3/2/17

Ευρώ μαρκαρισμένο

Το ευρώ είναι μαρκαρισμένο στενά από τη Γερμανία γι' αυτό βγαίνει αποτυχημένη κάθε προσπάθεια ακόμα και της Ιταλίας να μείνει μέσα στο παιχνίδι.

❒  Μπαίνεις στην ευρωζώνη και περνάς χειρότερα. Αν βγεις όμως θα περνάς ακόμα χειρότερα. Τουλάχιστον με τη Μαφία μπαίνοντας περνάς καλά. Βγαίνοντας από την ευρωζώνη ή από τη Μαφία είσαι νεκρός.

Η Ευρώπη των λαϊκιστών αλλάζει



❒  Όπου Φιγιόν-Φιγιόν στη Γαλλία γίνεται της Πόπης, της Πηνελόπης συζύγου Φιγιόν που έπαιρνε 900 χιλιάρικα από το κράτος χωρίς να πατάει στη δουλειά της του γαλλικού δημοσίου. Κρατικοδίαιτοι αργόμισθοι νεοφιλελέδες να σου πετύχουν. Επιπέδου Μητσοτάκη.

Μετά τις εκλογές στην Ολλανδία ο Ντάισελμπλουμ θα πάψει να είναι υπουργός. Θα παραμείνει πρόεδρος του Γιούρογκρουπ, ακόμα κι αν δεν καταφέρει να εκλεγεί ούτε καν σε ΔΣ συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.

❒  Ασχέτως δημοψηφίσματος, η Βρετανία έπρεπε εκδιωχθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί η πρωτεύουσά της, το Λονδίνο, εξέλεξε άνετα δήμαρχο έναν και αριστερό και μουσουλμάνο και πακιστανικής καταγωγής.

Παραλίγο να εκλεγεί από τον αυστριακό λαό ακροδεξιός πρόεδρος. Ακροδεξιός στους γερμανόφωνους ισοδυναμεί με εθνικιστής, δηλαδή σε συντομογραφία ναζιστής. Σε λίγο Αυστρία οφείλει να ενσωματώσει τη Γερμανία και να καταλάβει για ορεκτικό την Πολωνία. Το οφείλει στον Χίτλερ που ήταν Αυστριακός και ο πρώτος που "ενσωμάτωσε" τη Γερμανία.

❒  Οι Αυστριακοί είναι ή του ύψους ή του βάθους. Εκεί που πήγαν να βγάλουν πρόεδρο ρατσιστή, ξενόφοβο, ναζιστή, βγάλαν πρόεδρο οικολόγο, γιο μεταναστών.

Στην Ελλάδα το θέμα δεν είναι “Μετά τον Κυριάκο ποιος;” Είναι, “Μετά τον Κυριάκο τι;”
  • Τι ΝΔ θα έχουμε; (Σίγουρα αντιπολίτευση, αλλιώς δεν θα έφευγε ο Κούλης και ως συνήθως μετά από ήττα σε κακή κατάσταση με εσωτερικά ψυχικά προβλήματα, μέχρι να εκδηλωθεί η τελική ασθένεια)
  • Τι ΝΔ θα έχει μείνει; (Θα έχουν φύγει πρώτα οι φανατικοί Καραμανλικοί για Ραφήνα και μετά οι ακροδεξιοί -αυτοί είναι όλοι φανατικοί- για τον φυσικό τους χώρο)
  • Τι ΝΔ θα έχει ξεφύγει από την ακροδεξιά; (Σοβαρή Κατίνα με -ένα- πτυχίο)
  • Τι σόι δεξιά θα θέλει να κυβερνήσει; (Τα τρία σόγια στέρεψαν, πάμε για Αβραμόπουλο)
Οι εξελίξεις έχουν φύγει από τα χέρια της ΝΔ, αφού αν θες να δεις πρωθυπουργό Κούλη πρέπει να ψηφίσεις ΠΑΣΟΚ.

❒  Απαιτούμε ποιοτικότερο μισθό.

Προσφυγόπουλα πηγαίνουν, έστω απόγευμα, σε ελληνικά σχολεία, όσο κι αν παραφυλάνε ακροδεξιοί γονείς και κηδειεμόνες.

❒  Υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ θα είναι και ο Mr Κωλλαγόνος, ο "Ούτε χρώματα, ούτε κόμματα... η χώρα μπορεί να κυβερνηθεί χωρίς κόμματα" με τις παραιτηθείτσες. Πού το παράξενο όταν αντιπρόεδρος αυτού του κόμματος είναι ένας τηλεπωλητής βιβλίων στο κανάλι του Καρατζαφέρη;

Ποιος νικητής τηλεπαιχνιδιού δεν θα κατέβει με τη ΝΔ;

❒  Ακολουθεί πωλητική διαφήμιση.



Δεν θέλω το παιδί μου να μπει στο πανεπιστήμιο. Θέλω να πουλάει βιβλία, καλσόν, κοσμήματα, κρέμες ή και τρέλα στην τηλεόραση για να γίνει βουλευτής της ΝΔ.

❒  Και κατακλειδώνουμε το κείμενο μ' ένα σύντομο διπλωματικό ανέκδοτο: “Λίβυος πρωθυπουργός”.

Ευχαριστούμε για την παρέα σας, γεια σας και κουράγιο, κάποτε θα τα θυμόμαστε και θα γελάνε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: