλά είναι το τεκνό ο μαθητής τον οποίο παντρεύτηκε η καθηγήτριά του, αφού χώρισε τον γέρο. Τι να πούμε;

Από τη πέρα-δώθε άλλη η Λεπέν κατηγορείται ότι τσέπωσε κοινοτικά κονδύλια.

❒ Από την άνω-κάτω άλλη ο Σαρκοζί σύρετε στα δικαστήρια για οικονομικές ατασθαλίες στην προηγούμενη προεδρική εκλογική αναμέτρηση....

Συμπέρασμα, δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει, αλλά στη Γαλλία είμαστε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα. 

Τα παλικάρια που τσέπωναν το χαράτσι από το λογαριασμό ρεύματος και οι πελάτες τους το ξαναπλήρωσαν δεν κατάφεραν να καθυστερήσουν πολύ τη δίκη τους, έτσι έγινε χωρίς κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και οδηγήθηκαν τρεις στη φυλακή. Με κυβέρνηση Κούλη θα ήταν ελεύθεροι γιατί η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη.


❒ Ρε παιδιά, γιατί δε ασχολείται όλη η Ελλάδα με τα μπλόκα των αγροτών; (Όχι “αγροτικά” μπλόκα)
  • Δεν πιστεύει ο κόσμος ότι έχουν δίκιο;
  • Δεν ενδιαφέρει πολλούς ότι κάποιες εθνικές οδοί κάπου είναι κλειστές;
  • Θεωρούν οι μη αγρότες ότι έχουν σημαντικότερα ν' ασχοληθούν;


Δεν υπάρχουν σχόλια: