2/2/17

Όλα στο φως. Πλήρης δια-δάνεια

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν έχουν θαλασσοδάνεια. Τα δάνειά τους είναι βουνά.

❒  Η διαπίστωση για τ' απίστευτα δανεικά χρωστούμενα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κατακεραυνώνει τα υπόλοιπα κόμματα που φαίνεται ότι έχουν πολλά λεφτά και δεν έχουν ανάγκη από δάνεια. Πού τα βρήκαν; Ες Πού τα βρήκαν;

Πάνω από 400.000 € ήταν το κόστος της εκλογικής μάχης για την εκλογή προέδρου της ΝΔ. Πού τα βρήκαν; Οι αγορές εισιτηρίου για είσοδο στο παραβάν δεν κάλυψε πολλά, γιατί πολλοί είχαν ήδη πάρει λεφτά από το κόμμα για να πάνε να ψηφίσουν.

❒  Οι Μητσοτάκηδες είναι αθάνατοι. Γι' αυτό είπαν ότι η ΝΔ θ' αποπληρώσει τα τραπεζικά της δάνεια δίνοντας ένα εκατομμύριο € το χρόνο. Δηλαδή θα αποπληρώσει σε 200 χρόνια. Πάλι Μητσοτάκη θα έχουν.

Επί τη ευκαιρία εξηγούμεθα: Ο επίτιμος πατέρας λέγεται Μητσοτάκουλας από το “Δράκουλας”. Ο υιός λέγεται Μητσοτακούλης από το Κούλης. Μητσοτακούλα δεν υπάρχει.   

❒  Δάνειος Βασίλης έρχεται από την Ψυχαρεία. Ο ΔΟΛ  πήρε μυστήριο δάνειο τρία ολάκερα εκατομμύρια από τους υπαλλήλους του που τους έχει από καιρό απλήρωτους, προς τιμήν του. Υψηλήν. Μετά από αυτά οι δανειστές θεσμοί σκέφτονται να επιβάλουν μνημόνιο και στο Δημοσιογραφικό Συγκρότημα Λαμπράκη.

Ποιος δεν έπεσε απ' τα σύννεφα μαθαίνοντας ότι γίνεται εξεταστική επιτροπή στη Βουλή για τους υπερδανεισμούς κομμάτων και καναλιών; Άλλοι απορούν που έπαιρναν δάνεια αυτοί οι φορείς, άλλοι απορούν που χρειάζεται εξεταστική επιτροπή για ν' αποδειχτεί αυτό και ποιοι φέρουν τις ευθύνες.

❒  Δε θα ξοφλήσουμε ποτέ, κουφάλες τραπεζίτες. Πέτρινα τα στεγαστικά δάνεια φτωχών. Γι' αυτό αντέχουν στα χτυπήματα όσων βαράνε το κεφάλι τους στον τοίχο που κάποτε τα πήραν.

Εντάξει, ούτε πριν μπορούσαν οι τράπεζες να δώσουν δάνεια στους φτωχούς και υποψήφιους φτωχούς επιχειρηματίες, αλλά τώρα έχουμε ΣΥΡΙΖΑ.

❒  Οι κακοπληρωτές ΜΜΕδες έπαιρναν χαριστικά δάνεια από την Αγροτική Τράπεζα για βιολογική καλλιέργεια ειδήσεων, κυρίως οι εφημεριδάδες, που εκδίδουν μαρουλόφυλλα. Από την Αγροτική Τράπεζα πήραν δάνεια τηλεοπτικά κανάλια οι καναλάρχες ως κτηνοτρόφοι, επειδή το τηλεοπτικό κτήνος ενημερώνει ζώα.

Ομολογία: Είμαι πλούσιος. Γιατί, παρακαλώ, χρωστάω στην εφορία; Δεν με δάνεισε ποτέ. Άρα δεν την πληρώνω.

❒  ΤΗΣΩΡΡΑΣ
Ο λαϊκισμός στις δόξες του. Όποιος χρωστάει αγαπάει το λαό. Συστημικά ΜΜΕ αναλαμβάνουν κόκκινα δάνεια τηλεθεατών, ακροατών και αναγνωστών τους. Σλόγκαν: “Εμείς ξέρουμε να χρωστάμε”. Το ίδιο σκέφτονται να κάνουν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ κι εφοπλιστές. Ο Λάτσης αναλαμβάνει δάνεια πολιτών Αμαρουσίου και Ελληνικού μέχρι το ποσόν των 2 δισ.

Το Σταυροθοδωράκι βρήκε λύση για τα κόκκινα δάνεια: δεν πληρώνεις τίποτα στις τράπεζες, απλώς από Ιούνιο μέχρι και Σεπτέμβριο παραδίδεις το σπίτι σου σε γερμανικό τουριστικό γραφείο. Μπορείς και τα Χριστούγεννα και το Πάσχα. Αυτά μέχρι να ξεχρεώσεις. Σύγχρονα πράματα. Ισχύει και για τα γραφεία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

❒  ΚΙΤΡΙΝΟ: Έρχεται νέο υποχρεωτικό κατοχικό δάνειο.

Στις διαπραγματεύσεις επικρατεί πάντα ο ανίσχυρος. Μη γελάτε, ρε μαλάκες.

❒  «Δεν θα έχουμε επιτυχή αξιολόγηση της πορείας της Ελλάδας με κάθε τίμημα», δήλωσε η Μέρκελ αμυνόμενη που, θυμίζουμε, κυβερνά την πάμπτωχη Γερμανία.

Δεχόμαστε τα μέτρα που προτείνει το ΔΝΤ με έναν όρο: να φορολογούνται μόνο οι πλούσιοι.

❒  Για να πάρει δάνεια μια χώρα πρέπει πρώτα να το πληρώσει ακριβά

Παραμένουμε στο ευρώ, αλλά αυτό παραμένει όξω από δω, και πιο πολύ έξω από τις τσέπες μας.

❒  Συνελήφθη επιχειρηματίας που από 2003 έως 2012 απέκρυψε καθαρά εισοδήματα με αναλογούντα φόρο που ανέρχεται σε 17.672.513,30 ευρώ. Κίνησε υποψίες επειδή είναι ιδιοκτήτης δύο γνωστών καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας που δεν κατεστράφη εξαιτίας των συνεχών διαδηλώσεων εκείνων των χρόνων, όπως έλεγαν τα τότε κυβερνητικά κανάλια.

Ενόψει της σύμπραξης ΠΑΣΟΚ-ΚΙΔΗSOS άναψαν τα αίματα το ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν άναψε τίποτα άλλο. Του ΠΑΣΟΚ ελπίζει να κάνει δυναμικό Come Gap. Ο ΓΑΠ δεν είναι ούτε βλάκας, ούτε προδότης. Είναι αμερικανάκι.

❒  Η Φώφη την ώρα που ήθελε να βγάλει ένα βάρος από πάνω της έπεσε από τα σύννεφα σκέψης της: “Ο Βενιζέλος παγαίνει στη ΝΔ; Πολύ όμορφο για να είναι αληθινό”.

Η Σοσιαλιστική Διεθνής πάσχει από χρόνια προεδρία ΓΑΠ. Η Ντόρα κινδυνεύει να συνταξιοδοτηθεί με πρωθυπουργό Τσίπρα. Ο Κούλης κινδυνεύει να κολλήσει από την αδελφή του.

❒  Υγεία δίχως χρήματα, μοιάζει μισή αρρώστια.

Κινέζικη είναι φυσικά η μπύρα που πίνουν οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο. Για μένα καλύτερη μπύρα του κόσμου είναι η τέταρτη. Μετά η πέμπτη, πιο μετά η έκτη ακόμα -χικ- πιο μετά...

❒  Η Ισπανία θ' αλλάξει δίχως να ρωτήσει τη Βούλτεψη αν έχει κωλόχαρτα και τον Άδωνη πού θα βγάλει τις καταθέσεις του. Κάποτε θα τελειώσει αυτή η ισπανική μαλακία Ραχόι, χόι μάνα μου.

Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα του δυτικού κόσμου με μη επιδοτούμενο εξωτερικό χρέος. Οι πιστωτές της δεν δίνουν δάνεια εξυπηρέτησης του χρέους, γιατί δεν θέλουν να αναπτυχθεί η χώρα, δεν τους ενδιαφέρει να πάρουν τα λεφτά τους πίσω, γιατί δεν είναι καν δικά τους. Παίζουν καθυστερήσεις στις διαπραγματεύσεις για να μείνει η χώρα χωρίς ρευστό και να πέσει η κυβέρνηση, γιατί πάντα υπάρχει κίνδυνος να βγουν τέτοιες και σε άλλες χώρες. 

❒  Η πραγματικότητα δείχνει το προφανές: Καλή η ΝΔ όταν δεν ασχολείται με την πολιτική. 

Ευχαριστούμε για την παρέα σας, γεια σας και κουράγιο, κάποτε θα τα θυμόμαστε και θα γελάνε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: