23/2/17

Ειδήσεις με δελτίο

Από την υποδοχή του Τσακαλώτου
Το ΠΑΣΟΚ ατενίζει με αισιοδοξία το παρελθόν: “Η παρούσα κυβέρνηση δε δικαιούται διά να δεσμεύσει την επόμενη, διότι δεν είναι η προηγούμενη η οποία το εδικαιούτο”.

Κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ, όπως ο εγγονός της οδού Γερουλάνου, διακρίνουν ένα έστω αχνό αποτύπωμα ελπίδας που αφήνει η πατούσα κυβέρνηση.

Ο Βενιζέλος την έπεσε στη Φώφη που δεν είπε από τώρα την αλήθεια ότι αν βγει η ΝΔ πρώτη θα πάει σε κυβέρνηση μαζί της. Μου τη σπάει ο Βενιζέλος. Μιλάει συνέχεια για διαδικαστικά θέματα και πάντα με κεφαλαία γράμματα.

Ξανά μανά η Φώφη στο Προεδρικό Μέγαρο για να μην ξεχνά ο κόσμος ότι είναι αρχηγός κόμματος. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας λείπει στην Αραπιά, αλλά τι σημασία έχει; Και εδώ να ήταν τι μπορούσε να πει με τη Φώφη;

Προσκλήσεις με οικολογικές προεκτάσεις στέλνει το ΠΑΣΟΚ και ο ΓΑΠ για την επανένωσή του. (Του ΠΑΣΟΚ)


Η ΝΔ νοιάζεται για την Κυβέρνηση. Ανακαλύπτει -σκαρφίζεται- για χάρη της συνεχώς εσωτερικά προβλήματα ανύπαρκτα να τα λύσει, για το καλό της χώρας βεβαίως, όχι για να μην τα λύσει κάτι που θα είναι προς όφελος της ΝΔ, όχι όμως της χώρας, παναπόλα υγεία και όχι βία στα γήπεδα.

Οι βαρόνοι της ΝΔ βάζουν τη λένε στον Κούλη του Επάτιμου: “Ο ΑδΌνειδος μας ξεφτιλίζει που βγαίνει στα κανάλια σαν διασκεδαστής και τον έχεις αντιπρόεδρο του κόμματος”. Ο Κούλης του επάτιμου όμως έχει ατράνταχτη απάντηση: “Δε μπορώ να λέω όλες τις βλακείες εγώ. Ο ΑδΌνειδος με καλύπτει και πολλές φορές με ξεπερνάει”. Συμπέρασμα: με τόσους τηλεοπτικούς αστέρες που θα κατεβάσει σαν σώβρακα στις επόμενες εκλογές η ΝΔ, αν δεν πάρει την κυβέρνηση καλύτερα να γινόταν τηλεοπτικό κανάλι, μη μπλέκει στη Βουλή την τηλεοπτική αντιπολίτευση.

Σε δεινή, μην πούμε δειλή, θέση βλέπουμε τη ΝΔ μετά τη (μη) συμφωνία στο Γιούρογκρουπ. Βρέθηκε (η ΝΔ) να κατέχει τον (υιό) Χειμωνά. Οφείλει το κόμμα να καταθέσει και γι' αυτό το πολιτιστικό κεφάλαιο πόθεν έσχες; Κανείς δεν ξέρει, ούτε καν η Μαρέβα. Κι εκτός από αυτό δεν ξέρουν και πού να τον βάλουν τον Χειμωνά στη ΝΔ στην Πειραιώς. Για την ώρα τον έχουν καταθέσει στα απλήρωτα δάνειά τους στην τράπεζα Πειραιώς. Αργότερα θα τον περάσουν ως μεταφορά (πολιτιστικού) κεφαλαίου στα τηλεοπτικά τους κανάλια και διαδικτυακούς (α)τόπους.

Οι ευρωλελέδες μας γκρεγκζιτάρουν να μας διώξουν από το ευρώ. Πολλοί αριστεροί το δέχονται κάτω από προϋποθέσεις. Ευνοημένη, λένε, θα είναι όποια αδύναμη χώρα προλάβει και φύγει από το θνησιγενές ευρώ και θα έχει χρόνο να προσαρμοστεί, πριν αρχίσει το ντόμινο exit με απρόβλεπτη ταχύτητα και θα χάνει η μάνα το ευρώ και το ευρώ τη Μέρκελ. 

Δεν ξέρω αν πρέπει να γυρίσουμε σε δικό μας νόμισμα. Πάντως το μόνο που κέρδισα με το ευρώ ήταν που σχεδόν ισότιμο με το δολάριο με βοήθησε να καταλαβαίνω την τάξη των χρηματικών ποσών στις αμερικάνικες ταινίες, στις Αυστραλιανές και λίγο στις Βρετανικές.

Διαψεύδει ο Σόιμπλε ότι είχε ρωτήσει τον Βαρουφάκη “Πόσα ευρώ θέλετε για να φύγετε από την ευρωζώνη;” Τον είχε ρωτήσει, λέει, “Πόσες δραχμές θέλετε;”

Γέλων Πάει Ίσιος: “Αν είχαμε πρωθυπουργό Σαμαρά θα μας είχαν διώξει και από τη δραχμή”.
Ναι, ναι, με Σημίτη μας διώξανε από τη δραχμοζώνη.

Διαφωνίες εξέφρασε ο Σόιμπλε για το πολιτικό πρόγραμμα της ΝΔ που του εκμυστηρεύτηκε ο Κούλης και κρύβει από εμάς τους κατοίκους της Ελλάδος. “Η μείωση φόρων, ρε Κούλη”, του είπε ο Σόιμπλε, “...είναι γνωστό σε όλους ότι δεν θα εξυπηρετήσει τους επιχειρηματίες που (δεν) θα επενδύσουν στην Ελλάδα, απλώς θα αφήσουν πιο πολλά χρήματα σε όσους ήδη δραστηριοποιούνται εκεί στη Γκρίχελαντ”.

Συμφωνίες εξέφρασε και υπέγραψε η Λαγκάρντ με τη Μέρκελ. Η ιστορία όμως κρύβεται στη (μη) συμφωνία με την Ελλάδα και το χρέος της που δεν κατάφερε ακόμα να την τσακίσει, αλλά το άφησαν ήσυχο να ξανασκεφτεί επιθετικές τακτικές με μικρότερα επιτόκια και μεγαλύτερους χρόνους αποπληρωμών.

Όλα στην (μη) συμφωνία ξεκίνησαν όταν ο Τσίπρας πήγε ν' αγοράσει το πρόγραμμα της ΝΔ που κυκλοφορεί στην Ελλάδα λαθραία και στα γερμανικά. Του είπε ο Σόιμπλε που το κατέχει όλο: “Δεν κυβερνάς που εν κυβερνάς, δεν πας για διαπραγμάτευση;”

Η ιστορία όμως πάει καλά στα ταμεία των άλλων, γιατί στις διαπραγματεύσεις η Γαλλία έβαλε και λίγο αίσθημα στο 3,5% πλεόχασμα και το δάκρυ κορόμηλο στο κλαιώνασμα.

Εκτός από τη ΝΔ και τα ακόλουθα κόμματα της ενωμένης δεξιάς άμεσα ριγμένος, μάλιστα από πριν τις διαπραγματεύσεις, είναι ο ΕΝΦΙΑς, αλλά τι με νοιάζει εμένα που μειώθηκε αφού που δεν τον πληρώνω;

Από Καθαρά Τρίτη η αξιολόγηση είναι όλα τα λεφτά.

Τα φορολογικά βάρη είναι όλα τα κιλά αφού από τη μια τσέπη κάποια λεφτά θα βγαίνουν, από την άλλη τσέπη κάποια άλλα δεν θα βγαίνουν, όπως ήταν προγραμματισμένο να γίνει.

Δηλαδή, παλικάρια μου, με τυμπανοκρουσίες θέλατε η Γερμανία να εγκαινιάσει την παραίτησή της από τη λιτότητα των άλλων χωρών;

Κάποτε πρέπει να σταματήσει το λιβάνισμα της απομείωσης του χρέους από οικονομολόγους που γνωρίζουν καλά ότι οι παίκτες ομολόγων που καλούνται αγορές δεν ενδιαφέρονται για την ονομαστική του αξία, αλλά για το αν το πηλίκο χρεος/ΑΕΠ επιτρέπει στην κυβέρνηση να έχει λεφτά στα χέρια να πληρώνει

Ο ΑδΌνειδος απορεί σε γλωσσικό επίπεδο: "Σε τι έχω να βγάλω γλώσσα απόψε; Σε προσύμφωνο της Κυβέρνησης με το Γιούρογκρουπ ή σε μησύμφωνο;"

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Οι ευρωλελέδες ενώθηκαν με τους κωλονακιώτες έστησαν τραπεζάκια και διαμαρτύρονται για τα σκληρά μέτρα που επέβαλαν οι κακές πεθερές Λαγκάρντ και Μέρκελ. Τον Τζήμερο τον βάλανε στο σιντριβάνι μούτσο και βγήκε ένα σκυλόψαρο και του ’φαγε το μπούτι.

ΤΖΟΓΟΣ
Ποιος άλλος, η διαιτησία φταίει όταν χάνει ο Ολυμπιακός και όταν κερδίζει.


Μέχρι στιγμής που κάνουμε την ανάρτηση δεν ανακοινώθηκε ούτε ένας σημερινός θάνατος γνωστού Έλληνα καλλιτέχνη ή διεθνούς rock star.

Ο τίτλος της ανάρτησης αυτής έχει να κάνει με την ποσότητα ενημέρωσης που προσφέρουν με το αζημίωτο τα συστημικά κανάλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: