2/2/17

Εκλογές όταν έρθειν η ώραν σας

Οι εκλογές δεν φταίνε. Οι αιτούμενοι εκλογές τις ξεφτιλίζουν.

❒  Όπως οι φανατικοί ξεφτιλίζουν τους καλλιτέχνες. Οι νταλαρικοί, ας πούμε, ξεφτίλισαν τον Νταλάρα, όταν έπαιζαν τραγούδια με τη φωνή του κάθε μέρα και ώρα στα ραδιόφωνα. Οι Καζαντζιδικοί ακόμα ξεφτιλίζουν τον Καζαντζίδη με απίθανες θεωρίες ξεχνώντας ότι πρώτ' απ' όλα ήταν κι αυτός Μακρονησιώτης.

Με τις εκλογές δεν είναι το ίδιο. Ο Κούλης είναι φανατικός των εκλογών επειδή είναι αντιπολίτευση για τις  κάλπες και συμπολίτευση για τις δημοσκοπήσεις.

❒  Η Φώφη αποδεικνύεται πιο σοφή. Έγινε κι αυτή Λεβέντης και ζήτησε, όχι φυσικά εκλογές, αλλά οικουμενική κυβέρνηση “Νέας Ελλάδας”. Το Σταυροθοδωράκι ζήτησε κυβέρνηση “Εθνικής Ελλάδος”. Προς το παρόν έχουμε κυβέρνηση “Ώρα Ελλάδος“.

Η Φώφη ισχυρίστηκε ότι όλα τα κόμματα δανείζονταν με τον ίδιο τρόπο. Ναι; Τότε πώς γίνεται ΠΑΣΟΚ-ΝΔ να χρωστάνε με διαφορετικό τρόπο στις τράπεζες;

❒  Χθες στη Βουλή είχαμε Ευρώπη, δραχμή, εκλογές και διαφθορά; Όλοι βλέπουν δραχμή και κλαίνε, άλλοι βλέπουν Ευρώπη με τη μούρη, άλλοι με το γκώλο, εκλογές βλέπει μόνο η ΝΔ, διαφθορά δεν βλέπουν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ πριν το 2015.

Ας λαϊκίσουμε κι εμείς. Και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ως κυβέρνηση δεν λειτουργούσαν κομματικά. Κάθε κυβερνητική κίνηση από στελέχη τους δεν γινόταν μόνο για να παίρνουν ψήφους, αλλά και για να κονομάνε κάποιοι.

❒  Κούλη, διαφθορά σημαίνει: Κάποιοι με το χέρι στο μέλι κι εμείς με το βάζο στο γκώλο.

Ο Κούλης κατακρίνει τα μνημόνια για την ανανδρία τους. Χθες από το βήμα της Βουλής ζήτησε, “Μια κυβέρνηση που θα πηγαίνει πολύ πέρα από τις δεσμεύσεις του τρίτου προγράμματος”.

❒  Βέβαια τα πράγματα άλλαξαν. Παλιά αναρωτιόμαστε “Ποιοι τα φάγανε τα λεφτά;” Τώρα βρίσκουμε ποιοι, αλλά όχι τα λεφτά και ρωτάμε: “Ποιοι φάγανε τα δανεικά;” Από τη σιωπηλή πλειοψηφία, περάσαμε στην αφανή πλουτοκρατία. Δε φτάνει που στην εφορία ταπεινά κανείς δεν δηλώνει πλούσιος, αλλά δεν βλέπουμε και  χρήμα. Σε λίγο θα κάνουμε πάρτι επειδή είδαμε τρεις χιλιάδες ευρώ ζωντανά.

Τρίτος αντιπρόεδρος της ΝΔ θ' αναδειχθεί από το σόου “Talking With The Stars”.

❒  Με αφορμή το παραπάνω ρωτάμε: Πρόεδρος της ΝΔ είναι οφίτσιο ή οβίτσιο, γιατρέ μου;

Η Ελλάς από τα τάρταρα φτιάχνει διαστημική υπηρεσία. Κάνει το πρώτο β(λ)ήμα.


❒  Το πρόβλημα της χώρας για τον Κούλη είναι ότι ο η κυβέρνηση καθυστερεί στη συμφωνία με τους δανειστές, οι οποίοι και κατά τη δική του γνώμη έχουν παράλογες απαιτήσεις. Δηλαδή το κακό είναι ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας διαπραγματεύεται.

Δηλαδή οι δανειστές θέλουν το καλό της Ελλάδας (όχι της Γερμανίας και των πολυεθνικών) και η Ελλάδα πηγαίνει κόντρα. Η Ελλάδα θα ευημερούσε αν δεχόταν τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών. Υψηλά πλεονάσματα, ελεύθερες απολύσεις, μείωση αφορολόγητου και ό,τι αυτά προκαλέσουν, δηλαδή εξαθλίωση. Πράγματι σε εξαθλιωμένες χώρες επενδύουν οι επιχειρηματίες, όπως στη Γερμανία.

❒  Τι θα γίνει με τις συνιστώσες των δανειστών; Αλλού η Κομισιόν με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στα €βρωμόλογα και στα θετικά για την ελληνική πορεία, αλλού το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, αλλού το ΔΝΤ. Συμφωνήσετε επιτέλους τι θέλετε να κάνει ο Κούλης και τα ξαναλέμε.

ΕΞΩ Η ΕΥΡΩΠΗ ΑΠ’ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΥΡΩΠΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΠΛΕΝΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΟΠΗ. ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΛΛΙΟΠΗ


❒  Εξωτερικές ειδήσεις τώρα, συνδεόμαστε με τον απεσταλμένο μας στο μένουμε Ευρώπη Ελλήνω της διασποράς.
-Τι γράφει το πλακάτ που κρατάτε;
-Αγγλικά.


Αν βγούμε από Ευρωπαϊκή Ένωση, δε θα γίνουμε Αργεντινή, φυσικά, αφού δεν είμαστε στη Νότια Αμερική. Θα γίνουμε Ελβετία. Θα μείνουμε Ευρωπαίοι, αλλά ενωσίτες της διασποράς.

❒  Μην το παρακάνουμε. Εντάξει, μένουμε Ευρώπη, αλλά μην παραμείνουμε κιόλας.

Οι ευρωπαϊκές χώρες δεν είναι και για μίμηση. Πάρε για παράδειγμα τη Γαλλία.

❒  Όπου Φιγιόν-Φιγιόν. Πέρασε τρίτος στις δημοσκοπήσεις, τον πέρασε ο Μακρόν. Σύντομα και ο Χαμόν. Θέλει να απολύσει μισό εκατομμύριο δημοσίους υπαλλήλους. Το κράτος πρέπει να μικρύνει, να ταϊζει και  μάλιστα αργόμισθους μόνο τη γυναίκα και τα παιδιά του. Είμαι παιδί νεοφιλελεύθερου πρωθυπουργού; Σπουδάζω στο πανεπιστήμιο με υψηλό μισθό δημοσίου υπαλλήλου.

Βαρέθηκα του Πασοκτζήδες που βγαίνουν και λένε μετεκλογικά, “Εμείς πληρώσαμε το κόστος για τις ευθύνες μας”. Ναι; Δηλαδή το ότι σας καταψήφισε ο κόσμος σημαίνει ότι αν ξαναβγείτε δεν θα ξανακάνετε τα ίδια;

❒  Παράκληση αντιεξουσιαστών: “Καλή μας κυβέρνηση, βρείτε τα με τον Σόιμπλε κι ασχοληθείτε λίγο και μ’ εμάς”.

Δεν φοβάμαι φασίστες ρατσιστές, αυτούς που φοβούνται ακόμα και τα προσφυγόπουλα.

❒  Μια άλλη πτυχή. Ψώνιζες και γλύτωνες λεφτά με το με κουπόνι από την εφημερίδα και ο Μαρινόπουλος δεν πλήρωνε τους προμηθευτές των προϊόντων. Τρέλα. Ψηφίστε Κούλη για να ξανάρθει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: